Radio Speltorsk

Avsnitt 107

avsnitt-107Vi blickar framåt inför det kommande året, i sällskap med vår traditionsenliga gästprofet – Press2play:s Victor Leijonhufvud. Under en episk nästan tre timmar lång resa avhandlas vad framtiden har att bjuda på, men också purfärska intryck av bland annat Bionic Commando Rearmed 2 och en diger skara Nintendo 3DS-spel.

Låtlista:
Gran Turismo 5 – Liberty
Kosmo Spin – Dear Mr. Ufo

Länkar:
Press2play
Vicachu!
Victors Twitter
Uncharteds synnerligen obekväma kontrollmetod

Nästa vecka gästar en annan gammal bekant – Angelica Norgren, och tillsammans med henne kommer vi grotta ned oss i ämnet svåra spel. Dela med er av era tankar kring detta, eller övriga frågor i ämnet, i kommentarerna nedan.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-02-03

12 Kommentarer

2011-02-03, Andreas säger:

Ja om Deus Ex Human Revolution är ens nära den 5 minuter långa ”långfilmstrailern” så blir det det bästa spelet någonsin. Trailern är ju den bästa som någonsin gjorts: http://www.youtube.com/watch?v=Kq5KWLqUewc&hd=1

2011-02-04, mh76 säger:

Det är så negativ stämning i veckans Radio Speltorsk, att jag får lust sälja allt spelrelaterat, skaffa långt vitt skägg och bli guru i ett högt berg.

Har ni tappat lusten helt till tv-spel? Ni tycks inte gilla något alls =(. Var lite överdrivet men känns som så.

Annars i övrigt ett bra avsnitt.

2011-02-04, Andreas säger:

@Andreas: Mmm, den där trailern är awesome! <3

@mh76: Oj! Lät det verkligen så? Vi gnällde visserligen en del på 3DS men jag tycker det är befogat, samtidigt tänker vi alla skaffa var sin så fort den kommer. ;)

Annars tycker jag vi hyllade det mesta som är på gång under 2011 och som vi tog upp. Men man måste få vara lite kritisk mellan varven också. :)

2011-02-04, niklas (megastorm) säger:

kanonavsnitt som vanligt – inget ont om victor men lite andra (nya) gäster skulle vara trevligt =)

2011-02-04, Sebastian Magnusson säger:

Det enda vi egentligen hatar är Kirby ;)

2011-02-07, Keen säger:

Jag tycker om Victor i lagom dos men det här blev lite av en överdos. Ld50 av Victor ligger på runt 2 timmar…

fast det blev ändå ett trevligt avsnitt även om jag missade det live…

2011-02-08, Vargavaka säger:

Ack, jag missade livesändningen! D:
Vilken miss, men bra avsnitt vilket som. Och framför allt kul att ni är tillbaka igen.

Att livesändningar inte blir av varje vecka känns okej, om inte annat måste det bli enklare för er att schemalägga på det här sättet (och så blir livesändningarna mer speciella när de väl händer).

Vad gäller guldtorsken tycker jag helt klart att det är en tradition som är värd att hålla i liv. Det känns lite krystat att kommentera varenda spelval 24 avsnitt i sträck men det betyder inte att projektet inte är uppskattat. Den där lilla truddelutten från New Super Mario Bros betyder numera jul för mig.

2011-02-09, Andreas säger:

@niklas & @Keen: Vi kommer ta in lite nya gäster fortsättningsvis men också fortsätta blanda ut det med mer välkända stämmor.

@Vargavaka: Tack för de fina orden! <3

2011-02-09, tiathin säger:

Kör ni skype när ni snackar? Hur jobbigt skulle det vara för er att köra videosamtal istället och broadcasta live via justin.tv eller nåt liknande? Typ som http://www.gamebreaker.tv gör.

2011-02-09, Andreas säger:

@tiathin: Vi snackar i Skype och när vi sänder live gör vi det via Ustream (http://www.ustream.tv/). Det har funnits funderingar på att även köra det hela i videoformat med våra nunor representerade och bilder på det som diskuteras men det är inget som prioriteras i nuläget, kanske blir aktuellt i framtiden dock.

2011-03-04, Tommy säger:

First Time Caller, Long Time Listener. Valde att kommentera det avsnittet jag tyckte var bäst av de senaste. Jag ville väl egentligen bara säga 2 saker.

Nr. 1 Jag gillar verkligen radio speltorsk. Jag är lite av en podcastjunkie och lyssnar på rätt mycket spelpodcaster då jag är på jobbet och ni är faktiskt helt klart bäst.

Nr 2. Det kan aldrig bli för mycket victor

2011-03-06, Andreas säger:

Tack så mycket Tommy, det värmer att höra sånt här. <3

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.