Radio Speltorsk

Avsnitt 117

avsnitt117Gisela Jönsson får äntligen debutera som ensam gäst när veckans avsnitt går av stapeln. Vi snackar återigen om speltidningar och i synnerhet om Fienden som Gisela skriver för. Spelpratet rör spel som Superbrothers Sword & Sworcery EP, Crysis 2, Stacking, Final Fantasy: Dissidia 012, Dragon Age 2 och Minitroid innan veckans speltips avrundar det hela.

Låtlista:
Rad Racer II – ‘Fire in the Tires’ (OCR)
Sonic the Hedgehog – ‘Subsonic Sparkle’ (OCR)

Länkar:
Mindspark
Fienden

Radio Speltorsk tipsar:
Psychonauts

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-04-14

2 Kommentarer

2011-04-17, Vargavaka säger:

Psychonauts är ett riktigt bra tips, det representerar allt jag vill ha (men allt mer sällan får) från Double Fine. Det känns synd att klaga på DF när de försöker sig på nya spelmekaniska grepp men jag skulle hellre se dem enbart fokusera på att skapa så enkla och friktionsfria spel som möjligt där de kan gå loss med starka karaktärer och intressant teman. RTS-sekvenserna i Brütal Legend var inte särskilt uppfriskande och vad gäller både Costume Quest och Stacking blev jag så frustrerad av trial-versionerna att jag sket i att skaffa dem helt och hållet.

Men det där var ett sidospår. Bra program och bra gäst. Fienden ser jag fram emot.

2011-04-18, Fleischer säger:

Trevligt att ha Gisela tillbaka. Swords and sworcery passar kanon bra till ipaden. Dom har verkligen anpassat kontrollerna efter konsollens styrka. Striderna är som punchout och fungerar kanon eftersom man bara har attack och parera/dodge. Implementationen av den dynamiska musiken är helt underbar och dom välskrivna twittervänliga textrutorna är helt hysteriska.

Hade jag vetat hur pass mycket bättre vissa spel fungerar på ipaden istället för iphonen hade jag köpt en för länge sedan. Spel so Death Rally, Puzzel Quests 2 och Plants VS Zombies går ju från ”spelbara” till riktiga kanonspel.

Däremot spel som Tilt to Live vilket är en av mina favoritspel på iphonen fubgerar inte alls bra till ipaden. För stor och klumpig att vrida runt på.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.