Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 81 – Remixer #3

Vi vill väl inte vara kaxiga egentligen, men veckans avsnitt kan nog vara det bästa vi någonsin gjort. Visserligen har vi bara gjort tre avsnitt tillsammans tidigare, men även i Spelklassiker Musiks historia kan nog det här tillhöra topp fem utan tvekan. Veckans tema är remixer. Det blir en salig blandning av hårdrockstoner, 8-bitarmusik och stillsamma ballader. Vi är extra stolta över slutlåten som i vårt tycke är helt fantastiskt!

Låtlista
NSF Remix – Giana Sisters
Accursed Seal – Castlevania II: Simon´s Quest
Magical Trick Society – Cross Examination – Ace Attorney
Facility Hacker Mix – GoldenEye 007
Lauras Theme – Silent Hill 2 – Jonas Tunander
Shadowgate Dancefloor OCremix – Mega Man/Shadowgate
Bruthal Metod – Speedball 2
Theme Remix – Professor Layton
Alucard´s Vengeance – Castlevania: Symphony of the Night
My Very First Laser Gun – Duck Hunt

Nästa veckas tema: Super Smash Bros. Brawl

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2010-11-08

7 Kommentarer

2010-11-08, Chris säger:

”BRAVO! EXCELLENTE! DOM SKA VI HA!”

Sjukt bra avsnitt må jag säga =D
Tyvärr har jag inte varit så inriktad på att lyssna på musiken när jag väl lirat Brawl så kan tyvärr inte komma med några bra förslag (typiskt att man ska vara så inne i att slå motståndaren då skillsen sviker en med åren *suckar*)

Saknade även en sjukt bra remix som jag mailade Tobias om dock, verkar som han ej fått/sett det mailet. En kille ifrån Texas som kallar sig ”Strike911″ sök på hans Zelda Songs of storm remix!. ”Strike911 – Winds Of Hyrule”

2010-11-08, Aloysius säger:

Jag testade alla mina PS1-spel i CD-spelaren, det var ju CD-skivor, så varför inte, liksom. På en del var det ingenting, medan det var rätt mycket ljudeffekter och musik på en del andra. Tror Tomb Raider II var första spelet jag testade.

2010-11-09, Tweets that mention Radio Speltorsk » Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 81 – Remixer #3 -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Tobias Jensen, Radio Speltorsk. Radio Speltorsk said: Nypubbat! Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 81 – Remixer #3: Vi vill väl inte vara kaxiga egentligen, men ve… http://bit.ly/cQkIbt [...]

2010-11-09, Jonas Andreasson säger:

Härligt med NFSer! Finns några riktigt sköna där ute. Inte bara original NSFer från spelen utan remixer.

Ytterliggare ett underbart avsnitt, låtvalen är kanon!

2010-11-10, NuYu säger:

Grymt avsnitt!

Eftersom den största behållningen med Brawl är just musiken har jag en del favoriter. Here comes:

Route 209
Go K.K. Rider!
Balloon Trip
Theme of Solid Snake
Emerald Hill Zone
Preparing to Advance
Midna’s Lament
The Dark World
Waluigi Pinball
Theme of Samus Aran, Space Warrior

Tio exakt!

2010-11-11, El_Kebabo säger:

jag kommer ihåg att jag hade ett twisted metal spel till ps1 som jag brukar gå runt med i min cdfreestyle och lyssna på, var väl nått metal soundtrack på den har jag för mig….

2010-11-12, Fenne säger:

Bra avsnitt! Givetvis stoppade man de flesta PS-spelen i CD-läsaren. Ett av de starkaste minnena från den tiden är nog Tunnel B1 (Chris Hülsbeck). Kommer ihåg att jag tyckte musiken där var riktigt bra. Skulle vara ball om ni ville lira andra eller tredje spåret. Kommer inte ihåg vilket det var förutom att det hade ett väldigt pampigt tema.

Inte en enda Instant Remedy låt? :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.