Radio Speltorsk

Indietipset – Gemini Rue

Gemini-Rue-Review-Header-Image

Nya peka-och-klicka-äventyr dyker det upp massvis av på indiescenen men det var länge sedan jag spelade något som närmar sig Gemini Rue kvalitétsmässigt. Äventyret utspelar sig i en dystopisk science fiction-värld och man styr inte bara en karaktär utan två i jakten på sanning och försoning. Berättelsen är oväntat engagerande och de lågupplösta men stämningsfulla pixlarna som målas upp på skärmen fångar mig från första stund.

Spelet lyckas också med konststycket att implementera strider i en annars klassisk äventyrsmall utan att det känns konstigt, snarare omväxlande och spänningshöjande. Pusselmomenten är logiska och står aldrig i vägen för den välregisserade handlingen. Gemini Rue är ett otroligt kompetent hantverk som alla äventyrslystna spelare bör införskaffa.

Köp spelet eller ladda hem demoversionen här.

2011-02-28, Andreas

1 Kommentar

2011-04-16, Martin säger:

Gemini Rue är ett av de bästa old school spelen jag har spelat även fast det är nu nytt.

Kommentera