Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 88 – Årskrönika

Lite ringrostiga äntrar vi ”studion” för att återigen ge er ett nytt program av Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar. Tobias och Andreas tar en titt tillbaka på 2010 och plockar ut musik från några av sina favoritspel från förra året. Även om jag (Tobias) tycker att året kanske hade lite färre topptitlar som 2009 så var det inget fel på soundtracken. Hoppas ni gillar årets första program. Skicka gärna in önskelåtar eller önsketeman!

Låtlista
Intro theme – Might & Magic: Clash of Heroes
The Cotton Alley – Super Meat Boy
Far Away – Red Dead Redemption
Misterious Destiny: Angels Battle (Battle Theme) – Bayonetta
Life is Beautiful – Deadly Premonition
Surgery: Twisted Rosalita – Trauma Team
War – Alan Wake
Throwback Galaxy – Super Mario Galaxy 2
Blinded by light (Battle Theme) – FF13
Sakura´s Theme – SSFIV

Nästa programs tema: Låtar som fungerar som ringsignaler önskat av Pixelviking

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-01-10

9 Kommentarer

2011-01-10, Johan Turambar Landerholm säger:

Tjena, jag vill tacka för ännu ett bra avsnitt. Jag gillade speciellt Far Away och War som är från två bra spel jag ännu inte tagit mig an men avser att göra snarst :)
Angående ringsingal så har jag de senaste åren haft introt till Zelda 2, lite seg i starten kanske men bra och nostalgisk låt. Innan den hade jag ‘Still Alive’ från Portal – en låt som jag blev helt lyrisk över när jag hörde i samband med att man klarade det, ja oj vad jag tyckte slutet var bra i det spelet.
Som ni kanske förstår så byter jag varken mobil eller inställningar så ofta då det här är dom två ringsignaler jag har haft de senaste tre åren.

2011-01-10, Tweets that mention Radio Speltorsk » Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 88 – Årskrönika -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Tobias Jensen, Radio Speltorsk. Radio Speltorsk said: Nypubbat! Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 88 – Årskrönika: Lite ringrostiga äntrar vi ”studion” för att åt… http://bit.ly/gbAxr5 [...]

2011-01-10, EKKen säger:

Mycket bra låtar ni spelade!

Ang. ringsignal så har jag just nu Vib Ribbon låten Vibri´s Theme. Tyvärr hör jag sällan när det ringer…. Så jag kan väl inte direkt tipsa om den.
Men jag blir väldigt glad av den när jag väl hör att det ringer =D

2011-01-10, SvenneFenne säger:

Tjena grabbar!

Ordningen är återställd… nu yrar inte SvenneFenne handlöst runt på måndagarna mer, utan att veta vad han ska ta sig till… Spelklassiker är tillbaks! Måndagar har ett syfte igen! :D

Härligt avsnitt ni levererar ännu en gång! Gillade War riktigt mycket… får nog ta och köra igenom Alan Wake.

Snackar vi ringsignal så kör jag med ”The Prelude” från Final Fantasy III. Har bantat ner orginalet till Apples dumma 30-sekundersgräns så att jag kan köra den på min iFån.

Meeeeen, eftersom ”The Prelude” i FFIII är väldigt kort så skulle jag vilja önska versionen som spelas i FFVII istället. Det är den bästa versionen enligt mig.

Tack för att ni förgyller mina måndagar :)

2011-01-10, Chris säger:

Welcome back =D

En riktigt jobbig men rolig ringsignal att ha är faktist ”Yoshi’s song” jag har haft den själv ett tag och det fick folk att vända sig om och titta ”VA FAN DET ÄR SOM RINGER?!” jag älskar den själv för att den är så sjukt störande men ändå ganska Cute~ haha

http://www.youtube.com/watch?v=3KF6oAqpjwc&feature=related
vet ej va låten i sig heter känner endast till den som Yoshi’s Song

2011-01-11, Andreas säger:

Men det var fan vad ni dissar de där fina killarna på Radio Speltorsk. :(

Bra program annars! :)

2011-01-11, Tobias säger:

Andreas> Men det är ju med kärlek som vi dissar er ;)

2011-01-11, Sebastian säger:

Jag kör samma ringsignal som Phoenix Wright gör. Dvs ringsignalsversionen av Steel Samurai-temat.

2011-01-12, Skoberget säger:

Själv kör man med Gunsmoke – Stage 1 som ringsignal sen lång tid tillbaka.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.