Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar Topp 50: Plats 50-46

I och med avsnitt 92 börjar vi vår resa till avsnitt 100 med inte bara en, utan två stycken topp 50-listor. Både Tobias och Andreas har plockat ut de 50 bästa spellåtarna som de känner till och kommer presentera dessa i nio avsnitt sammanlagt. I avsnitt 92-99 kommer fem platser att presenteras på respektive lista och i avsnitt 100 kommer vi avslöja våra topp 10 låtar. Hur vi har gått tillväga får du reda på genom programmet. Nästa vecka kommer det även dyka upp ett blogginlägg där vi skriver upp spelen och låtarna, inklusive deras placeringar från de olika programmen.

Vi har även smugit in några bonus låtar, eller bubblare som det så vackert heter i musikvärlden. Dessa kan vara remixer, orkesterversioner eller låtar som finns i olika spel, men som egentligen inte är skapade specifikt för spelet i sig. Lämna gärna kommentarer om vad ni tycker om upplägget och självfallet är vi nyfikna av hur era listor ser ut!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-02-07

7 Kommentarer

2011-02-07, Tweets that mention Radio Speltorsk » Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar Topp 50: Plats 50-46 -- Topsy.com säger:

[...] This post was mentioned on Twitter by Tobias Jensen, Radio Speltorsk. Radio Speltorsk said: Nypubbat! Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar Topp 50: Plats 50-46: I och med avsnitt 92 börjar vi vår resa ti… http://bit.ly/fl1PHH [...]

2011-02-08, SvenneFenne säger:

Ytterligare ett riktigt bra avsnitt! Tetrisspåret går inte av för hackor. :) Ska bli kul att se vad ni kokar ihop till nästa vecka! Tack för att ni är så bra!

2011-02-08, Tiduas / Peter säger:

Riktigt bra avsnitt det här! Topp 50 listor där vi får gissa låtarna innan ni säger dem är suveränt kul verkligen, gissa spelmusiken är den bästa sport som finns.

Bästa låten i det här avsntittet fick nog bli ”Different Blood ~ Wearing Blood” från Espgaluda, liksom Hiro så blev jag hur kär som helst i låten när jag hörde den första gången och den skulle utan tvekan gått in på min Topp 50-lista också. Tömt diskmaskinen många gånger till den också för övrigt…

2011-02-08, Jonas Andreasson säger:

Sjukt bra avsnitt, och lika roligt som vanligt. Blev lite chockad av rösten där i början. Haha.

Mycket bra musikval, mycket man missat. Har hört mycket spelmusik genom åren, men ni lyckas alltid plocka fram något jag inte hört.

2011-02-09, Peter_Carrot säger:

Mycket trevligt avsnitt må jag säga.
Och trevligt att Still Alive från Portar kom med.
Men jag förstår inte att ni placerade den så långt ner.

För mig ligger den på topp tio nånstans.

2011-02-11, Tobias säger:

SvenneFenne> Tetris är en riktig klassiker. Känns faktiskt underligt att jag glömde bort den.

Tiduas> Kul att du uppskattar topplistan! Själv brukar jag inte lyssna på musik så ofta när jag tömmer maskinen.

Jonas> Ja nu kommer det kanske inte vara så udda låtar, men några kanske du inte har hört förut eller tänkt på i alla fall :)

Peter_Carrot> Jag tycker ärligt talat att Still Alive är lite uttjatad, därav att den hamnade ganska långt ner på listan. För det är en charmig låt helt klart.

2011-02-12, Tiduas / Peter säger:

Det där med att tjata ut musik är något som gör olika personers topplistor mer intressanta. Hade man valt att helt förbise hur mycket man nu lyssnat sönder låten förut så hade nog listorna blivit mer lika varandra i.o.m. att det många gånger är samma låtar som tenderar att bli kända och lyssnas sönder (Still Alive är väl ett bra exempel).

Nu betyder det ju dock att låten oftast är förbannat bra också om man har lyssnat så mycket på den att man nästan spyr, men topplistorna blir ändå roligare om de återspeglar ens tycke och smak för stunden.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.