Radio Speltorsk

Avsnitt 114

avsnitt114Vari vi får ett återbesök av Gamecores chefredaktör Alexander Cederholm som bland annat hjälper oss att bena ut vad en bra speltrailer egentligen bör innehålla. Bland spelintrycken figurerar förutom flertalet Nintendo 3DS-lir även Crysis 2, Motorstorm: Apocalypse och Homefront.

Låtlista:
Metal Gear Solid 2 – Main theme
Chrono Trigger – Battle with Magus

Radio Speltorsk tipsar:
Pilotwings 64

Länkar:
Gamecore
Radio Format
Puls
Play for Japan

Trailerlänkar:
Dead Island
LittleBigPlanet 2
Gears of War
Killzone 2
Mortal Kombat
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
We Dare
Portal 2
Professor Layton vs. Ace Attorney
Battlefield 3
Batman: Arkham City
Metroid: Other M
The Legend of Zelda: Twilight Princess
Fallout 3
Halo Reach
Superbrothers: Sword & Sorcery EP

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-03-24

5 Kommentarer

2011-03-26, Kletet säger:

Mycket, mycket bra gäst! Och ett väldigt givande avsnitt. Har verkligen gillat de senaste avsnitten extremt mycket, fortsätt så. :)

2011-03-26, Jocke säger:

Bra bra, hej å hå fortsätt så!

2011-03-27, Fleischer säger:

Trevligt avsnitt och mycket bra gäst!

Homefront har en bra början ett bra slut och några väldigt bra set pieces i mitten. Det är ju ovanligt med miljöer från Amerikanska förorten vilket är kul. Tyvärr räcker inte det riktigt fram. Hoppas verkligen det kommer en uppföljare för det är ett bra steg i rätt riktning.

Crysis 2 gör det Crysis inte hade det vill säga en suit-kontroll som är spelbar. Radial menyn i Crysis 1 var ju oanvändbar i strider. Det har dom ju löst med att man aktiverar dom olika förmågorna automatiskt vid tex spring och hopp.

Saknar dom öppna vyerna från Farcry och Crysis men ibland är det skönt med mer fokuserade områden som är väl genomtänkta. Sen hade det väl inte funkat på konsollerna med gigantiska vyer.

3DSen var en glad överraskning. Har till coh med varit ute och gått för att få ihop mina dagliga playercoins till Streetquest och för att köpa mer AR-spel. Har suttit i 1 timme nu med free fishing för att försöka få alla fiskar. Synd bara att launch spelen inte var så bra. Men bara Faceraiders och AR-games väger ju nästan upp det.

Däremot fattar jag inte hur Nintendo tänkte när dom höjde upp underskärmen så mycket att den slår i överskärmen när man fäller ihop maskinen. Kommer ju repa sönder skärmen så fort kanten på underskärmen blir smutsig.

Verkar som det är olika hur pass bra man klara 3dn. Det tog mig kanske 30min att vänja mig och nu vill jag inte köra Pilotwings utan 3d. Sambon däremot hade sådan huvudverk efter 10min att hon vart tvungen att sluta.

Aja, trevligt att Nintendo verkar ha fått till den sociala aspekten också med spelarprofiler och friendslist. Hoppas bara det inte blir som DSen att man tycker maskinen är för klen efter 1år.

2011-03-27, Fleischer säger:

Glömde påpeka att ”vad har vi spelat” segmentet i avsnittet var långt och bra. Det är mitt favorit segment av podcasten och det har varit kort i ett par avsnitt men det beror kanske på Sebbes WOWande. :P

Alexander hade ju spelat mycket och nytt och det är trevligt att höra andras åsikter om spel man har eller varit sugen på att skaffa.

2011-03-28, Alexander Cederholm säger:

Det var ju kul att man var uppskattad som gäst! Själv är jag ruskigt ovan vid att tala så länge och uttömmande om enstaka spel eftersom vi inte gör så själva på hemsidan men på samma gång blir det ju kul som omväxling. Önskar bara jag vore mer redo på det. Själv tyckte jag trailerdiskussionen var kul och givande.

Den där Pilotwings 64-retron kan man i övrigt nu läsa på GAMEcore.se.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.