Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 69 – Musik Inspirerad av Spel

Majoriteten av Sveriges befolkning har prövat spel någon gång i sitt liv. Likadant är det bland musiker och artister. Att det då och då dyker upp låtar som är inspirerade av vår hobby är därför inte konstigt. Det finns både etablerade musiker som har flera miljoner lyssnare och glada amatörer som kanske når ut till ett hundratal som gör låtar baserade på spel. I veckans program får ni ett axplock av dessa musiker.

Låtlista
I Am Not Your Gameboy – Freezepop
Bowser är så orättvis – Rymdkakor
Zelda Gangsta Rap – DaveandDaves
Attack Music – Machinae Supremacy
Reload Press Play – Henrik Nåmark
My Console – Eiffel 65
Never Gonna Give You Up – Rick Astley
Vestige – Smiletron

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-08-16

4 Kommentarer

2010-08-17, Jonas Andreasson säger:

Eiffel 65. Ryyyyys. Trodde aldrig jag skulle få höra dem i spelklassiker :) Roligt avsnitt med lite ”annorlunda” spelmusik!

2010-08-18, Tobias säger:

Är det ett bra eller dåligt rys?

2010-08-18, Jonas Andreasson säger:

Ett dåligt :)

2010-08-23, Ganondolph säger:

Fantastiskt avsnitt!
Älskade verkligen Reload Press Play av Henrik Nåmark, så jag gav mitt stöd till honom genom att köpa låten på indiestore.com (endast 0,99€)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.