Radio Speltorsk

Avsnitt 93

avsnitt-93I säsongspremiären får vi besök av Lars Jensen och det snackas bland annat om spelsajten Skillpoint och Spelradions nedläggning. Spelintrycken består av Singularity, Starcraft II, Mafia 2, Lara Croft and the Guardian of Light, Puzzle Agent med flera och veckans speltips Civilization Revolution till Iphone.

Låtlista:
Super Mario World – Super Mario Western Show (OCR)
Spy vs Spy – Spy vs Spy (RKO)
Sonic Wanderer – Great Giana Sisters (Pedal To The Metal Distortion Remix)

Länkar:
Skillpoint
RetroQuest

Radio Speltorsk tipsar:

Civilization Revolution

Tävling:
Vi tävlar ut två exemplar av spelet Magnetic Wars från Guma Productions. För att ha chans att vinna behöver du svara på frågan: Vilket är det bästa shoot ‘em up-spelet och varför? Posta ditt svar i kommentarerna eller skicka ett mail till tavling@radiospeltorsk.se. Sista dag att svara är på måndag den 6/9, onsdag den 8/9, 20.00.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-09-02

16 Kommentarer

2010-09-02, tiathin säger:

Tack för åter ett underbart avslappnat och skönt program. Lars är fantastisk!

2010-09-02, Tweets that mention Radio Speltorsk » Avsnitt 93 -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Andreas Ljungström and Radio Speltorsk, Radio Speltorsk. Radio Speltorsk said: Nypubbat! Avsnitt 93: I säsongspremiären får vi besök av Lars Jensen och det snackas bland annat om spelsajten Ski… http://bit.ly/be7YqE [...]

2010-09-03, ozzy88 säger:

Fin comeback grabbar! Gillade gästen Lars Jensen.

2010-09-03, Aloysius säger:

Jag gillar när ni sitter de första fem minuterna och låtsas att det här Skillpoint är något nytt och spännande som ni inte har någon aning om vad det är för något. :P

2010-09-03, Magnetic Wars, supersöt rymdskjutare | Carrot Games säger:

[...] kan förresten vinna spela borta hos Radio Speltorsk om man nu skulle vilja det. Kolla också in dessa inläggNope, inga relaterade inlägg här.   [...]

2010-09-03, UfU__X säger:

Jag vill höra Lars läsa högt ur nån bok av Fritiof Nilsson Piraten där det kanske äts kräftor, gås på marknader och levande djur plågas för nöjes skull. Kan omöjligt vara ensam om detta?

Det var också ett mycket bra avsnitt, trevligt att ha er tillbaka.

2010-09-04, Oldgast säger:

Härligt med comebacken. Har redan skaffat Magnetic Wars så kommer inte att delta i tävlingen men riktigt bra spel.

2010-09-04, Fleischer säger:

Trevligt med ett ”normalt” avsnitt igen. Inte ska ni väl ändra på något, funkar ju bra som det är. Förutom att det fattas en fallout special så klart ;P

2010-09-05, mh76 säger:

Håller såklart med Fleischer :).

2010-09-07, Voxbox säger:

Upptäcker tävlingen en dag för sen (ligger ett par avsnitt efter) men försöker väl ändå.

Armed Police Batrider är det bästa ”shmuppet”. Utvecklat av Raizing som alltid är spot on, och hela spelet är ett slags Raizing All-Stars, med karaktärer och bossar från deras tidigare spel. Banorna är det aldrig en död sekund på, med massvis av delar av bakgrunden att bomba för extra poäng. Ett spel som kräver lika mycket planerande som reflexer, för att bomba alla delarna på banorna, och för att låsa upp så många hemliga bossar som möjligt i ett kör. Ljuvligt.

2010-09-07, Andreas säger:

@Voxbox: Faktum är att inspelningen är försenad tills imorrn så det är fortfarande fritt fram att tävla. :)

2010-09-07, Oldgast säger:

Jag tycker att ni håller ett bra format nu. Jag tycker dock att man inte ska vara för låst till ett visst upplägg. Gillar också när podcaster så att säga etablerar en stomme av gäster som återvänder med jämna mellanrum. Som i erat fall t ex Tobias och Angelica. Skulle även vilja se Christer Engström i Radio Speltorsk.

2010-09-07, Vargavaka säger:

Säsongspremiär av Radio Speltorsk som ett tecken på att sommaren är slut? Bitterljuvt, bitterljuvt. Mycket trevligt att ni är tillbaka i vanlig form, även om sommarlovsprogrammen var riktigt bra. Det bjöds på mycket intressanta, roliga och spretiga program. Två tummar upp för initiativet och alla sommarpratare som gjorde det möjligt.

Likt många andra missade jag förra veckans fråga helt. Jag tycker i vilket fall att eran formel håller bra. Jag skulle inte kunna komma på några förslag till drastiska förändringar. Jag gillar specialare men de är ju speciella just eftersom de står i kontrast till de ”vanliga” avsnitten. Om något skulle ”veckan’s frågor” mer skräddarsydda till era gäster vara trevligt. Den gången ni frågade om spel och barn inför avsnittet med Gaming Mama var ett bra exempel på en fråga som ledde till mer intressant diskussion i avsnittet än enbart ”han tycker så, hon tycker så”. Just diskussioner som berör bredare ämnen än vilket spel som är bra eller dåligt leder oftast till minnesvärda speltorskprogram.

Och apropå veckans fråga så är min instinktiva reaktion något av Treasure eller Cave. Metal Slug 3 är också med och fightas om toppplaceringen ifall man räknar run ‘n gun spel som shooters. Av Treasue gillar jag Silhouette Mirage till Saturn och Playstation, ett ganska quirky run ‘n gun där du skjuter olika sorters ammunition beroende på vilket håll du är vänd. Eftersom de flesta fiender bara kan besegras med ett slags skott blir skjutandet nästan ett pusselspel. Likt mycket annat från Treasure är det helt jävla skruvat. Fast ”bäst” ur Treasures katalog måste nog ändå vara Ikaruga, vilket spelar med samma tema men är betydligt mer polerat. Cave, till skillnad från Treasure, gör i stort sett bara samma spel om och om igen i olika utförande så där är det mest en smaksak vilket som kommer ut på topp. Personliga favoriter är Dodonpachi till Saturn och Mushihimesama till PS2.

2010-09-08, Tobias säger:

Oldgast> Om ni tjatar tillräckligt mycket på grabbarna grus så kanske jag och Angelica besöker programmet oftare ;)

2010-09-11, Oldgast säger:

>Tobias Får satsa på att vara riktigt dryg, jobbig o tjatig så.

2010-10-15, Magnetic Wars, supersöt rymdskjutare | Carrot Games säger:

[...] kan förresten vinna spela borta hos Radio Speltorsk om man nu skulle vilja det. Posted in Spelsnack Tags: Guma Productions, Gustav Hanning, Magnetic [...]

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.