Radio Speltorsk

E3 – önskedrömmar

Med spelmässornas spelmässa bara två veckor bort är det dags att börja drömma.

5. Half-Life 3
Nu är det hög tid att Valve halar fram nästa del i sagan om Morgan Freeman. Skit i episodformatet, det håller inte att släppa en episod var fjärde år. Jag vill se en ny grafikmotor som äger röven ur Source Engine och ännu mer fokus på storyn.

4. Metroid 3Dread

Det är sagt att Nintendo ska visa upp nästa portabla basenhet 3DS på E3, och inget vore väl i så fall bättre än att damma av Samus i två dimensioner? Jag tänker mig hissnande morphball-passager där 3D-effekten kommer till sin fulla rätt blandat med klassiskt sidoscrollande 2D-action.

3. Zelda Wii
Att nästa Zelda ska visas är mer eller mindre uttalat men jag hoppas att man vågar ta ett steg bort ifrån den trygga mallen och hur ett Zelda-spel sett ut de senaste stationära spelen. Kan man återuppliva den stagnerade spelserien har vi nåt mycket spännande att se fram emot.

2. Outcast 2
Kanske den minst troliga att slå in på den här listan men än lever hoppet. Originalet är fortfarande ett av de mest imponerande spelbyggen jag upplevt och världen Adelpha en av de mest fascinerande platser jag besökt.

1. Beyond Good & Evil 2
Projektet sägs officiellt ligga på is men Michel Ancel har uttryckt ett stort intresse för att få fortsätta arbetet med uppföljaren. Teasertrailern som dök upp 2008 lovade gott men den läckta videon från 2009 övertygade ännu mer. Ettan var ett av förra generationens starkast lysande stjärnor och trots att det sålde skit håller jag tummarna för att tvåan blir verklighet.

beyond_good_evil_2_image_2VaMgMYVHWoRxb9
Kommer vi få se Jade och Pey’j igen?

Nu passar jag vidare bollen till Sebastian, Tobias och er läsare. Vad hoppas ni få se på årets E3?

2010-05-31, Andreas

14 Kommentarer

2010-05-31, Henrik Blomgren säger:

Önskedrömmar?

Atlus visar upp första trailern för SMT: Persona 5 eller om de nu skrev fel/rätt med titeln SMT: Persona till PS3.

NISA går ut med att de tänker ta in Eien no Esalia 2 till US
samt att de utannonser Atelier Totori till US.
Och givetvis antingen utannonsering eller trailer till Disgaea 4.

Capcom går ut med att de tänker översätta Fate/Stay Night RPGet.

Det som slår mig först sådär. Utan någon inbördes ranking.

2010-05-31, Andreas Berg säger:

Outcast 2 vågar jag inte hoppas på. Det är för bra för att vara sant. Annars är ju Half-Life 3 och Beyond Good & Evil 2 två starka kandidater till vad jag ser fram emot allra mest. Ett Zelda till Wii som faktiskt känns aktuellt och spännande vore underbart, för hur mycket det än sårar mig att säga det så känns serien allt mindre aktuell för varje år som går.

Annars ser jag jättegärna att Lucasarts tar de senaste framgångarna med Tales of Monkey Island och remaken av det första Monkey Island på allvar och utannonserar något nytt inom genren. Gärna en uppföljare, gärna i samarbete med Telltale och gärna Grim Fandango, Day of the Tentacle eller Full Throttle. Helst alla tre såklart.

Men tittar vi på något som inte är uppföljare eller flörtar med dåtiden så hoppas jag innerligt på att vi får se både Natal (eller ja, Wave) och Move visas upp och kännas aktuella som något annat än Wii-ripoffs eller gimmickar. Jag tror inte vi kommer se det, även om uppvisningarna av Move faktiskt börja peka på att det kanske blir något vettigt av Sonys lollipops, men om Wave och Move båda visas upp med spel som får mig att tänka ”åh fan, det här skulle vi ALDRIG kunnat få se utan dessa tillbehör och de funkar faktiskt bra och känns intressanta” skulle jag bli gladeligen motbevisad.

Det som tisslades om Google och Sony får ju gärna bli verklighet också. Ur ett branschperspektiv är nog det bland det mest intressanta som kan hända under E3. Pepp är man i alla fall! Ska bli spännande att se vad som dyker upp :)

2010-05-31, Lance McCloud säger:

Hoppas på mer info om Deus Ex 3. Kommer de att gå tillbaka till rötterna eller göra samma misstag som med 2an? Två teaser trailers som inte säger så mycket är allt vi har fått (om jag inte har helt missat något mer konkret).

Zelda till Wii är med något som jag ser fram emot och hoppas de vågar ta serien i en ny riktning. Visst kommer vissa fans att gnälla, men jag vågar hoppas på något fantastiskt. Sen tror jag fortfarande att ett klassiskt JRPG i Hyrule skulle funka kanon, men det kanske är att hoppas för mycket. vi får se.

Mer Valve nyheter i allmänt vore med trevligt. Skulle inte spela så stor roll om det var HL2 Episode 3, Portal 2, Half Life 3, Team Fortress 3 eller mer Left 4 Dead (många siffror där…) men något helt nytt vore ändå mer spännande och Valve brukar vara bra på att överaska.

Ser fram emot mer nytt om Fallout New Vegas med, men vet inte om Bethesta kommer visa något därifrån då de snackade en del om spelet nyligen. Nyheterna kanske blir magra i vilket fall, men då kan de allt snacka om the Elder Scrolls framtid istället.

2010-05-31, Fleischer säger:

Förutom dom du valt så skuller jag vilja se.

Chrono Trigger 2 (inte Chrono Cross)
Ett nytt Ultima spel som är mer som 8an och mindre som 9an. :)
SSX 4
Steel Battalion 2
och varför inte ett Skies Of Arcadia 2

2010-05-31, Jesper säger:

Helt klart intressanta önskningar, själv hoppas jag på väldigt mycket samma faktiskt. Valve borde verkligen visa upp något nytt nu, fast det blir väl Half-life 4 eftersom Doug pratat om att Episoderna är HL3.

Hade gärna sett att ni återkommer till denna lista efter E3, många skriver inför men sedan glöms det bort och man pratar bara vad som visades. Hade kul att höra efter analysen också.

Kommer någon av er att vara på plats föresten? Själv hade man velat men det lär inte hända, dock blir det SIGGRAPH mässan i Juli istället, inte så mycket spel där dock efter vad jag hört.

2010-06-01, Tommy Håkansson säger:

Jag tänkte igår att jag borde haft med Beyond Good & Evil på min lista, bannemej. Det är verkligen ett spel som skulle dra en fågeln fenix och skapa hype.

2010-06-01, Radio Speltorsk » E3 – önskedrömmar 2 säger:

[...] ni läsa Andreas önskedrömmar så hittar ni dem här. 2010-06-01, [...]

2010-06-01, Spel-Malmer säger:

Jag är först och främst nyfiken på vad som händer med Natal(Wave) och Move. Blir det bra eller dåligt?

Önskedrömmar kretsar nog kring ett riktig uppföljare på 2008 års Prince of Persia samt Mirror’s Edge 2. Dead Space 2 får jag ju redan i höst så där är jag lugn och fin. Sen skulle det vara roligt att veta mer vad det finns för DLC planer för Alan Wake. Vore perfekt att få nya episoder med jämna mellanrum, likt en bra TV-serie.

Bra idé annars med önskelista. Får fundera mer och kanske sno ihop ett blogginlägg eller nåt om det så småningom.

2010-06-01, Andreas säger:

@Jesper: Jag tror inte det blir nåt E3 för varken mig eller Sebbe, om ingen vill sponsra förstås? ;)

Jag tror mig veta att Sebastian åker till Gamescom i Köln medan jag nöjer mig med Gamex senare i år.

@Spel-Malmer: Ser fram emot att läsa isf. :)

2010-06-02, Tobias säger:

Jesper> Hade gärna åkt, men behöver också sponsring i sådana fall ;)
Mer troligt att jag följer med Andreas till Gamex.

2010-06-04, Jesper säger:

Varför inte sätta upp en liten sponsring för E3 nästa år då?
Jag hade gärna bidragit med en slant.. och ni har väl ändå en del lyssnare.. alla bäckar små ;-)
Hade kanske inte behövt bidra direkt till E3, hade kunnat skänka en slant oavsett vad bara för att ni håller så bra standard på podcasten och vill gärna att ni fortsätter :-D

2010-06-09, Spel-Malmer » Förhoppningar inför E3 säger:

[...] hela lite extra spännande. För att ”fira” detta tänkte jag, efter inspiration från bloggen borta hos radio speltorsk, härmed presentera min egna lista på vad jag har för önskedrömmar om kommande E3. Jag skall [...]

2010-06-12, Ge mig det här på E3! | EmmyZ säger:

[...] som skrivit om sina E3-förhoppningar är: Spel-Malmer, GamesGodis, Sidequest, Newgameplus, Radio Speltorsk & Radio Speltorsk [...]

2010-06-19, Radio Speltorsk » Bäst på E3 2010 säger:

[...] har återigen blivit bombarderade med spelnyheter och utannonseringar. Nog för att många av mina önskedrömmar inte slog in men det betyder inte att det inte fanns annat att gotta sig åt under [...]

Kommentera