Radio Speltorsk

Avsnitt 84

avsnitt-84Till vårt 84:e avsnitt är det dags för ännu ett återbesök, denna gång av Anders Brunlöf som uppdaterar oss om vad han sysslar med numera. Digra mängder ytterst blandat spelsnack förekommer, trotjänare som God of War III och Lunar: Silver Star Harmony får sig ytterligare en svängom men även lite mindre bekanta bekantskaper som Splinter Cell: Conviction och Marvel vs. Capcom 2. Därutöver återkommer även indieutvecklaren Daniel Remar för att berätta om sitt kommande spel Hero Core.

Låtlista:
Deus Ex – Main theme
Halo 2 – The Last Spartan
3D Dot Game Heroes – The Legendary Hero
Hero Core – Tetron

Länkar:
Bitlöf
Retroresan
Hero Core
Celestial Force

Radio Speltorsk tipsar:
Battle Kid: Fortress of Peril

Veckans fråga:
Vad kännetecknar en bra speljournalist?

Tävling:
Vi lottar ut betakod till Starcraft II bland de som följer oss på Facebook eller Twitter. Följ oss på endera eller bägge innan tisdag för att få chans att delta!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-04-29

16 Kommentarer

2010-04-29, Aloysius säger:

Var det bara jag som tyckte att indieutvecklaren lät ledsen och bitter? Man har ju iofs hört motsatsen där folk ska kränga sina spel med hurtigt säljsnack i intervjuer, men det här var ju nästan extremt åt andra hållet. Finns det någon intressant bakgrundshistoria här?

Tyckte det var roligt när reglerna ändrades mitt i spelnördbataljen. Det var inte lite genomskinligt varför. =)

2010-04-29, Andreas säger:

”Finns det någon intressant bakgrundshistoria här?”
Daniel pratade faktiskt mer om det efter att bandet slutat rulla. Nu kommer jag inte ihåg några exakta detaljer men lite synd att det inte kom med i intervjun. Och förresten! Nu brukar ju jag få skit för att jag ser liknelser där ingen annan ser liknelser men visst låter han lite som Darin? :O

2010-04-30, Elin säger:

Aaaah, det blev skitsvårt att lyssna på det där normalt nu efter att du sa sådär Andreas. Han låter verkligen som Darin!

2010-04-30, Aloysius säger:

Ja, han låter kanske lite som Darin. Jag har aldrig lyssnat på hur man låter när han pratar, men det ligger kanske lite i att han låter som den gamle flicktrosefuktaren.
http://www.youtube.com/watch?v=eO0LDzEYt_Q
Dock inte som den här glada Darin utan mer som en Darin som just kört över din katt och fått en utskällning, inte en Darin som försöker berätta om varför hans nya och gamla spel är så fantastiska.

2010-05-02, Andreas säger:

Såg först nu att vi glömt av att lägga upp veckans fråga i avsnittstexten men nu finns den där iaf. Vore kul om det hinner dyka upp några bidrag… ;)

2010-05-02, Vargavaka säger:

Mmm, Hero Core var riktigt läckert! Audiovisuellt väldigt uppfriskande. Kul touch att det går att ta sig an slutbossen i stort sett när man vill, även om jag med ~5 bossar tagna fortfarande blir piskad av honom.

Vad gäller veckans fråga skulle vilja säga att jag föredrar speljournalister som är genuint engagerade och inte så pretentiösa, men å andra sidan är Edge den enda speltidning jag läser nu för tiden så jag kanske säger emot mig själv. Spelskribenter som jag gillar är Biffo och Redeye som brukade skriva kolumner för Edge, Oskar Skog och grabbarna på Blog ‘em Up.

2010-05-02, Fleischer säger:

Veckans fråga:
Läser mindre och mindre recensioner. När man lyssnar på en podcast så får man verkligen veta vad en person tycker om ett spel. Man slipper betyg och tusentals tecken där dom plockar isär spelet i små beståndsdelar istället för att koncentrera sid på vad som är viktigt.

Allt ska vara så seriöst när det blir skriven form. Det är mer Copy and Paste mellan alla sidor än något originellt. När någon berättar om ett spel så känns det mer som deras egen åsikt.

2010-05-02, Fredrik Wikström säger:

Alla speljournalister som INTE hyllar Shigeru’s senaste alster per automatik är bra speljournalister. Jag skulle med andra ord bli en ofantligt bra speljournalist, då jag rapporterar om saker som är BRA, och inte en massa dravel om sånt som är sådär. Nu vet ni.

2010-05-04, Köttstråle säger:

Min erfarenhet är att alla kopierar varandras texter. Alla ska vara insatta i allt och betygen ska som allra mest diffa med ett snäpp (annars blir man idiotförklarad eller anklagad för att ”inte ha koll”).
GP-recensenten som sågade Tekken 3 längs fotknölarna för att man kunde sparka på folk som ligger är kanske inget föredöme, men när jag läst tio generiska recensioner av samma spel hade det varit uppfriskande om den elfte hade bjudit på något nytt och subjektivt.
Att varenda knatte med internetuppkoppling kan bli spelrecensent borde ha inneburit en mer nyanserad journalistik, men istället blev den mer ängslig och likriktad än någonsin.
Nästa gång ett nytt storspel släpps vill jag att någon ska sätter ner foten och säger ”vad fan håller ni på med? Det här är skräp”. I spelforum är de åsikterna överrepresenterade, i recensionsblocken finns de inte.

2010-05-05, Aftonstjaerna säger:

Men hallå där! Lova att det bara var ett skämt att ens fundera över att byta ut intromusiken!? Blev så upprörd att jag nästan ramlade ur sängen! Varför i hela fridens namn laga något som inte är trasigt? Den kan inte bli bättre än den är nu! Den är klart över jinglar som Dallas, Beverly Hills Cops, Skippy, Flipper, Lassie etc etc! Finns ingen liknande i podcastvärlden som ens är nära! Usch, fy hemska tanke! Enda som möjligtvis tangerar den kultstatusen er jingle har är väl Star Wars teamat, men inget, INGET annat!

Tänk om, tänk rätt!

Tack för ett för övrigt bra avsnitt ;)

2010-05-05, Fleischer säger:

@ Aftonstjaerna Håller med. En ny remix av låten är ok. Det är ju det som är bra med podcasten att det inte är för seriöst man blir ju glad av bara namnet. :)

2010-05-05, Sebastian säger:

Public service announcement för att stävja eventuella wtf-rop: avsnitt 85 kommer inte dyka upp imorgon bitti, utan senare under dagen.

2010-05-06, Anders Brunlöf säger:

@ Seb: Haha! Jag satt precis och WTF:ade ;)

Får väl hålla mig till imorgon då.

2010-05-06, Peter säger:

@Anders Brunlöf: Jag med, man är ju van att de kommer på morgonen men det gör ju inget. Då har man någonting att se fram emot på eftermiddagen istället.

2010-05-07, Radio Speltorsk » Starcraft II-tävlingen avslutad säger:

[...] tävlingen från förra avsnittet är nu avslutad, så har ni inte hört av oss kan ni tyvärr sluta bita på naglarna nu. Vi [...]

2010-05-14, Daniel säger:

Hej, angående min röst så har jag problem med den, det är bara så jag låter när jag pratar. Det är därför jag inte gillar att göra intervju över telefon, men Andreas var så trevlig förra gången att jag gick med på det. :)

Jag är väldigt glad att folk spelar och diskuterar mina spel, men frågan finns alltid där om jag har gjort ett bra jobb eller inte – jag skulle kunna göra ett kontroversiellt gimmickspel på fem minuter och folk skulle spela det i miljontals ändå. :p Vad man än gör hittar man en publik. Så jag gör spel jag själv vill spela och ser hur många andra som delar min smak.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.