Radio Speltorsk

Idag startar Skillpoint.se

Skillpoint_-_Logotype_Portrait_072DPI copy

Som det har antydits till och från i bloggar och avsnitt är det en ny svensk spelsajt på gång. Skillpoint.se heter den som alla som läst rubriken och inte är jättekorkade redan vet. Både jag och Andreas är inblandade i sajten, och därav faller det sig naturligt med lite self-promotion här. För att avstyra vissa frågor: Radio Speltorsk kommer fortsätta precis som vanligt när sommaruppehållet väl är över. Däremot öppnar ju vår inblanding i sajten givetvis för intressanta samarbetesmöjligheter som vi knappt själva lyckats tänka ut ännu!

Kopia av pressmeddelandet följer:

Efter oräkneliga år inom den svenska spelpressen, varav sex av dem på Gameplayer.se, startar nu Lars Jensen, Sofia Hård, Sebastian Magnusson och Johan Eklund spelsajten Skillpoint.se. Ambitionen är blygsamt att föra arvet som Sveriges bästa spelsida vidare till Skillpoint för att där leverera en spelsajt av spelare, för spelare.

– Vi kände att det var dags att gå vidare och Skillpoint är den spelsida som vi själva skulle vilja besöka. Därför tyckte vi att det var lika bra att vi tog saken i egna händer, förklarar Sofia Hård, en av sajtens grundare.

Tanken är emellertid inte att Skillpoint ska vara en ny version av Gameplayer. Skillpoint är Skillpoint. – Trots att vi inte längre har ett större företag i ryggen har vi som Skillpoint större möjligheter än vad vi hade på Gameplayer. Genom att vi är självständiga och har kontroll över samtliga delar på sidan är det för oss nu lättare att visualisera den spelsida vi ville att Gameplayer skulle vara, säger Johan Eklund som också är en av grundarna. Med mångårig erfarenhet av spelskrivande och gediget spelintresse tar nu Skillpoint sikte på att göra en klassisk, men modern spelsida. Recensioner, förhandstittar, hands-ons, nyheter, artiklar, intervjuer, listor, forum och bloggar är några av de inslag som kommer finnas på Skillpoint.

– Ingen av oss i redaktionen är less på att spela spel eller att skriva om spel så den naturliga fortsättningen blev därför ett helt eget projekt där vi själva bestämmer förutsättningarna och innehållet. Det blir både gammalt och nytt, men våra trogna läsare kommer att känna sig hemma omedelbart, berättar Lars Jensen.
Utöver de traditionella formaten PC, Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii, Playstation Portable, Mac och Nintendo DS kommer Skillpoint även att bevaka spel för iPhone samt titlar för XBLA, PSN, VC samt Wiiware. Skillpoint finns naturligtvis även på Facebook, Twitter med flera. Skillpoint kommer även att finnas på plats med två personer vid spelmässan Gamescom i Köln senare i augusti.

Skillpoint.se lanseras den 6 augusti och ni är alla varmt välkomna!

Redaktionen
Sofia Hård har skrivit om spel sedan 2001 för en rad olika publikationer. Utöver Skillpoint är hon idag aktiv skribent på Sundsvalls Tidning, FRIDA, Sydsvenska Dagbladet, Ginza och Sweden Rock Magazine. Utöver spelskrivande är hon även gymnasielärare i svenska och historia.

Lars Jensen har tidigare varit omtyckt och skräckinjagande chefredaktör på Gameplayer.se och tar med sig det till Skillpoint. Jobbar som programmerare till vardags och skriver dessutom om spel för Dalarnas Tidning när han inte har fullt upp med att passa barnen och samla på uppseendeväckande många retrospel. Hela samlingen går att beskåda på Retroquest.se.

Johan Eklund är Skillpoints nordligaste medlem. Umeåbon är dessutom äldst och brinner bland annat för onlinerollspel. Han skriver utöver Skillpoint för MMOnly.se, gillar hårdrock och historia, men avskyr norrländskt vintermörker. Tidigare nyhetsredaktör på Gameplayer.

Sebastian Magnusson är Skillpoints representant i Stockholm. Avancerade snabbt som skribent på Gameplayer och blev tidigt drivande redaktör. Är även inblandad i podcasten Radio Speltorsk. Är redaktionens starkaste teknikkort och ligger bakom det tekniska arbetet på Skillpoint.se.

Utöver delägarna och redaktörerna har Skillpoint.se även ett par kända ansikten i skribentstaben som Andreas Berg, Gustav Granlund, Marcus Toftedahl, Andreas Ljungström och planerar att ytterligare utöka i framtiden. Designen och loggan kommer från Jonas Sundling, www.rymdyoughurt.se.

2010-08-06, Sebastian Magnusson

2 Kommentarer

2010-08-06, Tweets that mention Radio Speltorsk » Idag startar Skillpoint.se -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Andreas Ljungström, Radio Speltorsk. Radio Speltorsk said: Nypubbat! Idag startar Skillpoint.se: Som det har antydits till och från i bloggar och avsnitt är det en ny svensk… http://bit.ly/9rb2xi [...]

2010-08-23, Radio Speltorsk » Här varé dött! säger:

[...] Det finns många anledningar till det. Anledning nummer ett är att den nya spelsajten Skillpoint, som vi tidigare har rapporterat om, har slagit upp portarna men också för att jag har varit på utlandssemester, hunnit fylla [...]

Kommentera