Radio Speltorsk

Gwellmyn vs. Hiro: Chibi-Robo

chibi-robo

Jag känner att jag har halkat efter rejält i vår lilla batalj. Hiro leder nu med hela 10-6! Samtidigt försöker jag intala mig själv att året fortfarande är ungt och att stackars Hiro kommer säkert råka ut för en olycka inom en snar framtid *host, harkel, host*. Dessutom fegar inte jag med små fjuttiga 5-6 timmars spel direkt! Hur som haver, mitt sjätte avklarade spel under 2011 har några år på nacken. Jag har gått tillbaka en generation och spelat igenom det bedårande spelet Chibi-Robo till Gamecube. Jag var intresserad av spelet redan när det släpptes 2006, men det kändes som att Gamecube var lite på dekis och det fanns annat som var mer intressant. Efter att blivit påmind om spelet igen tog jag tag i saken och ropade hem ett tyskt exemplar på Tradera.

Det är riktigt sött och jag fattade snabbt tycke för den lilla roboten. Spelet går ut på att genom den lilla krabaten Chibi-Robo försöka hjälpa en familjen Sanderson med vanliga hushållssysslor, men självfallet hamnar man mitt i en familjekris . Samtidigt ska man se till att städa efter de slarviga människorna och gå på upptäckfärd i huset. Det finns gott om olika gömmor och sidouppdrag. Bland annat en fin liten skönheten och odjuret historia. Precis som i t ex Majoras Mask går allting i dagscykler och efter ett visst antal minuter är dagen slut och man förflyttas tillbaka till sin laddningsstation. Många skulle säkert finna detta irriterande, men jag tycker det är lite av charmen. På samma sätt som att Chibi-Robo har ett batteri som måste laddas då och då. Desto mer du utvecklas desto längre batteritid får man och kan på så vis gå på längre utflykter utan att oroa sig för att det ska finnas ett eluttag i närheten.

hirovsgwellmyn

Jag gillar verkligen sandlådespel. Jag kan själv välja om jag ska fortsätta på huvudhistorien eller ta lite sidouppdrag. Visst kan det vara lite irriterande att det bara går att göra vissa saker dagtid eller nattetid, men det är inget som stör nämnvärt. Under tiden kan jag alltid gå runt och plocka lite skräp och göra familjen glad på samma gång. Som den lilla robotslav jag är!

Gwellmyn vs. Hiro: 6-10

Till resultatbörsen.

2011-03-03, Tobias

2 Kommentarer

2011-03-03, EKKen säger:

Ååå! Vad roligt att du spelat det! Ett av mina favvo-spel! Älskar hur alla låter när de pratar :D

2011-03-06, Tobias säger:

Det var riktigt gulligt, även om jag i början störde mig på rösterna. Men man blir van efter ett tag. Fadern hade ju en ganska rolig röst, speciellt när han blev exalterad.

Kommentera