Radio Speltorsk

Avsnitt 108

108I veckans avsnitt diskuteras svåra spel med Angelica Norgren. Ämnet berör allt från frustration och dödsfall till lycka och glädje. Det har som vanligt fingrats på spel och denna gång är det bland annat Dead Space 2, Karoshi, Catherine och Bionic Commando Rearmed 2 som avhandlas. Till sist dyker Jesper Englin upp och berättar om Press2Plays och Radio Speltorsks NHL-turnering.

Låtlista:
Goonies 2 – Im Taking it Back (OCR)
Super Metroid – The Bounty of a Brain (OCR)

Länkar:
Karoshi
Xboxflickan & Nikke
Press2Plays och Radio Speltorsks NHL-turnering
Platformance: Castle Pain
Releasetitlarna till 3DS
Nikke spelar live!
Mark Leung: Revenge of the Bitch
Legends

Nästa vecka gästar Niklas Storm. Ställ frågor till Niklas om bloggen Megastorm, podcasten Spelfokus och allt ni vill veta om karln i kommentarerna!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-02-10

10 Kommentarer

2011-02-10, niklas (megastorm) säger:

Vilken rosa söt bild ;)
nu blir det hemladdning och lyssning på kväll

2011-02-10, Jesper säger:

Mycket mysigt avsnitt, som vanligt :-)
Avnjöt det via er fina app som jag gärna slår ett slag för.. streaming av alla mina podcasts hade varit att föredra då min stackars 16 gb iPhone numera jämt är full… får nog bli en 32gb av 5:an i sommar…

2011-02-11, Andreas säger:

Ett suveränt avsnitt som vanligt från er, tackar och bockar.
Har ett förslag på ett ämne som ni kanske vill prata om och diskutera: sk. ”Let´s Play av spel som det kryllar av på Youtube, vad anser ni om det?
Personligen så tycker jag det är perfekt när man behöver komma bort från verkligheten och det kan vara väldigt beroendeframkallande, fast det beror mycket på vem som gör genomspelningarna. Min personliga favorit är Mangaminx och hennes Amnesia och Dead Space genomkörningar som är hysteriskt spännande och roliga (se åtminstonde Amnesia!):
http://www.youtube.com/watch?v=vhfTnxG7lLY&feature=related

2011-02-11, Lyssna på Angelica i Radio Speltorsk | Xboxflickan & Nikke säger:

[...] Det blev lite konstig tajming men eftersom varken Radiogamer eller Radio Speltorsk ville boka om mig så blir det dubbla podcastbesök den här veckan! Lyssna på senaste avsnittet, 108, Radio Speltorsks hemsida. [...]

2011-02-11, Du har fortfarande chansen att vinna NHL-tävlingen! | Press2play.tv säger:

[...] ni förresten hört veckans avsnitt av Radio Speltorsk än? Inte? Då gör ni det bums! På slutet kanske ni kommer att upptäcka en [...]

2011-02-12, Jag ska gästa Radio Speltorsk | megastorm.se säger:

[...] Men har ni inte det så kommer jag att få äran att gästa min favorit podcast, nämligen Radio Speltorsk, nästa [...]

2011-02-13, 8bitninja säger:

Angelica nämnde äntligen Demon’s Souls, trodde ni helt skulle skita i den pärlan. Thank fucking god! Årets spel 2009 och 2010 som förtjänar precis all uppmärksamhet det kan få. Dock ej rogue-like, inte alls. Spirituell uppföljare till King’s Field serien fast i third person. Det är hårt men rättvist. Dör du så har du klantat till det och då är det bara att kamma sig och försöka igen. Någon annan som fick en rejäl dos sädesuttömning i byxorna vid Dark Souls trailern? Jag fick byta byxor flera gånger den dagen vill jag lova. Nu var jag lite äcklig, live with it. From Software kan sina saker. Btw, inga döttrar som kan ta över efter farsgubbeni Infinity Blade? Att ni inte spann vidare på det nu när Angelica ändå var på plats.

2011-02-13, Fleischer säger:

Vad hände med den snuskiga hemligheten vi skulle få veta? Kul avsnitt som vanligt!

2011-02-14, Henrik Blomgren säger:

Catherine ja. Ett riktigt intressant spel :)

Ja, när du hoppar omkring och klättrar omkring så drömmer Vincent. Dör du i drömmen så dör du i verkligheten.

Så du har bara två val, klättra eller dö :p

Det finns gamla gummor som du kan prata med i baren som verkar veta mera om allting. Om Vincent.

Catherine verkar även hon inte riktigt ha rent mjöl i påsen. Det är mycket mystik kring henne.

Spelet är knasigt och knäppt. Det är ju Atlus :)

Precis som allting annat så ökar svårighetsgraden. Vissa lådor exploderar, andra skjuter ut knivar och spetsar dig om du inte är försiktig. Ibland är ni flera som klättrar på samma bana och mera.

Så visst, gameplayet som ”action” del är bara att klättra upp för lådor baserade på olika ställen/drömmar.

Det som intresserar mig är just alla sociala relationer mellan Vincent och hans kamrater, Catherine och Katherine. Tjejen som jobbar i baren och liknande.

Sedan vill jag ju givetvis veta mer om storyn. Hur drömmarna där alla porträtteras som får relevans till verkligheten. Om Catherine har någonting med de mystiska morden att göra eller om det bara är Vincents illusioner.

Det finns så otroligt mycket som Catherine kan bli. Allt från fullständig succé till katastrofalt dåligt.

Jag har live spelat Record of Agarest War!! Bara Neptunia kommer hem så ska jag försöka att koppla in allting och spela det live.

Kommer försöka hinta till om det på hemsidan och på twitter.

Ni körde inte live. Tack för det. Då missade jag det inte. Skönt att veta.

2011-07-04, Jag ska gästa Radio Speltorsk » Megazine.se säger:

[...] Men har ni inte det så kommer jag att få äran att gästa min favorit podcast, nämligen Radio Speltorsk, nästa [...]

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.