Radio Speltorsk

Avsnitt 110: Deus Ex-special

avsnitt-110I den utlovade Deus Ex-specialen saknas för första gången Andreas i uppställningen, men Sebastian kompenserar med två rutinerade pc-rävar – Mats Nylund och Lars Jensen. Tillsammans begraver de sig djupt i Deus Ex-spelens rika historia och de avtryck spelen lämnat på mediet. Men även framtiden för serien synas, i form av hands-on-intryck från kommande Deus Ex: Human Revolution och en intervju med spelets regissör Jean-Francois Dugas.

Låtlista:
Deus Ex – Title Screen
Deus Ex – Training Room
Deus Ex: Invisible War – Credits
Deus Ex: Invisible War – Main Theme

Länkar:
Mats blogg
Mats twitter
Skillpoint
Retroquest
Lars Twitter

Radio Speltorsk tipsar:
Deus Ex-bundle på Steam
Vampire: The Masquerade – Bloodlines på Steam

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-02-24

8 Kommentarer

2011-02-24, Robert Jonsson säger:

Oj oj oj… En pdocast utan Andreas, hur ska detta gå? :o

2011-02-24, Mats Nylund säger:

Det gick bra, men vi kanske geekade ut en smula emellanåt :).

2011-02-25, mh76 säger:

Så Andreas borta? Då kanske det går lyssna för en gång skull på RadioSpeltorsk :).

Nej då skojar bara. Som vanligt. Hoppas du Andreas blir frisk till nästa vecka. Blir så tomt utan dig.

2011-02-25, Vargavaka säger:

Vilken osis för Andreas att gå att bli sjuk inför det här avsnittet, han som äntligen hade gett sig på Deus Ex och allt. Krya på dig (om du inte redan har gjort det).

Avsnittet var lite mindre strukturerat än tidigare specialare (jag tror nu skippade storyn i Invisible Wars helt) men det var bra ändå.

Själv spelade jag först Deus Ex efter att jag plockade upp det på Steam under vad jag tror var rean i förband med 10-års jubileet. Kanske inte ett spel som helst skall spelas tio år efter release men det höll tyckte jag, trots den helt bedrövliga grafiken.
Jag tycker väl egentligen inte att de story-relaterade valen är särskilt anmärkningsvärda, vad jag ser som spelets stora styrka är vad Sebastian beskrev som det organiska system-baserade upplägget. Det är inte så mycket en fråga om vad du som spelare vill göra utan alla nyanser i *hur* du går till väga med det. Det var många uppdrag där det inte var helt klart om *just din* lösning var utvecklarnas primära tanke, ett alternativ eller något de inte hade förutsett. Och det kändes inte som du hade sönder spelet heller. Helt klart imponerande.

Invisible Wars gav jag väl en 8~10 timmar. Nog för att jag skulle tycka att om spelet har mer att erbjuda så är det dess egen skull för att hålla tillbaka det. Delvis de mer konstlade, binära valen bidrog till att jag lade av men framför allt de uppstyckade klaustrofobiska miljöerna dödade spelet totalt för mig. Jag fick inte alls samma känsla av att mitt utforskande lönade sig som i originalet. Jag hade faktiskt aldrig tänkt på att spelet även utvecklades till konsol och att det skulle ha satt begränsningar för miljöerna. Det känns ju isf som att deras val att spar in på prestande just där var det absolut dummaste valet de kunde ha gjort.

Om Human Revolution lyckas översätta iaf en del av den utforskarglädje jag kände i det första spelet till dagens teknik kan det bli helt fantastiskt. Jag håller tummarna för att vi snart får se gameplay från stora utomhusuppdrag.

2011-02-25, Jesper aka @hadirajan säger:

Underbart att mer än jag håller Strife så väldigt nära hjärtat.. har åldrats underbart då det är från 2,5D tiden för FPS :D

2011-02-25, fleischer säger:

Grymt trevligt avsnitt.
När det kommer till NPCer som ljuger och val som inte är uppenbart onda/goda så finns ju The Withcer. Där vet man aldrig vad som kommer hända när man väljer en sida eller väljer att stå utanför. NPCer som man har litat på visar sig vara dom värsta skurkarna.

2011-02-26, Andreas säger:

Wow vilket avsnitt, fritt strömmande ostrukturerad diskussion om spelnostalgi, mysigt!

2011-09-06, Radio Speltorsk » Avsnitt 129 säger:

[...] Förra specialavsnittet om Deus Ex [...]

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.