Radio Speltorsk

Avsnitt 98

avsnitt-98Ensamma i studion ponerar duon Andreas och Sebastian de djupa tankarna. Eller egentligen mest tv-spel. Retrogathering, Castlevania: Lords of Shadow, God of War: Ghost of Sparta varvas med semantisk dekonstruktion av begreppet retro, de relativa dygderna i att faktiskt klara ett spel och hyperinterna språkbruksdebatter.

Låtlista:
Star Fox – Main theme

Tävling:
Vi lottar ut tre exemplar av vår nya fräcka app för Iphone/Ipod/Ipad. Läs hur du kan vinna appen här.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-10-07

7 Kommentarer

2010-10-07, Tweets that mention Radio Speltorsk » Avsnitt 98 -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Andreas Ljungström, Radio Speltorsk. Radio Speltorsk said: Nypubbat! Avsnitt 98: Ensamma i studion ponerar duon Andreas och Sebastian de djupa tankarna. Eller egentligen mes… http://bit.ly/bFqVIa [...]

2010-10-07, Henrik Blomgren säger:

Yay, tack för de vänliga orden :)

Nyheter behövs inte. Vill man ha nyheter använder man google och letar reda på det man letar efter.

Att ni ska ta extra tid för att leta fram nyheter som ändå i princip är gamla då ni pratar om de känns inte speciellt smart. Det har kostat många sidor/tidningar mycket att de levererar nyheter som blivit gamla i förtid.

Skulle gärna bo i Stockholm. Men det är för dyrt för en arbetslös kille som inte har någon inkomst :( Och det går inte att flytta med de jobberbjudanden som jag hittar som jag skulle klara av.

Gamex kommer jag vara närvarande på ja. Ska bli skoj. Det finns blogginlägg på megastorm/anderssonX och flera där de undrar vilka som ska till Gamex och om man skulle försöka anordna någon träff någonstans. Vilket jag hoppas att de kommer uppdatera med mera info ju närmare vi kommer.

Första Soul Calibur till DreamCast kan räknas som retro i dagsläget ja. Det behöver inte vara så gamla konsoler som NES/SNES som bekänns som retro.

Spela NHL i globen? Hur fasiken har du lyckats med det? Det låter riktigt nice.

3DS, vad är det nu för något sa ni? Pris på 299US då den släpps är litet dyrt för en bärbar konsol. Även om den klarar av att visa upp 3d utan några tillbehör.

Får se om det kan bli något köp, inte i dagsläget då jag inte har lust och de spel som jag sett hittils inte varit så intressanta.

Jag väntar tills de släpper den mindre omgjorda ”lite” versionen om möjligt :p

OoT omgjort? Hahaha oh fy fan. Snacka om att mjölka. Irriterande. Och spelet var kanske bra då det släpptes. Men i dagsläget? Icke. Backtracking, tråkig kontroll, buggigt och mera.

I och för sig, kan ju bli intressant att se vilka buggar de tagit bort som används i speedruns.

Att återinföra Virtual Boy till 3DS skulle dock vara en riktigt bra idé. Så att fler får tillgång till de spelen och förhoppningsvis slippa huvudvärken :p

Spel ska vara roliga att spela. Det är otroligt att människor klarar av att spela igenom spel på kort tid och sedan recensera de så snabbt som vad många gör.

Nu då jag börjat recensera spel till en deadline så har jag fått upp mycket beundran för de människor som gör detta på heltid. Ibland är det svårt att hinna känns det som.

Men det går. Sedan kan man ju verkligen välja vilka spel man vill spela och sedan skriva om för egen del. Vilket gör det hela mer roligt.

2010-10-07, mh76 säger:

Var ganska bra avsnitt trots ni inte har någon gäst. Men ni hade kanske fått i er tillräckligt med jäst :).

Kul att ni snackade lite om Fallout-serien.

Har ni någon gäst redo till nästa vecka? Så vi vet vilka frågor vi kan ställa. Jesper fick ju inga frågor heller =(. Men han var kanske en spontangäst.

Och det här med att ni skulle ta upp resterande av min kommentar senare, Lät ju lite oroväckande.

Mer oroväckande blir det när ni börjar prata om ni är trötta, blivit äldre osv. Självklart mycket förstårligt.

Ni får snart ta och lägga korten på bordet. Kanske nästa avsnitt? Om (Med betoning på OM) ni ska lägga ner, måste ni åtminstone hålla ut till avsnitt 100. 100 är ett magiskt nummer.

Det här med Spelnördbataljen. Kan ni inte be era lyssnare komma med lite frågor? Och då kanske önskemål om vilka som ska mötas i en duell.

Vet att mina analyser kan vara lite besvärliga ibland. Men min magkänsla säger att Radio Speltorsk kommer få stora förändringar inom kort. Kanske går ihop med SkillPod?

Något är iallafall i görningen. Det märks på er.

2010-10-08, Jesper säger:

Kan hålla med mh76 lite.. känns som något är i görningen…
Själv fick jag mer sug efter att ha varit med och hade kunnat tänka mig att bidraga med något åtminstånde lite frågor till Spelnördbattaljen om inte annat :-)

2010-10-08, Fleischer säger:

Klart vi ska ha nyheter. Johan rockar! :) Trevligt även fast det var kort. Beror säker på att det var fallout med i avsnittet. Hur går det med fallout specialen? ;)

2010-10-08, Sebastian säger:

Retronauts lade precis ned i och med avsnitt 99… jag kan inte påstå att jag inte uppskattar Jeremy Parish bittra och perversa humor ;)

2010-10-12, Vargavaka säger:

Jag har egentligen ingenting emot avsnitt utan gäster, och inte när ni pratar gamla spel heller.

Jag gjorde för övrigt precis som Sebastian i Oblivion -> Fallout 3 (jag spelade aldrig Morrowind). I Oblivion sprang jag mest runt i skogen och plockade blommor medan jag gjorde ett aktivt försök att ta mig fram i huvudhistorien i Fallout 3. Fast jag vet inte huruvida det hade så mycket att göra med att själva världen i Fallout 3 var mindre som det berodde på att jag avskydde själva Oblivion plane.

Jag väljer att ta Sebastians olycksbådande kommentar som en missledande hint inför ett avsnitt 100 som avslöjar en fräsig positiv överraskning.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.