Radio Speltorsk

Fyra licenser som det borde göras spel av

film

När jag sitter och letar musik till Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar händer det allt för ofta att jag hittar trailers på gamla filmer, tv-serier och annat skoj som jag anser skulle passa perfekt som spel. Så här ger jag er fyra licenser som jag gärna skulle vilja se föras över till spelmediet på något sätt.

Smokey and the Bandit

Den gamla 70-tals filmen med Burt Reynolds och Jerry Reed i huvudrollen tror jag skulle kunna bli ett riktigt roande bilspel där man åker igenom flera delstater i USA. Låt oss varva med att köra en Pontiac Trans Am och en riktigt fet långtradare. Tillsammans med en ostig handling, lite tidspress och rösten från Burt Reynolds, vad kan gå fel?!

Gummi Bears (Bumbibjörnarna)

Kom igen, det har gjorts spel på nästan varenda tecknad disney figur, så varför inte gummibjörnarna (jaja, jag vet att de kallas för bumbibjörnarna på svenska, men jag såg den engelska versionen först när jag var liten och därav kallade vi dem för gummibjörnarna vilket är waaaaaaay coolare än bumbibjörnarna!).

Star Trek: Deep Space Nine

Det finns gott om Star Trek spel, även spel som utspelar sig på rymdstationen Deep Space Nine. Men hur vore det att faktiskt göra ett bra(!) spel baserat på det stora universumet bestående av människor, vulcans och klingons. De flesta spelen handlar om rymdstrider som visserligen är kul, men det riktiga intressanta i Star Trek är upptäcksresandet och det politiska rävspelet. Det sistnämnda tror jag skulle bli perfekt i ett spel på ovannämnda rymdstation. Hur svårt kan det vara?

MacGyver

Hur kommer det sig att inget företag har köpt upp rättigheterna för att göra ett peka-klicka äventyr av MacGyver (stirrar på Telltale Games). Allting finns där. Bisarra kreationer, halvfåniga scenarion, en känd huvudkaraktär, massor av sidekicks, listan bara fortsätter. Äventyrsspel är dessutom kända för att innefatta ologiska kombinationer av prylar, vilket även MacGyver är känt för. Så även där blir det en perfekt kombination!

Är det någon licens jag har glömt?

2011-03-06, Tobias

0 Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera