Radio Speltorsk

Avsnitt 95

avsnitt-95Ytterligare en vecka har gått sen sist och gästar denna gång gör välkända Tobias Jensen och Iphone-experten Jesper Mattsson. Med en sån App Store-junkie på tråden tipsas det om fräcka mobilspel i mängder och allt från fruktninjor till gigantiska maskar kommer på tal. I spelintrycken analyserar vi den nätsvingande Spindelmannens upptåg i Spider-Man: Shattered Dimensions men det blir också intryck i form av Playstations nya styrdon Move. Avslutningsvis bjuder vi på en intervju med NHL 11-producenten Andy Agostini (och av misstag dessutom FIFA-producenten Marcel Kuhn).

Nästa vecka gästar Emmy Zettergren-Lindkvist, ställ gärna frågor till henne om egna bloggen, nya podcasten Gone Gaming eller hur det är att vara gamermorsa i kommentarerna.

Låtlista:
Metroid: Other M – Vs. Ridley
Professor Layton and the Diabolical Box (Pandoras Box) – Iris – End Theme
Mega Man 2 Remix – Johan Agebjörn

Länkar:
Spelklassiker Musik
Onlajn
Appshopper

Radio Speltorsk tipsar:
Conquest of the Longbow: The Legend of Robin Hood (som abandonware)
Strife (som abandonware)

Tips om mobilspel:
Hector: Badge of Carnage Ep 1
Pizzaboy
Predators
Hoggy
Fruit Ninja
Veggie Samurai
Super Mega Worm

Veckans fråga:
Vad tycker du om nedladdningsbara prologer inför kommande spel?

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-09-16

15 Kommentarer

2010-09-16, Andreas säger:

För alla er som undrar om den avslutande intervjun så klantade jag mig i klippningen. Det är inte bara en intervju med NHL-producenten som hörs utan även en intervju med FIFA-producenten. Den skulle vi sparat till nästa vecka men nåväl, nu får ni med den som en bonus istället. :P

2010-09-16, annasofiaelin säger:

Trevligt avsnitt men tyvärr måste jag säga att jag hoppade hela sista intervju-delen, ok, jag är inget mega-sportfan men jag hade lyssnat igenom det om det hade hållit bättre kvalitet, jag hörde inte vad som sades och det var en massa klirr och prassel i bakgrunden också. Tycker det var tråkigt att det var så för jag lyssnar troget på er och uppskattar ert program. (Inte vara oroliga, jag kommer inte sluta lyssna)

2010-09-16, Jesper säger:

Utöver det så klippt du som en guud :-)

2010-09-17, Andreas säger:

@annasofiaelin: Ja, ljudet var kanske inte det bästa men jag tyckte själv att det gick att lyssna på. Det är svårt att få till nåt vettigt när man spelar in från ett event, det blir en del bakgrundsljud och annat som förstör.

Skönt att du inte kommer sluta lyssna. :)

@Jesper: Haha! Nu var du lite väl generös men tack! :)

2010-09-18, Jesper säger:

Yay! Runicgames support är fina människor, har varit ett par dagars tystnad sedan sist men igår återkom de med svar på tal. Så nu äntligen rullar Torchlight utan problem på Mac:en :-)
Får se om Blizzard lyckas med samma bedrift…

2010-09-18, Tobias säger:

Fråga till Emmy. Är det inte lite tröttsamt i längden att få frågan om hur det är att vara gamermorsa ganska ofta. Det verkar som att du och Gamingmama ofta får den frågan. Det är väldigt sällan som t ex Andreas får frågan hur är det är att vara gamingfarsa?

2010-09-18, Jesper säger:

Just det man kunde fråga Emmy, jag skulle vilja veta hur hon balanserar ett spelliv med ett familjeliv, själv har jag sjukt svårt att göra det med två små killar, jobb, träning osv… Några tips till en spelfarsa som inte har en spel intresserad hustru..

2010-09-18, Jonas Andreasson säger:

Härligt avsnitt, men vore väldigt skönt om ni kunde säga vad det är för låtar ni spelar!

Personligen gillar jag inte sportspel så det blev väl lite långsamt där i slutet :)

För övrigt tycker jag eran podcast håller högklass och hoppas ni fortsätter i samma manér!

2010-09-18, Jesper säger:

Jonas, du har låtlistan på avsnittsbeskrivningen eller missförstod jag?

2010-09-18, Fleischer säger:

Trevligt avsnitt som vanligt. Gillar när det är fyra personer det känns som den ultimata antalet för en podcast.

2010-09-18, The Koma Kid säger:

Hej Emmy och SpelTorskarna!

Vad är det som lockar dig mest med sociala medier? Om jag har förstått det rätt så knarkar du sådant. ;) Vidare, vad har dessa medier givit dig rent konkret, förutom det uppenbara – bekantskaper och vänner?

2010-09-18, Lär känna Emmy liiiite bättre | EmmyZ säger:

[...] Men, jag har ju i samband med detta glömt att tipsa om att man kan ställa frågor till mig inför programmet. Nu är jag sent ute, för vi spelar in imorgon. Men skynda skynda och ställ era frågor HÄR! [...]

2010-09-19, Henke (spelgubben) säger:

@Emmy: (lite spridda skurar)

* Vad har Du, Angelica och Monika för framtidsvisioner med Gone Gaming?
* Önskar du ibland att du bodde på fastlandet?
* Hur får du ihop din tid med familj och spel, känner du att du någon gång försakar det ena eller det andra?

2010-09-19, mh76 säger:

Frågor till EmmyZ:
* Hur tycker du spelåret 2010 har varit hittills?
* Vad tror du om Kinect respektive Move? Flipp eller flopp?
* Råkar du ut för många fördomar angående mödrar som spelar tv-spel?

2010-09-21, Vargavaka säger:

Veckans fråga: Just vad gäller Dead Rising 2 : Case Zero är jag lite kluven. Just Case Zero köpte jag, spelade jag igenom och tyckte om riktigt mycket. Det gör verkligen ett bra jobb att bygga upp stämning inför DR2, och efter Case Zero håller jag DR2 som ett av de spel jag ser fram emot allra mest i höst. Å andra sidan tycker jag rent att trick av det här slaget hamnar i samma kategori som att ta betalt för DLC som ligger på orginalskivan. Det finns egentligen ingen ursäkt att inte stoppa Case Zero i det riktiga fullpris-spelet.

Summan av kardemumman; ett ganska fult marketingtrick som i fallet DR2 jag föll rejält för.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.