Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GaminGrannar – Avsnitt 100!

Achievement100

Då var vi äntligen framme vid avsnitt 100! Här presenteras topp 10 på vår topplista. The best of the best som man säger. Lyssna och njut av det längsta programmet i Spelklassiker Musiks historia.

Tidigare placeringar hittar ni här.

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-04-04

14 Kommentarer

2011-04-04, pixelviking säger:

Ja du Tobias. Du är farlig på vägarna och jag misstänker att dina filmkunskaper är rätt dassiga… men musik – det kan du! ;P

Underbart vackra låtar du valt ut. Det kändes som en värdig avrundning på listan och avsnitt 100. Episkt!

Härligt att lyssna på både låtar och mellansnack. Ändra inte på något! Don’t mess with perfection!

Men jag måste rapportera att både du & Andreas har minnen som guldfiskar!
Jag kommenterade ringsignalsavsnittet och du svarade till och med! *lol*

Däremot skrev jag kanske inte exakt vilken låt det blev, och ni har inte gjort det enklare för mig att välja – i och med den här listan. Får byta ut min nuvarande C64 remix mot något från top 10. :D

Sist men inte minst, eftersom ni frågade efter det…

Min top 5 (som jag inte ALLS youtubat fram på 15 min och som heller inte ALLS är influerad av nostalgi & det jag spelat någorlunda nyligen)

5. Commando – Instant Remedy
http://www.youtube.com/watch?v=XM2IXgPlKuI

4. Heavy Rain – Painful Memories
http://www.youtube.com/watch?v=SGzwir0Yezk

3. Invade-a-load – Ron Hubbard
http://www.youtube.com/watch?v=eyP2AjW0m4kE
(tyvärr förstörs musiken en del när man spelar)

2. Alan Wake – Welcome to Brightfalls
http://www.youtube.com/watch?v=ANYRf_lmKzg

1. Wizball theme – Martin Galway
http://www.youtube.com/watch?v=sFYzjU-C3mA

Tack för allt ditt slit under alla 100 avsnitt! :D

2011-04-05, Reddwarfer säger:

Helt underbart avsnitt! att äntligen bara få høra bra låtar, även om flera var nya før mig. Det hjälpte till med allt mellansnack om spelen låtarna kom ifrån mellan varje låt, vilket gav ett djup och förståelse, varför ni valde just dem. Och jag instämmer med Pixelviking, don`t mess with prefection!

Jag vill slutligen säga grattis till er för avsnitt 100! =)

2011-04-05, Tobias säger:

Pixelviking> Med tanke på att jag inte har något körkort så får jag nog hålla med dig i ditt första påstående, men mina filmkunskaper är riktigt giftiga! ;)

Jag vet att jag är en mer obotlig romantiker än Hiro, därav alla tårdrypande ballader ;)
Jag gillade verkligen Welcome to Brightfalls, hade helt och hållet glömt den. Det är mycket lättare att minnas alla de mer ”riktia” låtarna som ingick i spelet.

Tack i alla fall för dina fina ord, det värmer!

Reddwarfer> Kul att du gilla det! Vi var lite rädda att folk skulle tycka att vi snackade för mycket, men samtidigt ville vi ju berätta en del om spelen, musiken och minnen.

2011-04-05, Jonas Andreasson säger:

Gratulerar till 100 avsnitt. Grymt kul, har lyssnat på allihopa. Hoppas på 100 avsnitt till!

2011-04-05, Chris säger:

Ett episkt avsnitt! =) grymt kul att få lyssnat igenom era top 50
jag trodde nån av er skulle haft med Ducktales – Moon stage dock ;D men men! ^^ älskade alla låtarna från er båda tycker mycket väl att ni båda gick ned +/- 0! =D så jag glädjer er att ingen var bättre än den andre utan båda var precis lika bra!

2011-04-05, pixelviking säger:

Tobias: Tills jag sett bevis på motsatsen så antar jag att du är lika dålig på trivia som att hålla dig på vägen utan att krasha. ;) #trashtalk

2011-04-05, Tommy säger:

Har inte haft tid att lyssna på senaste avsnittet men ville ändå passa på att tacka för en bra podcast. Nu har tom. ungarna börjat lyssna (bra att ha på i bakgrunden om man ritar och sånt) men bli inte stressade över att ha minderåriga lyssnare, dom stackars barnen har fått uppleva en vokabulär motsvarighet till kapten Haddock goes tourettes syndrom iform av deras far som ständigt misslyckas med att ta sig förbi isbanan på new super mario bros. Deras favorit tv-spel låt är förövrigt spökhuset-melodin från det spelet (fast utan svordomar)

2011-04-06, Lance McCloud säger:

Riktigt mysigt avsnitt där många gamla bekanta och en del riktigt bra nya låter dök upp. Blev nog främst imponerad av Andreas lista som hade några av mina absoluta favoriter, så som det fantastiska Gilgamesh temat och Pokémon låten. Tobias bjöd i sin tur på två fantastiska Mario och Zelda låtar som fick många fina minnen att skölja över mej. Det var även kul att det blev så stor variation av nytt och retro även på toppplaceringen. Snacket kring låtarna var med trevligt, nästan så att jag skulle ha önskat mer av det, men det låg nog på en lagom nivå som det blev. Grattis till 100 avsnitt och jag hoppas på minst 100 till!

Jag började själv att skapa en lista med min absoluta favoritmusik för ett bra tag sedan, och ni inspirerade mej att rangordna och fixa till den, så jag tänkte posta en länk här som ni bad om. I alla fall de första 50 låtarna är i ordentlig rangordning:
http://www.youtube.com/user/LanceMcCloud#grid/user/32B10B00F2F302E9

2011-04-06, Tobias säger:

Jonas> Tack, det gör vi med :D

Chris> Fast egentligen var ju mina bättre, eller? Eller? ;)
Jag hade faktiskt med The Moon ganska länge när jag satt och skrev listan, men den fick helt enkelt inte plats på topp 50. Men det är en bra låt utan tvekan.

pixelviking> Well att jag fortfarande är obesegrad på Scene It tycker jag talar sitt tydliga språk ;)

Tommy> Kalas! Det är helt rätt att låta barnen ta del av detta fantastiska kulturprogram! ;) Tack för att du/ni lyssnar.

Lance> Kul att du tycker att vi snackar lagomt mycket, vi vill ju ändå göra något mer än bara spela låtar. Har kollat in din lista finns många riktigt bra låtar där.

2011-04-07, Laserbreak säger:

Börjar med grattis till 100 avsnitt. Riktigt bra med eran top 50 listan men tycker Tobias låtar va lite bättre men Chrono Cross låten är nog min favorit låt.

2011-04-10, Per (aka mustachen) säger:

Tack för ett superbra avsnitt. Jag lyckades lyssna på det i korta intervaller och spara på karamellen. Så efter tre dagar så jag igenom. Det var kul att veta att jag kom närmare och närmare värdens bästa låt(ar). Riktigt kul att ni håller på med det här, ser redan fram emot nästa avsnitt. Plus att det var riktigt kul att träffa dig Tobias när du var och hälsade på i stan. Ha det bra /Per

2011-04-11, UfU__X säger:

Grattis till hundra avsnitt! Har varit riktigt kul att följa nedräkningen och det blev ju i slutändan riktigt roliga listor också där jag nog måste säga att Hiro vann aningens över Tobias i fråga om god smak. ;)

Har en fråga till Hiro också eftersom han nämnt att han var med på ett hörn i Syntax Error som gick i P3. Hur var det du medverkade där? Hjälpte till att välja/lägga/leta musik? För jag minns inte att det någonsin var någon annan än Sol som pratade, men då lyssnade jag inte på så många program.

2011-04-12, hiro säger:

Kul att du gillar listorna och då framförallt min ;D

Ang. Syntax Error satt jag med i några av de sista programen. Typ 78-94 minns ej exakt och vissa veckor stod jag över. Det var i samband med att sol började recensera spel :) Gick självklart under namnet hiro där med :)

2011-04-15, Skoberget säger:

Kul att lyssna på listan även om min favorit Gunsmoke – Stage 1 inte var med över huvudtaget :(

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.