Radio Speltorsk

Speldialog: Metroid Other M

Se där! Ibland lyckas man hitta gammalt kvarglömt godis. Det här blogginlägget var egentligen tänkt att publiceras i samband med att Jonas gästade oss senast. Nu blev det uppenbarligen inte så. Men i semestertider när det bara rullar gamla repriser på TV vill inte vi vara sämre. Här är i vilket fall hans ohyggligt plågsamma sågning av Metroid: Other M och den demoversion han spelade i mars.

Jonas Högberg var nyligen* i London på Nintendo Media Summit där han fick testa ett gäng efterlängtade titlar. För egen del var jag extremt nyfiken på att höra vad han hade att säga om Samus nya äventyr. Här är ett ihopkok av Jonas Twitterflöde och våran msn-konversation om spelet.

Jonas: Jag vet att många är nyfikna på Nintendos märkliga samarbete med Team Ninja. Det var jag också. Det är jag inte längre. Efter att ha lirat igenom spelets första timme är jag nämligen gruvligt besviken.
Jonas: För det första: Är inte Team Ninja kända för att göra ett bra jobb rent grafiskt? Vad är då den här stela, oinspirerade sörjan? Alfred sa det bäst: det verkar som att utvecklarna låtit sig inspireras av Shadow Complex sterila miljöer snarare än Metroids organiska dito. Atmosfären, det vi älskar Metroid-spelen för, fanns inte alls.
Jonas: Berättandet gjorde mig kräkfärdig. Jag blev så ledsen, så ledsen. Allt jag oroat mig över verkar förverkligas. Suck.

metroid-other-m_03

Farbror Atlas: Hårda ord. Nu blir jag orolig
Jonas: Ja, nä, som du hör – EPIC FAIL.
Farbror Atlas: Jag sätter min tilltro till att öppningen är väldigt svag precis som i fallet med Prime 3.
Jonas: Jo, så kan det såklart vara. Men det är mycket som oroar.
Jonas: En sån sak som kontrollen tex…
Farbror Atlas: Jo, farhågorna har alltid funnits där.
Jonas: Den är lite tveksam.
Jonas: Det är jäkligt jobbigt att byta från tredjeperson till förstaperson.
Jonas: Speciellt i tunga strider.
Farbror Atlas: Mmm, låter klumpigt.
Jonas: Riktigt märkligt tänkt.
Jonas: Men det värsta är ju berättandet.
Jonas: Manuset verkar inte vara skrivet av samma som gjorde Metroid Fusion, det verkar snarare vara skrivet av Team Ninja, om du förstår vad jag menar.
Jonas: LÅT OSS VARA ÖVERTYDLIGA MED KÄNSLOR OCH VAD VI KAN BERÄTTA!
Jonas: Den typen.

metroid-other-m-samus-screenshot

Farbror Atlas: Jag tyckte de inre monologerna från samus lät spännande. Inte det?
Jonas: Och mellansekvenser – HELA tiden.
Jonas: De inre monologerna suger hästballe. Pardon my french.
Jonas: Men det kanske är kul att spela sen.
Jonas: Men min hype sjönk med 200 %.
Farbror Atlas: Efter att ha diskuterat och vädrat dina åsikter om berättandet i serien i Speltorsk och hur du kände inför Other M tror jag att jag kan tänkas gilla det mer än vad du gör i slutändan men jag är som sagt väldigt orolig nu.
Jonas: Jo, men jag gillar ju Samus inre tankar i Fusion precis som du.
Jonas: Det här däremot…

För att höra mer om Metroid Other M, Super Mario Galaxy 2 och fler av spelen som fanns tillgängliga, ratta in morgondagens* avsnitt av Radio Speltorsk.

* Som sagt. Detta är ett gammalt, orört blogginlägg.

2010-07-04, Andreas

1 Kommentar

2010-07-11, Niklas säger:

Orolig med rätta… men man får hoppas att Jonas blir ordentligt motbevisad sen alltså…

Kommentera