Radio Speltorsk

Avsnitt 115

avsnitt115Färskingen Andreas Karlsson och bekanta Tobias Jensen gästar oss denna vecka för att berätta om Spelklassiker Musik featuring Gaminggrannar och deras kommande jubileumsavsnitt. Givetvis snackas det spelmusik med tanke på gästerna men också spel i form av Pokemon Black & White Version, Dragon Age: Awakening, Hamilton’s Great Adventure, De Blob 2, Pilotwings Resort, The Sims 3 till 3DS, Operation Flashpoint och Deathsmiles. Vi avrundar med att avslöja hur vi i fortsättningen kommer att lägga upp våra avsnitt av Radio Speltorsk.

Låtlista:
Pokémon Red Version – Rain Prayer – ProtoDome (OCR)
VVVVVV – Clubbed Baby VVVVVVeal – Daniel Baranowsky (OCR)
Night Trap – End Credits

Länkar:
Gaminggrannar
Spelklassiker Musik

Radio Speltorsk tipsar:
Ghostbusters: The Video Game
Torchlight

Veckans fråga:
Vilken dag passar bäst för livesändning? Måndagar eller tisdagar? Kommentera, det är ni som bestämmer!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-03-31

12 Kommentarer

2011-03-31, Andreas säger:

Ja, just jävlar! Klipp från Night Trap var det också.

http://www.youtube.com/watch?v=yCPL3DJ72tM

2011-03-31, Robert Interstella5555 säger:

Tisdagar!! =)

2011-03-31, tiathin säger:

Båda!

2011-03-31, Anton Albiin säger:

Jag röstar på söndagar – så länge det inte är för sent på kvällen!

Tänk att ha någonting att se fram emot på söndag kväll, till skillnad från nu då man bara har ångest!

Rösta mot ångest 1/7 av ditt liv! Rösta på söndag!

2011-03-31, ozzy88 säger:

Kan hålla med Anton men om det inte är möjligt så låter tisdag bra.

2011-03-31, Marcus säger:

Anledningen till att Cave-spelen är regionslåsta är inte på grund av det som nämndes i detta avsnitt. De är regionslåsta när Cave hoppas att någon västerländsk utgivare ska släppa spelet här i Europa eller USA. Om spelet är regionsfritt köper de flesta shmup-intresserade den versionen istället för att vänta på en lokal version, vilket minskar en redan liten nisch-marknad för en eventuell västerländsk utgivare. Kolla bara på spelet Ketsui från Cave – inte en lolita så långt ögat når men är ändå regionslåst.

2011-03-31, hiro säger:

Marcus:

Där ser man. Jag snokade upp den här infon i en Cave intervju på nått shump forum :/

2011-04-01, Vargavaka säger:

Det här kändes som ett riktigt internavsnitt med Tobias och Andreas som gäster, men det var på tiden att de var med och avsnittet var riktigt bra. Långt var det också.

SKM feat. GG (hmm, det där låter som en 2D-fighter) är för övrigt ett riktigt bra initiativ. Det hörs att Tobias har roligare med inspelningarna nu för tiden och Andreas inblandning gör att musikmixen blir mer varierad. Er gemensamma topp-50 har varit riktigt bra.

Att livesändningar återkommer med regelbunden frekvens är uppskattat. Jag hade väl hoppats på runt ett avsnitt i månaden så att det kommer varannan vecka ser jag bara som en bonus. Vilken dag det sänds spelar ingen större roll för mig, även om rent spontant tisdag känns bättre då det ligger närmare er ordinarie sändningstid.

Vad jag däremot verkligen skulle uppskatta vore en nedräkning (alternativt en enkel textruta som nämner nästa sändningstid) på förstasidan. Kanske i ”om Radio Speltorsk”-rutan?

Jag tror det skulle dra fler lyssnare till sändningarna samt ge er lite mer flexibilitet om ni inte kan hålla ”ordinarie” sändningstid någon vecka.

2011-04-01, Sebastian säger:

”Vad jag däremot verkligen skulle uppskatta vore en nedräkning (alternativt en enkel textruta som nämner nästa sändningstid) på förstasidan. Kanske i ”om Radio Speltorsk”-rutan?”

Räkna med det.

2011-04-01, Fleischer säger:

Jo, en countdown ala ”slap bet countdown” skulle vara coolt. :)
Live avsnitt är väldigt kul men jag blir alltid för trött och somnar innan programmet är klart. :(

Mycket bra ”vad har vi spelat” segment, mer sådant. Sen vet ju alla att PAL omslagen ser bättre ut än NTSC. FF är ett bra ex som Sebbe tar upp. Valkyra Profile Lenneth är ett annat. PAL versionerna är mer stilrena än NTSCs röriga omslag.

Angående 3Dn i 3Dsen så tycker jag det ger en härlig inlevelse i spelen. Pilotwings kanske inte är det mest inlevelsefulla spelet men jag vill inte spela det utan 3D. I ett Zelda eller MGS som har härlig stämning kan det nog göra väldigt mycket.

Angående 3Dsens byggkvalitet och programvara känns den väldigt stabil om man räknar bort att underskärmen slår i överskärmen när man stänger maskinen.

2011-04-03, zemus säger:

håller med Anton söndagar skulle va perfekt men annars röstar jag på tisdagar..

2011-04-04, laserbreak säger:

tisdagar

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.