Radio Speltorsk

Avsnitt 91

avsnitt-91Denna vecka har vi återigen dubbelgäster, närmare bestämt Retroresans Anders Brunlöf och Samson Wiklund. I bästa serietidningsanda kör vi en crossover, så imorgon kommer vi Speltorskar i vår tur gästa Retroresan. Föga förvånande debatteras det en hel del Super Mario Galaxy 2, men vi hinner även med en sväng annat blandat såsom Magic the Gathering: Duels of the Planeswalkers, Green Day: Rock Band och Hector: Badge of Carnage. Vi kan inte heller släppa E3 riktigt ännu, utan kallar in Dataspelsbranschens Martin Lindell som rapporterar direkt ifrån staterna om vad han sett och klämt på.

Låtlista:
Rez – Buggie Running Beeps
Final Fantasy VII – Cid’s Theme
Anamanaguchi – Danger Mountain
Bioshock – Welcome to Rapture

Länkar:
Retroresan
Bitlöf
Hector: Badge of Carnage
Dataspelsbranschen
Best of Konamis presskonferens (igen!)

Radio Speltorsk tipsar:
Super Mario Bros. X
Super Mario Crossover
Airblade

Veckans fråga:
Vad för bok skulle ni vilja se som spel?

Ännu finns chansen att göra ditt alldeles egna Radio Speltorsk-avsnitt. Kolla in detaljerna på bloggen.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-06-24

15 Kommentarer

2010-06-24, fleischer säger:

Gillar den rena designen på både världen och banorna bättre i Mario 64. Känns som det är 10 olika spelmoment per stjärna i Galaxy.

Mitt andra mindre problem är att jag inte tror nintendo kan göra nya bra spelkaraktärer längre. Dom fula fåniga gubbarna/stjärnorna ser precis ut som samma tråkiga skräp dom hade i sunshine.

Sen får jag kramp i handen av kontrollerna. Mer rena plattformare fo

2010-06-24, Vargavaka säger:

Mmm, riktigt mumsigt avsnitt. Nu är jag bra nyfiken på morgondagens Retroresa.

Med mina första intryck av Steam-versionen av Magic kan jag säga att det verkar som Sebastian gjorde det rätta med att gå på Xbox-versionen. Jag hade liknande problem med att bara få igång spelet (det visade sig att olika versioner av Visual C++ var i konflikt med varandra) och när jag väl fick igång det var spelet fullt med buggar. I kampanjläget så fastnar AIn titt som tätt i att bara spela landkort, vilket inte är särskilt intressant motstånd. Jag tror jag låter det spelet vara ett tag, kanske det funkar bättre om ett par patchar. Lite synd, det verkade ganska mysigt.

2010-06-25, ozzy88 säger:

Cool sida med många mario spel bland länkarna =)

Mmmm, me like!

2010-06-26, mh76 säger:

Är inte heller så förtjust i Mario 64. Det är ett av världens mest överskattade spel. DS-versionen är något bättre, tack vare dem nya inslagen. Final Fantasy VII också rejält överskattat.

Veckans fråga: Stephen Kings böcker Det och Rose Red vill jag se som spel.

Ett ordentligt Sagan om ringen-spel vore inte heller fel. Alla försök till är totalt misslyckade. Här har utvecklarna världens bästa material till ett riktigt bra spel, men det skiter sig varje gång. Finns faktiskt ett spel som lyckats något och det är Sagan om tredje tidsåldern.

2010-06-26, Fleischer säger:

@mh76 Tycker Lord Of The Rings Online har lyckats bra med att förvärva Sagan om ringen arvet. Med uppdateringar som följer storyn och tiden bra. Sen så kanske inte just ett mmo faller alla i smaken men att säga att det inte är väl gjort vore fel.

2010-06-27, Avgrundsvrål säger:

Skön podcast! Hittade hit via Retroresan och vill meddela att ni nu fått iallafall en ny lyssnare! :) När ni frågade vilken bok som skulle passa som spel var det bara en enda bok som flög genom mina tankar. Orwell’s ”1984″ förstås! Det är ju så uppenbart! Kan ju t.o.m vara episodbaserat med tanke på Winstons dagbok. Några små hälsningar till boken har förstås redan gjorts i spel, som i exempelvis Mirror’s Edge. Men ändå, 1984, där har vi ju teh obvious! :D

2010-06-27, mh76 säger:

@Fleischer: Det spelet hade jag glömt. Har visserligen aldrig heller kört det. Men det ser välgjort ut :). Okej då, två välgjorda spel. Rätt ska vara rätt ;).

2010-06-27, Tobias säger:

Tycker att spel baserade på böcker lider mycket av filmlicense-spel. Att man allt för ofta känner till storyn. Då är det bättre om spelskaparna möjligtvis använder sig av själva världen som finns i böcker o film. Alternativ försöker fånga känslan, men ändå gör något eget av det.

2010-06-28, NIklas säger:

Grymt bra avsnitt! Och erat gästspel i retroresan var minst lika bra. Spelsnack när det är som bäst alltså. Kul när mina två favoritpdcast sammarbetar.

2010-06-29, Tobias säger:

Btw, det vette sjutton om inte Magic-spelare faktiskt står i lägre rang än vad lajvarna gör bland inbitna nördar. Möjligtvis att svartalvslajvare står ännu längre ner ;)

2010-06-30, Ganondolph säger:

Gillade avsnittet riktigt mycket! Fick också upp ögonen för både Retroresan och Savepunkt. Alltid roligt att ha fler svenska podcasts att följa :-)

2010-06-30, Spel-Malmer säger:

Bra avsnitt…att höra Samson igen får mig att sakna savepunkt bara…

2010-06-30, Tommy Håkansson säger:

Wiimoten måste ha 2 sekunder mellan rörelserna innan den kan registrera en ny rörelse? Och det är därför man har cooldown på Marios snurrattack i Galaxy? Det är jag lite skeptisk inför, eftersom det inte är några problem att slå väldigt snabba slag i tennisens nätdueller i Wii Sports.

2014-02-05, Samson Wiklunds blog » Podcastlegenden Samson Wiklund säger:

[...] Avsnitt 91, där jag och Anders medverkar tillsammans. Dagarna efter gästade torskarna även oss. [...]

2015-11-03, Podcastlegenden Samson Wiklund | SamsonWiklund.com säger:

[...] Avsnitt 91, där jag och Anders medverkar tillsammans. Dagarna efter gästade torskarna även oss. [...]

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.