Radio Speltorsk

Avsnitt 92: Säsongsfinal

avsnitt-92Ständigt efterfrågade Boel Bermann från Paradox Interactive gör återbesök i Radio Speltorsk när det vankas säsongsavslutning. Med våra lyssnares hjälp bombarderar vi Boel med frågor och förutom att mala på om gamla välbekanta och redan diskuterade spel som Alan Wake, Super Mario Galaxy 2 och Magic the Gathering: Duels of the Planeswalkers så snackas det dessutom om Joe Danger och remaken av Giana Sisters till DS. Det tipsas också lite överraskande om papper och penna-rollspel mitt i allt speltjat. Sist avslöjar vi, med hjälp av nästa veckas sommarpratarvärd, vad vi kan vänta oss av den stundande premiären.

Låtlista:
Meninge Chip – Ninjan7 (hyllning till Goichi Suda)
The Neverhood – The Neverhood Theme
Alan Wake – Young Men Dead

Länkar:
Paradox Interactive

Radio Speltorsk tipsar:
Warhammer 40K Dark Heresy

Det är fortfarande inte för sent att göra ditt alldeles egna Radio Speltorsk-avsnitt. Kolla in detaljerna på bloggen.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-07-01

22 Kommentarer

2010-07-01, Tweets that mention Radio Speltorsk » Avsnitt 92: Säsongsfinal -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Andreas Ljungström. Andreas Ljungström said: RT @RadioSpeltorsk: Nypubbat! Avsnitt 92: Säsongsfinal: Ständigt efterfrågade Boel Bermann från Paradox Interactive gör återbesök i Ra… http://bit.ly/90z35h [...]

2010-07-01, Kadooosch » Blog arkiv » Mitt sista blogginlägg! säger:

[...] Klicka här för att lyssna på min medverkan i Radio Speltorsk Avsnitt 92! [...]

2010-07-01, Johan Eklund säger:

Johan: Bästa programidén…. för tvspelsprogram
Johan: Seb nämnde antikrundan…. Tänk om man i varje avsnitt gjorde en parafras på ett annat existerande program
Farbror Atlas: vore kool
Farbror Atlas: jag nämnde ludde på svampriket. hans klipp är helt störda. sett?
Johan: I ett program snackar man om retrospeli kostym av en fejkad antikrunda
Farbror Atlas: http://www.youtube.com/watch?v=Wzo9st-lmLY
Johan: en annan kanske en top-gear parodi då.. på kanske bilspel… typ
Johan: i en tredje kör man kalla fakta-parodi om äventyrsspel

För övrigt, fy på Boel att röka. ;)

2010-07-01, Andreas säger:

@Johan: Det var den lataste kommentaren jag sett! En kopierad msn-konversation liksom?! XD

2010-07-01, Fleischer säger:

Härligt med ett avsnitt av Linus. Då kanske vi kan få ett riktigt avsnitt. ;) Nä, trevligt avslutningsprogram på säsongen. Ser fram emot insända avsnitten verkar bli en trevlig mix.

Ja, att Boel inte skäms. Att röka i den här tidsåldern… ;)

2010-07-01, Johan Eklund säger:

@Andreas, Ja, orkade inte omformulera

2010-07-01, Johan Eklund säger:

ååh.. Heart shaped box… <3 till Boel… Visste dock inte att det var Kings son… :o nu känner jag mig dum, det borde man ju förstått

2010-07-02, mh76 säger:

Kul avsnitt :). Märks att ni var en aningen trötta hehe :). Så ni förtjänar verkligen en semester.

Angående Linux så är det inget företag som äger det. Det är en organisation som i första hand ägs av Linus Torvalds. Sedan får vem som helst sätta ihop sin egen distribution. Exempel på sådana är Red Hat, Ubuntu, SuSE. De flesta företag som har en egen dist väljer att ta betalt för support och dyligt. Och Linux är faktiskt kärnan om man nu ska vara exakt. Eller GNU/Linux som en del vill kalla den.

Lite nördigt så här på morgonen.

Kan rekommendera alla att testa en populär dist som t ex Ubuntu. Finns en hel del sköna gratisspel att testköra i sommar :). T ex ett helt fritt Colonization- och Civlization-klon med online-stöd.

2010-07-02, ozzy88 säger:

Bra avsnitt det här! Blev lite ledsen över att det tog slut. Men det skall bli kul att se vad era lyssnare kan ha kokat ihop inför sommaren.

Skulle vilja slänga in att de som är intresserade av Magic The Gathering borde ta sig en titt på något som kallas Magic Workstation (eller något liknande)

I Magic Workstation kan man nämligen importera de ”lagar och regler” som finns i magic, korten och bilderna. När man fixat iordning allting (vilket jag själv inte gjort än) så kan man bygga lekar med alla kort som släppts i Magic och spela detta med varandra över nätet. Min polare skaffade detta på någon torrent sida skulle jag tro, för just att hitta alla bilder och att tanka ner Magic Workstation från dess hemsida och att få det att fungera kan vara lite krångligt. Så jag rekomenderar starkt att hitta något fint litet paket som innehåller allt man behöver i form av någon slags torrent.

2010-07-02, Sebastian säger:

På ämnet, om någon mot förmodan missat den. Så har vi ju Lore Sjöbergs beryktade nördhierarki: http://www.brunching.com/images/geekchartbig.gif

2010-07-02, EmmyZ säger:

Bra avsnitt! Boel var lika bra som vanligt.

Angående Dark Tower. Lyssnar också på den som ljudbok. Kanske skulle bli svårt som spel eftersom storyn är så väldigt utstakad (iaf efter två böcker) fast det är en cool värld, så kanske.

Den består av fem böcker och typ 14 cd-skivor per bok :p Kings tolkning av Sagan om Ringen möter Vilda Västern à la Red Dead Redemption typ :p

2010-07-02, Spel-Malmer säger:

Bra avsnitt. All hyllning av Alan Wake är pluspoäng rakt av. Sen var introt minst sagt cringeworthy. På ett bra sätt…tror jag :-)

2010-07-04, Ina (NG+) säger:

Hade en liten backlog att ta mig igenom, så jag har inte lyssnat förrän nu…

Måste säga att jag tyvärr är besviken på säsongsavslutningen. Kanske var på fel humör men jag tyckte att det var lite jobbigt att lyssna på :P

Först och främst så släpptes Desperation under Stephen Kings namn, däremot släppte han samtidigt The Regulators under sin pseudonym Richard Bachman. De utspelas i princip under parallella universum… eller så. Krångel. Men båda är galet bra.

Sen måste jag säga att jag har tolkat boken Metro 2033 på ett HELT annat sätt än Boel. Jag tycker inte att hon beskriver Metro 2033 alls O: Artyom stöter på olika religioner och politiska åsikter, men jag tycker att han har en mänsklig inställning till allt han får höra. Sen är det ju det här med att han ”spelar med” för att kunna klara sitt uppdrag och liknande. Men jag vet inte, jag tycker iaf inte alls som Boel om boken :P

Ang. Alan Wake så tycker jag följande:
Intressant berättelse
Enformiga strider
Tråkiga färdstäckor
Bra stämning som har dalat lite
Intressant bakgrund
Cool ficklamps-grej

…ungefär. Sen får man ju aldrig tänka själv utan allt visas hela tiden. ”Tryck här!”
Detta efter att ha spelat halva spelet ungefär.
Sen så måste jag ifrågasätta Boels uttalande om det där med ficklampan vs. en mobiltelefon… för ficklamporna har de ju för att Alice är så sjukt mörkrädd. Det är ju inte som att de promenerar runt med dem i fickorna mitt i stan utan för att det är risk för att det blir mörkt och hon kommer bli rädd i den där stugan osv. En mobiltelefon-lampa hade ju aldrig någonsin fungerat i samma situation Oo

Och nej, det är tyvärr inte så läskigt som jag hoppades… och når definitivt inte upp till Silent Hill 2’s atmosfär och stämning :(

Som sagt, jag var nog mest på fel humör, men just hela grejen om Metro 2033 störde mig oerhört :P Vill förtydliga att jag inte anser att någon av er ”tycker fel”, jag håller helt enkelt bara inte med :3

Usch vad negativt det blev! Jag ser fram emot höstsäsongen i vilket fall som helst, tro inte att jag hatar er nu <3 Ni är fortfarande på toppen av min podcastlista.

Sommaren kan nog bli… speciell! Ser fram emot co-op-specialen i alla fall :D

2010-07-04, Andreas säger:

Oj! Här har det hunnit hända grejer. Nu när vi inte kan besvara all respons i nästa avsnitt gör jag ett försök här.

@mh76: Lät vi trötta? Klockan var iofs mycket men jag kände mig inte tröttare än vanligt iaf. ;)

@ozz88: Tack för tipset!

@EmmyZ: Jaha, då var den ändå kortare än jag trodde. Kanske ska återuppta lyssnandet isf. :)

@Spel-Malmer: Alan Wake is teh shit! ;)

@Ina: Trist att du blev besviken på oss, vi hade verkligen jättekul när vi spelade in och jag hoppades att det skulle smitta av sig till er lyssnare.

Jag ber om ursäkt för uttalandet om Desperation, blandade ihop det lite där, borde gjort bättre research innan. :(

Vad gäller Alan Wake tänker jag inte försvara min åsikt mer. Jag tycker det är precis så jävla skitbra. Punkt slut. ;)

Bra att du säger vad du tycker, fortsätt att kommentera! :)

2010-07-04, Ina (NG+) säger:

Aww, jo men det hördes att ni hade kul! Det var kanske mest jag som liksom kände att det blev lite för många uttalanden som jag inte riktigt kunde förstå… och då blev jag lite ”störd” av det.. typ.

Inte så lätt att ha allt i huvudet :)

Det är svårt att vara negativ samtidigt som man inte vill såra folket bakom. Jag älskar verkligen att Speltorsk finns och det ni gör för oss lyssnare. Då är det skitsvårt att ”klaga” :/

2010-07-04, Peter säger:

Supergosigt avsnitt.
Och Boel var riktigt grym.
Henne får ni gärna ha med fler gånger.

Jag ser fram emot sommarlovsavnitten.

2010-07-04, Spel-Malmer säger:

Jag är chockad att ingen mer än jag kommenterat sången i början av avsnittet. Kom igen, var ju nästan det som stack ut mest i avsnittet. Tur att de inte körde hela låten iaf. Tror inte jag hade klarat av att lyssna på det. :-)

2010-07-04, Vargavaka säger:

Jag tyckte det var en riktigt mysig säsongsavslutning, kul när det drog iväg och handlade om papper-och-penna rollspel och böcker under långa perioder av avsnittet.

Tack för en trevlig säsong. Likt många andra ser jag fram emot sommarlovsavsnitten.

2010-07-04, Sebastian Åkerberg säger:

@Spel-Malmer: Inledande sången var ju hur bra som helst! Jag gillade verkligen den. Den var bäst.

Ska ge lite mer respons när jag lyssnat igenom hela avsnittet, är väl ungefär halvvägs igenom nu. Kul med skräck/thriller->spel-diskussionen i alla fall.

Jag ser för övrigt gärna Boel i fler avsnitt framöver. :)

2010-07-04, Spel-Malmer säger:

Sebastian: Säger inte att den var dålig. Den var bäst. Men ändå outhärdig. *ler*. Därav bra att de inte körde hela låten. Hade nog inte överlevt det. Även om den var bäst.

2010-07-05, Aloysius säger:

Hur ska man klara sig halva sommaren utan riktig Speltorsk? Jag känner redan hur abstinensen börjar krypa på…

2010-07-06, Tobias säger:

Aloysius> Jag har redan tjuvlyssnat på de två första sommaravsnitten och jag tror inte du kommer bli besviken! :D

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.