Radio Speltorsk

Radio Speltorsk Live: E3 2010 – Microsofts presskonferens

e3-2010För alla er som missade dagens livesändning är här den råa, oklippta sidan av Radio Speltorsk. Tillsammans med våra lyssnare dissekerar vi Microsofts presskonferens och pratar Halo, Gears, Xbox 360 Slim och en himla massa Kinect.

Missa inte morgondagens livesändning där Nintendo och Sony granskas under samma Radio Speltorsk-lupp, klockan 22:00 är det dags igen!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-06-14

10 Kommentarer

2010-06-15, E3 – Microsoft Presskonferens | Deculture säger:

[...] Radio Speltorsk Svampriket juni 15, 2010 – Henrik Blomgren [...]

2010-06-15, Spel-Malmer säger:

Men var ifrån får ni att Rising är en Kinect titel? Har inte hittat något om det på internet, så det är inte så att ni missuppfattat?

2010-06-15, Spel-Malmer säger:

Sen så håller jag med om betyget personligen. Kanske kunde tänka mig en 3:a. Men det är jag det. Med mig hade jag en kompis som inte har någon spelkonsol och generellt inte spelar mer än kanske lite Braid och Portal på sin Mac. Han var väldigt imponerad och tyckte casualspelen helt klart kunde vara intressanta när man hade folk över. En annan intressant aspekt var att min fru, som tittade förbi lite då och då tyckte det hela också var väldigt häftigt. Överhörde henne prata exalterat i telefon om dans och fitnessspelen.

Så för en gamerpublik så ja, inte så imponerande. Men för en casualpublik så var det grymma grejer som också i ärlighetens namn såg bättre ut både i gameplay och grafik än motsvarande Wii-titlar och vad man sett av Moves casualtitlar (evig omsynking mellan varje gren, what the…?).

Så av spelpressen kommer de sågas, men för mainstream ser det riktigt intressant ut. Tyvärr är det en miss att det inte fanns något core spel som sålde in Kinect. Casuals kanske vill spela och köpa spelen till jul, men det är core-gamern som köper utrustningen. Om de visat ett vanligt handkontrollspel som använde kinect-funktioner för att förbättra upplevelsen hade det varit mycket lättare att sälja in det. Ghoast Recon: Future Soldier ryktas ju använda det, och där hade det passat utmärkt.

Sen är det en brist att de inte sa något om priset. Nu blir det spekulationer, som troligtvis leder till mer dålig press. Om de säljer den dyrt så är det bättre om folk vet det och får vänja sig vid tanken, och är den billigare så är det osmart att låta spekulationerna ligga runt (på tok för dyra) 1500 spänn. Slasha det priset ner till max 699 och det är en produkt jag troligtvis köper utan att tänka så mycket på det. Vid 1500, inte en chans.

2010-06-15, Spel-Malmer säger:

Mycket spammande av kommentarer här av mig. Men kinect känns även som perfekt för barnen. Det är roliga aktiviteter och de rör på sig. Ni sa att ni inte ser er själva spela Kinectimals. No shit sherlock! Jag ser inte mig själv gå ut på lördag och leka i sandlådan. Men det finns de människor som tycker det är livet. Dessa människor kallas barn. Om Kinectimals funkar på svenska är det ju en jätterolig produkt för barn, som är målgruppen.

Det gäller allt med Kinect. Vi är inte målgruppen. Hade varit kul med något för oss dock.

2010-06-15, Andreas säger:

@Spel-Malmer: Jag uppfattade inte heller att MGS: Rising var en Kinect-titel precis som jag nämnde under sändningen. Sebastian är övertygad om det dock och trodde sig höra att de dessutom nämnde det.

Håller med i vad du säger annars. Jag är pappa och jag kommer förmodligen skaffa mig en sån där grunkomoj så småningom. Av oegoistiska skäl i så fall. Kinect kommer bli en grym pryl för dem som vill ha den här typen av upplevelser men personligen hade jag gärna sett att man visade fler nya kärnspel utöver alla rörelsedemonstrationer. Det var glest med intressanta ”nya” titlar och var fan var XBLA-spelen förresten?

Med tanke på att Castlevania: Harmony of Despair, Lara Croft and the Guardian of Light och Limbo som alla tillhör årets ”Summer of Arcade”-uppställning släpps inom loppet av några veckor kunde man åtminstone kunnat kosta på sig att visa det lilla klippet som dykt upp i efterhand (http://kotaku.com/5563614/first-castlevania-footage-is-like-a-hd-genesis).

Inte ens lite Crackdown 2 fick man se.

Nä, Microsofts presskonferens var en besvikelse för mig.

2010-06-15, Sebastian säger:

Ja, att Rising på något sätt inkorporerar Kinect/Move är ju så gott som givet. Förhoppningen är väl dock att det i så fall är en mindre/frivillig del av spelet.

2010-06-15, Spel-Malmer säger:

Men det finns inget officiellt kring det, så jag är nog lite tveksam ändå.

Andreas: Ja de kunde ha visat lite mer av sådant som är lite mer core. Type live arcade som du säger. Till och med Fable III fick ju minimalt med utrymme. Men det var väl ganska tydligt att denna presskonferensen var inte för oss utan för mainstreampressen. Tråååkigt!

Är dock inte helt övertygad om att sonys kommer vara sådär jättemycket bättre. De kommer visa sina casualspel och sedan försöka sälja oss på en gravt försenad GT5 som då får ett releasedatum i höst samt lite last guardian som dock säkert inte släpps förens hösten 2011. Så en E3 till med TLG känns inte otroligt. Vet inte om det räcker. Bättre än detta blir det säkert, men har svårt att tro det blir något fantastiskt.

Däremot är multiplatformsspelhösten och våren riktigt nice! Crysis, Dead space med flera.

2010-06-15, Fleischer säger:

Trevlig live sändning. Tror kvällen Nintendo och Sony kommer bli bra mycket bättre.

2010-06-16, Jesper säger:

Vart har gårdagens sändning tagit vägen? Var med under Sony presentationen men var tvungen att smita sen så jag missade live sändningen..

2010-06-16, Andreas säger:

@Jesper: Titta igen. ;)

Det blev lite sent igår så orkade inte klippa ihop och lägga upp avsnittet just då men nu är det ivf uppe.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.