Radio Speltorsk

Gwellmyn vs. Hiro: Sam & Max och BG&E:HD

bgehdscreenshots-13
Sakta men säkert plockar jag in Hiros försprång. Ställningen är nu 10-8, så fortfarande fördel Andreas. Måhända är det så att han har taggat ner på sitt spelande bara för att göra det mer spännande, eller så har han blivit bekväm av sig. Nu ska jag dock inte vara för kaxig. Jag har fortfarande underläge och när som helst kan killen explodera och slänga upp ett antal avklarade spel.

Det jag klarat sedan sist är säsong två av Sam & Max och Beyond Good & Evil HD.

Beyond Good & Evil HD finns det egentligen inte så mycket att säga om, då det mest redan blivit sagt i andra sammanhang. Det är fortfarande lika stabilt och jag hoppas verkligen att många tar tillfället i akt och köper spelet, eftersom det troligtvis ökar chanserna till att en uppföljare äntligen tillverkas. Dessutom är ca 90 spänn löjligt lite för denna pärla!

samandmax2

Sam & Max Beyond Time and Space är fortsättningen på Telltale Games succé med radarparet. Sam och Max (eller Sam und Max, som karaktären Jurgen säger i spelet) reser denna gång världen runt för att undersöka övernaturliga fenomen. Precis som vanligt verkar episoderna vara fristående, men allting knyts snyggt ihop i de två sista delarna. Många av karaktärerna från första säsongen återkommer, men vi får även stifta bekantskap med nya bisarra varelser som t ex vampyren Jurgen, en halvgrinig jultomte och deprimerade Maoi statyer. Personligen tycker jag att humorn inte vara lika närvarande som i den första säsongen, även om det finns ljusglimtar. Dock är berättelsen fortfarande lika galen och pusslen är en ”pain in the ass”. Jag spelade episoderna på min 360 och det fungerade oväntat bra. Visst, precisionen blir aldrig lika bra som på PC där man kan använda musen, men eftersom man aldrig behöver ha bråttom (eller i alla fall väldigt sällan) är detta inget större problem. Det finns även snabbkommandon för att plocka fram sin inventory. Synd bara att tredje säsongen inte finns på 360. Fortsättningen får jag helt enkelt lira på PC, alternativt PS3.

hirovsgwellmynGwellmyn vs. Hiro: 8-10

Till resultatbörsen!

2011-03-08, Tobias

0 Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera