Radio Speltorsk

Iphonetipset – Wisp: Eira’s Tale

Wisp handlar om den lilla älvan Eira som kommit vilse i en inte allt för snäll skog. Vägen hem är kantad av många faror och hinder och till råga på allt så har draken Fáfnirs blod fått eget liv. Det flödar ut ur den döende varelsens kropp och tar sakta över både skogen och dess invånare. Du som spelare måste hjälpa Eira genom de många utmaningar som hon kommer utsättas för.

Så lyder den svenska studion Triolith Entertainments beskrivning av spelet Wisp: Eira’s Tale. Det är inte en titel som revolutionerar spelandet på Iphone men bjuder istället på en behaglig och stämningsfull upplevelse. Kontrollmetoden som involverar både skärmtryckande och gyrolutande rimmade enligt mina på förhand förutfattade meningar illa, men fungerar ypperligt och spelupplägget med samlande på små labyrintliknande banor lämpar sig väl för bärbart format. Skövdestudions lågmälda äventyr om den lilla älvan är därför en solklar rekommendation till alla som uppskattar atmosfäriska spel till sin IOS-manick.

Köp Wisp: Eira’s Tale här.

Vinn Wisp: Eira’s Tale! Vi lottar ut ett exemplar av spelet på vår Facebook-sida! Så se till att gilla oss!

2011-07-01, Andreas

0 Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera