Radio Speltorsk

Avsnitt 97

avsnitt-97Jesper Englin är gäst och som nybliven sportspelsexpert på Gameplay blir det naturligtvis mer sportsnack än vanligt men också andra spännande intryck från veckan som gått. Blade Kitten, NHL Slapshot, Halo Reach, Every Extend Extra Extreme, Monday Night Combat, NHL 11, FIFA 11, Pro Evolution Soccer 2011 och Lara Croft and the Guardian of Light är alla spel som kommer på tal i veckans sprängfyllda program. Sist tipsas det om den underliga genrehybriden Tecmo Cup som hyllas av alla inblandade.

Låtlista:
Mega Man 2 – The Quick and the Blue (OCR)
The Legend of Zelda: Four Swords Adventure – Frozen Hyrule (ZREO)
We Love Katamari – Katamari on the Swing

Länkar:
Gameplay
Jesper på Twitter
Jesper på Xbox Live
Andreas på Xbox Live

Radio Speltorsk tipsar:
Tecmo Cup

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-09-30

7 Kommentarer

2010-09-30, Glassdragon säger:

Bra avsnitt! Jesper var störtrolig!

2010-09-30, Vargavaka säger:

Mm, Jesper var bra. Jag tyckte även att det var intressant/kul att höra er gå på om NHL 11 och andra sportspel. Lite överraskande då det inte är min grej, men passion för de man talar om gör gott.

2010-10-02, niklas (megastorm) säger:

ja Jesper kan jag tänka mig höra mer om…

men det var nått som oroade mig – om det där ni mumlade om med avsnitten? om ni orkar och så vidare! Ni måste orka!

2010-10-03, mh76 säger:

Håller med om Jesper. Riktigt skön kille!

Ja så verkar ni Andreas och Sebastian som supertrevliga killar. Känns nästan som att man känner er på riktigt.

Men en fundering bara. Varför ska vi rösta om t ex om nyheter när det kanske bara ska införas? Ni lät inte så värst pepp på idén?

Är också lite orolig för att ni verkar ha tröttnat något på Radio Speltorsk. Hoppas ni inte har några planer på lägga ner. Däremot får ni gärna bli lite unika igen. För ni har tagit bort nyheter(som bara kanske återinförs), läser inte längre upp kommentarer. Veckans fråga och Spelnördbataljen blir uteslutet allt för ofta.

Nu har jag såklart förståelse om ni börjar tröttna. Ni har kanske mindre fritid nuförtiden. Sedan har ni hållt på i en väldigt lång tid. Första avsnittet kom 2007-07-09.

Dessa tecken ni ger märkte man av på Spelradion och Savepunkt innan de lades ner.

Skulle ni läggas ner, blir det som att förlora en väldigt nära vän =(.

2010-10-03, Henrik Blomgren säger:

Inge fel på tentakelporr :p Det finns mycket ”bra” som inte går över gränser som andra serier gör. Man slipper nålar och sprutor i alla fall.

Hur svårt kan det vara att prata om Blade Kitten?
Catgirl som springer omkring och har sönder allt omkring henne :)

Tack för infon om att det är en webcomic :) Får jag någonting mer att läsa sent på nätterna.

Hoppfysiken var irriterande. Dashfunktionen var värre än hoppen.

Spelade också på PSN och det var endast demot. Charmigt på sitt sätt. Men jag vet inte. Måste spara pengar tyvärr. Annars hade jag nog skaffat det.

Va? Har Halo ett multiplayer del? Det var nyheter för mig :p Spelade endast det första Halo spelet. Och det spelades tillsammans med en kompis. Tog oss till sista banan. Men på grund av urusel bilfysik och kontroll så klarade vi aldrig av den sista banan. Vilket är irriterande.

Tyvärr verkar det som att de inte förbättrat kontrollen till fordonen så jag vill inte spela Halo mer.

En ytterback? Nice :) Det är en rolig position. Är du offensivt lagd så du följer med upp i anfallen för inlägg eller håller du dig defensiv för att stärka upp bakåt och hjälpa mittbackarna?

Angående PES vs FIFA så lutar jag numera åt FIFA än PES. Mycket på grund av att FIFA i demot åtminstone av Fifa 2010 så passar de faktiskt dit jag säger åt de att passa. i PES så händer det bara en och två ggr att spelarna passar bollen helt fel.

Får ta och testa demot till PES 2011. FIFA demot ville jag inte börja på eftersom de ville koppla upp mig mot EAs servrar.

Målvakterna suger lika mycket i båda spelserierna om de inte uppgraderat de otroligt mycket.

Nej tacka vet jag International Superstar Soccer 2000 till N64. DÄR kan man kalla fotboll!!

Jag förstår även inte varför namnen i PES serien är så viktiga? Jag spelade ISS då konami inte hade licenser för namnen och det spelade liksom ingen roll vad spelarna hette. Det är ju gameplayet som är viktigast. Inte att Svensson heter Svensson!! Känns som det har gått åt helt fel håll med det där :(

Varför är det något fel med att förlora bara för att du är sportspelintresserad? Det skulle vara värre om du vore proffs i spelet och levde på att spela ett spel och då få stryk.

Om du ska vara en sportspelexpert så tänk såhär. EA gör inte spel för att försvaret ska vara bra. Har sett så skumma mål i FIFA så det inte är klokt. Har även sett ett par skumma mål i NHL spelen.

Klart Lara Croft & The Guardian Angel blir ett bättre spel när man spelar co-op. Det är ju gjort för att man ska spela det så. Hjälpa varandra att ta sig till platser och allt.

Nu vet jag inte, men kan man göra som i gamla hederliga Chip & Dale till NES och förstöra för varandra också? I sådana fall så skulle det vara perfekt :)

Vill ni ha flera ”misstag” med Lara Crofts bröst? De skulle ju vara mindre, men istället för tror det var några % förstoring blev det 150%. Han ”halkade med musen”…

Vad har vi för programledare egentligen? Nästan så det är helt min typ :)

Tecmo Cup Soccer, eller original titeln Captain Tsubasa är verkligen ett unikt spel. Synd bara att spelsystemet verkligen suger. Du får bollen, du dribblar och du ser ingenting, sedan BOOM så är du angripen och måste välja vad du vill göra.

Eller var det bara emulatorn som stal positionen av mig och motståndarna? Tydligen inte :) Alltså är det riktigt irriterande.

Tror inte att det skulle sålt bättre om de hade behållit alla originalnamn :p

Om din målvakt räddar eller missar bollen är helt slumpartat. Om jag minns rätt och om de inte hade fler alternativ i första spelet så kunde de antingen välja att boxa bollen eller försöka greppa den.

Som försvarande spelare kunde du glidtackla, kroppstackla, täcka passning eller låta spelaren komma förbi.

Som anfallande spelare kunde du passa, skjuta, dribbla och slå väggspel.

Som målvakt i 1 mot 1 situation fick du välja mellan att ge dig ut på en rush och försöka stoppa anfallet eller stå kvar inne i målet.

Till uppföljaren Captain Tsubasa 2 så fixade de till allt, man ser sina medspelare och motståndare och allt uppdateras. Klarade faktiskt av både det och uppföljaren Captain Tsubasa 3 till SNES där de återigen förbättrat det mesta, mest med fokus på skotten, grafiken och musiken men ändå :) Det följer ju anime serien rätt bra så varför inte?

Men som koncept gillade jag det verkligen. PS2 spelet som släpptes för ett antal år sedan var roligt som attan. Men ack så svårt det var. Massor av knapptryckningar :)

Sådär. En lång kommentar igen och jag är nu litet tillbaka som kommentator. Hoppas att jag kan fortsätta med detta också.

2010-10-06, Jesper säger:

Gaah… Wall of text…
Trevligt avsnitt som vanligt, Jesper var en trevlig prick.. Fint namn också :D
Keep up the good work!

2011-03-30, radiospeltorsk.se säger:

Avsnitt 97.. Super :)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.