Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik 73 – Superhjältar

Vad är det egentligen som gör en superhjälte? Är det krafter utöver det vanliga? Är det att man bär en mantel som fladdrar i vinden? Är det att man hjälper allt och alla oavsett hur farligt det är? Frågorna är många och svaren är få. Det jag vet är att vi nördar alltid fascinerats av dessa män och kvinnor som kallar sig superhjältar. De har även figurerat i spelvärlden sedan tv-spelens begynnelse. Därför kan det även vara intressant att kika närmare på vilken sorts musik som brukar florera i dessa spel.

Låtlista
Quacker Jack Stage – Darkwing Duck
Gotham City Street – Batman (Mega Drive)
Captain America Stage – Marvel Super Heroes Arcade
Opening – Teenage Mutant Ninja Turtles
Main Theme – The Punisher
The Absorbing Man – Incredible Hulk
Stage 3 – Mighty Morphing Power Rangers (Gameboy)
Ending Theme – Transformers War for Cybertron

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-09-13

2 Kommentarer

2010-09-13, En björn, helt enkelt. Brun. säger:

Ett riktigt reko program [glad smiley]

Hursomhelst vill jag höra MER bitpop i någon form (jag nästan kräver det), och varför inte låten ”Positive Force” från det lille spelet VVVVVV? (Nu vet jag inte om det är bitpop per se, men, åt det hållet iallafall, och gränser är till för att töjas?)

Keep the good stuff coming.

Tjillemuck.

2010-09-18, Jonas Andreasson säger:

Mer remixer! Själv har jag hört mycket ”vanlig” spelmusik och vill höra lite mer kreativa talanger som finns där ute…

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.