Radio Speltorsk

Sommarlovsprogram 1 – 2010

sommarlovI det första sommarlovsprogrammet får ni höra vännerna Linus Josephson och Anders Adlén prata om något de håller väldigt kärt i sina gamerhjärtan, nämligen co-op. Med varsin kall öl i handen och en hel del kontroversiella åsikter så avgör de vilka spel i den aktuella generationen som bjuder på de bästa co-op-upplevelserna.

Låtlista:
Metal Gear Solid Theme – Tanguy Ukulele Orchestra
Grim Fadango – Bone Wagon
Kkrusty – Dont Stop Believin’

Länkar:

Sugoi
Harkel
Maziwa
Linus Twitter
Anders Twitter
Co-Optimus
Earth Defence Force 2017

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-07-08

13 Kommentarer

2010-07-08, Ina (NG+) säger:

Flummigt, ivägsvävande och avslappnat avsnitt. På ett bra sätt! Det var dock ibland svårt att hänga med, men det räckte med att fokuserat lyssna om igen :P

Förutom kapitlet med den stora monstergruvlastbilen och sista kapitlet var Kane & Lynch riktigt kul att spela i split-screen tycker jag. Tog mig igenom det sista i spelet med sambon för inte alls längesedan, och ser tillbaka på det med bra känsla ändå.
Men det hade otroliga brister. Har testat tvåan och det ser lovande ut.

Halo 3 har jag försökt köra i split-screen, men mitt synfel gör det otroligt svårt att njuta av. Det är otydligt och kaosartat och jag ser aldrig någonting, helt enkelt.
Sen har jag aldrig gillat Haloserien speciellt. Ska ge det en ny chans senare, men det är inte prioriterat.

Har försökt spela RE5 med sambon både på varsin TV och i split-screen… men det var inte speciellt kul i början :S Kanske borde ge det en till chans.
Jag köper INTE att man inte kan röra sig när man siktar, det är befängt!

Förstår vad ni menar med Gears 1 vs. 2, men jag tycker att scenerna med Tai gjorde tvåan till ett mycket obehagligare spel.
Gears 2 är det spel som toppar min split-screen-lista.

Lost Planet 2 var bedrövligt i single player, men helt okej i co-op… fast fortfarande medelmåttigt. Split-screen var ju ospelbart eftersom bilden blev pytteliten. Så besviken på det! Bäst blir det nog med nya patchen och fyra pers som sitter och spelar online med headsets och kommunicerar.
Tåget… argh *ryser*

LEGO-spelen är andra som ligger högt på listan. Kul och fungerar finfint att spela i co-op ^^ Tyvärr på tok för lika, men Batman och Harry Potter är iaf värda att spela.

2010-07-08, Tweets that mention Radio Speltorsk » Sommarlovsprogram 1 – 2010 -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Linus Josephson and Radio Speltorsk. Radio Speltorsk said: Nypubbat! Sommarlovsprogram 1 – 2010: I det första sommarlovsprogrammet får ni höra vännerna Linus Josephson och A… http://bit.ly/aNFmxf [...]

2010-07-08, Pling säger:

Jag tycker ni var skit bra! Jag älskar Co op spel och jag tycker att ni fick med det intresanta med det, två tummar upp och igen extremt bra avsnitt!

2010-07-08, Spel-Malmer säger:

Bra avsnitt. Roligt att lyssna på. Möjligtvis lite ostrukturerat och flummigt ibland, men det var ju inget ni stack under stolen med, så det funkar helt klart. Så bra avsnitt.

2010-07-08, Peter säger:

Härligt avsnitt.
Kul med lite andra röster än bara Andreas och Sebastian (inget ont om er, ni är riktigt grymma ni också), men det är kul med variation.

Nästa vecka är det dags för mitt avsnitt tror jag. Det skiljer sig väldigt mycket ifrån det här och jag undrar vad folk skall tycka om det.

Börjar nästan bli lite nervös nu.

2010-07-09, fleischer säger:

Trevligt avsnitt. Kul med något nytt, sen år ju Linus alltid bra. Härlig tolkning av MGS låten också. Move till RE 5 kommer bli skit bra. Det fungerar ju perfekt till fyran till Wii.

2010-07-09, Oldgast säger:

Var lite skeptisk till sommarjobbare först men ni skötte er riktigt bra. Intressanta och avslappnade diskussioner.

2010-07-09, Tobias säger:

Gött mos grabbar. Känns skönt att själv få lite sommarlov. Vet också att de andra avsnitten blir guld :)

2010-07-09, Jesper säger:

Bra jobbat grabbar, som sagt lite utflummat och svårt att hänga med ibland men det funkade väldigt bra annars.
Kanske hade underlättat om ni inte satt på samma ställe, som jag tror ni gjorde nu.. lät som det i alla fall :D

2010-07-09, Micke säger:

Mycket trevlig sommarlyssning, jag satt under ett träd i parken och myste. Ni pratade inte om Borderlands något (eller så missade jag det), vilket annars är ett trevligt co-op spel tycker jag.

2010-07-10, Linus säger:

Tack för alla fina kommentarer!

Ser fram emot att höra era bidrag senare, kan bara bli awesome :)

2010-07-14, Tove säger:

Sjukt trevligt att höra er flumma och avslappnat diskutera. Det lät ungefär som ni diskuterade bästa co-op över en öl :). Och som jag även skrev på twitter, det var också kul att höra en sågning av Halo 3, det hör ju till ovanligheterna!

Jag håller dock med Ina ovan, LEGO HP är skitkul i co-op (men skit i alla andra legospel).

2010-07-23, whackmasterjack säger:

Akta er för Inferno, säger jag bara .. jäkla farmande mot slutet där. Iaf för vår del. Har två-tre banor kvar fortfarande. ;/ Och som nämnt, Lego HP är bästa Lego-spelet hittills, hands down. Inte lika överdrivet mycket saker att samla, och inte lika mycket fokus på att slåss mot horder av fiender. Mer balanserat.

Bra avsnitt! :)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.