Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 102 – Vad vi har spelat

Grabbarna grus är tillbaka i etern! Efter en välförtjänt paus tittar vi tillbaka på vad vi har spelat den senaste tiden. Även om det blir mest musik från nya spel så ploppar det upp en låt från den från den gamla hederliga maskinen Amiga CD32. Vi kanske ska förtydliga att Hiro faktiskt är klar med Monster Tale och att Gwellmyn har kommit ännu en bit på vägen att klara Ghost Trick när det här programmet läggs upp.

Vi har även en spännande tävling i programmet där man har chansen att vinna en av våra tjusiga t-shirtar. Hur ni går tillväga får ni reda på genom att lyssna på programmet. Senast den 27 april vill vi ha era svar, som ni ger antingen genom en k0mmentar till detta inlägg eller så skickar ni mail till spelklassiker@gmail.com.

Låtlista

Title Theme – Retro Game Challenge: Guadia Quest
Clock Tower – Epic Mickey
Theme of Captain America – Marvel vs Capcom 3
Team Plasma Battle – Pokemon Black/White
Stage 1 – Premiere
Cabanela A White Lovely Lanky Man – Ghost Trick
Primal Eyes – The 3rd Birthday
Boss Theme – Deathsmiles
Main Theme – Tiny Wings
Ancient Ruins – Monster Tale

Nästa vecka har vi en ny spännande gäst-dj!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-04-18

5 Kommentarer

2011-04-18, Chris säger:

för det första var den kommentaren med ”ned” skriven på en Iphone.. *jäkla korrektions filter…*

för det andra så var det också jag som köpte PlayStation 2 för att spela Gods Hand.. Synd dock går det ikke att få tag i spelet för min del.. *Sigh* så just nu njuter jag ialla fall av Kingdom Hearts 1 och 2! ;D Det är kul för att fördriva tiden med =)

2011-04-18, RattPack säger:

Jag tog åt mig lite och tyckte synd om dig Tobias som inte får lika många kommentarer här som Hiro får på GG.

Bra program som vanligt, jag var lite nervös att ni skull ligga av er under toppliste-tiden men icke =)
Håller med om att GhostTrick är helt fantastiskt. Det lämnar ett stort tomrum efter sig när man klarat det, man bara vill ha mer. Så jag håller alla tummar jag har för att det ska komma fler spel i den stilen.

Jag har även suttit och klurat lite på ett tema. ”Famicom DiskSystem” Det är ju faktiskt ganska så stor skillnad på musiken där jämfört med Nes.
Så kanske jämföra låtar från spelen som finns till båda systemen eller helt enkelt bara köra en drös med disksystem låtar. Sen så kom det ju ett par Famicom kassetter som hade ett extra chip som gav fler ljudkanaler. Castlevania III är ett lysande exempel på ett sånt spel. Jag har själv både Famicom och Nes utgåvan och dom känns som helt olika spel.
Skulle ett program på detta tema vara en omöjlighet?

Gissa i tävlingen måste jag ju också göra, så jag drar till med…hmmm…926st låtar

2011-04-21, SvenneFenne säger:

Skönt avsnitt grabbar! Får ju en massa härliga speltips här. Har nyligen återupptäckt min DS och funderar starkt på att skaffa Ghost Trick. Har bara hört bra om det.
Även Retro Game Challenge verkar ju hur coolt som helst.

Även jag har ett förslag till tema. Fighting Special. Vet att ni kört Street Fighter special innan, men det finns ju fler fightingspel än SF. Har nyligen skaffat SSFIV ovh Soul Calibur IV och tycker dom är riktigt kul. Ni kanske har något bra tips var man kan hitta en bra arkadsticka till ett vettigt pris?

Tack än en gång för att ni är så bra!

2011-04-23, Per (aka mustachen) säger:

Hmm. det är en svår fråga, men jag chansar på att det har varit 743 låtar.
Glad Påsk!

2011-04-23, EKKen säger:

Riktigt fräscht avsnitt!

Haha! Dave sa att han skulle önska Tiny Wings-låten så fort han fick chansen :D No need now ;D

Min gissning är 801 st unika låtar!

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.