Radio Speltorsk

Grattis rörmokarfarbror!

500x_supermario_01Jag har som många andra växt upp med Mario som främsta spelikon. Super Mario World är fortfarande mitt absoluta favoritspel i plattformsgenren och trots att vår hjälte har blivit mjölkad till förbannelse lyser fortfarande stjärnglansen stark kring hans uppenbarelse.

Idag är det på pricken 25 år sedan Mario äntrade våra liv genom att glida ner på en flaggstång vid första banans slut och rakt in i våra hjärtan. För mig kommer Mario alltid gå synonymt med begreppet spelglädje och förhoppningsvis kommer det så att förbli.

Vad har Mario betytt för dig och vilket är ditt favoritspel med denne klassiska spelhjälte?

2010-09-13, Andreas

3 Kommentarer

2010-09-13, Jesper säger:

För mig är det ett självklart val, Siper Mario World utan tvekan..
Dock är det nog mest därför att det var Super Nintendo som var stort under mina tidiga tonår. Tror vi har pratat om det innan och jag tror i alla fall att det som sätter djupast spår är det man spelade i åldern 10-13..

2010-09-13, Tarmstorm säger:

Det är nog jämt skägg mellan Mario’s missing och Mario’s Early Years! Fun with Letters.

2010-09-13, Voxbox säger:

Super Mario 2.
Ja, jag hatar Mario.

Kommentera