Radio Speltorsk

Iphonetipset – Cut the Rope

app-day-cut-the-rope-0

Det finns spel jag spelar till Iphone i större utsträckning och fram för allt när jag har längre stunder över men så finns det också de där snabba fixarna, de där spelen folk rynkar på näsan åt. Titlar som Angry Birds, Fruit Ninja, Peggle och Doodle Jump. Spel som kan klassas som casual.

Cut the Rope landar utan tvekan i det facket. Spelet bygger på en simpel grundidé men den är tillräckligt genial för att återanvändas bana efter bana, men med stänk av variation naturligtvis. I den bedårande introfilmen ser man hur ett litet sött monster anländer i en låda med texten ”Feed with Candy” och det är därefter upp till spelaren att förse den lilla krabaten med godis. Detta gör man genom att skära av de rep som godiset är fäst i. Men det är inte bara att skära hejvilt med fingret på skärmen utan det gäller både att vara strategisk och tajma sina rörelser.

Ju längre in i spelet man avancerar desto fler moment tillkommer. Utvecklarna har slängt på allt från bubblor och spindlar till luftsprutande pumpar för att göra godisets väg till det lilla monstrets mage så varierat som möjligt. Det hela är oerhört välavvägt och så fort man smått börjar tröttna lite på ett nytt koncept så dyker nästa inslag upp och förändrar sättet man spelar på. Men i slutändan bygger mekaniken på spelets superba fysikmotor som påverkar banornas utformning och hur saker och ting beter sig.

Cut the Rope är ett perfekt exempel på hur man med en enkel idé kan åstadkomma stordåd på Iphone. Det är gulligt, roligt, utmanande och varierat. Ett spel alla kan uppskatta. Min treåriga son älskade det och likaså jag. Det ska man inte rynka på näsan åt. Casual eller ej.

2010-10-15, Andreas

5 Kommentarer

2010-10-15, Tweets that mention Radio Speltorsk » Iphonetipset – Cut the Rope -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Andreas Ljungström, Radio Speltorsk. Radio Speltorsk said: Nypubbat! Iphonetipset – Cut the Rope: Det finns spel jag spelar till Iphone i större utsträckning och fram för al… http://bit.ly/aqQXjL [...]

2010-10-15, Jesper säger:

Helt rätt, är underbart skoj.
Själv så fastnade jag dessutom för slice it som är klart klurigt och skoj :D
http://itunes.apple.com/us/app/slice-it/id388116298?mt=8

2010-10-15, Andreas säger:

@Jesper: Såg mysigt ut. *laddar ner* :)

2010-10-15, Tobias säger:

Ser ju helt bedårande sött ut!

2011-04-08, Anonymos säger:

Chu chu rocket är tillfälligt gratis på AppStore !

Kommentera