Radio Speltorsk

Sommarlovsprogram 2 – 2011

sommarlov8I det andra sommarlovsprogrammet snackas det film, men inte vilken film som helst, utan film som baseras på spel. Andreas Berg, Linnea Nilsson och Andreas Ljungström har valt ut tre stycken spel-filmer i form av Super Mario Bros, Postal och Prince of Persia: The Sands of Time som alla analyseras in i minsta detalj. Programmet avslutas med en diskussion om varför filmer som bygger på en spel-licens oftast suger och vilka spel som borde bli film.

Länkar:
Ett Glas Juice
Fredagsraiden
WTBtalent
Bergs Twitter
Skillpoint
Super Mario Bros.
Postal
Prince of Persia: The Sands of TIme
Uwe Boll på Wikipedia

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-07-14

8 Kommentarer

2011-07-14, Kletet säger:

Oh nej, vi slipper alltså inte Atlas inte ens på sommaren?! :(

Skämt åsido! ;) Efter förra veckans lilla paus ska det bli superkul att lyssna genom detta!

2011-07-14, Mayhemic säger:

Stora tummen upp även här. Det är fanimig hög kvalité på årets sommarlovsprogram, hoppas fler dyker upp…

Skam åt spelsbolagen som säljer ifrån sig sina licenser så lättvindigt, snacka om att skjuta sig själva i fötterna. ;) inte kan de väl ha det så skralt i kassan att de inte kan vara mer selektiva. Finns väl ett fåtal projekt som varit halvhyffsade… Mortal Kombat (1), Silent Hill, Professor Layton, Tomb Raider, FF-filmerna, Resident Evil.. utöver dom många tunga ack och ve:n.

2011-07-16, Vargavaka säger:

Ooh, mumsigt. Det här skall jag lyssna på så snart tillfälle ges. Känns som det kan bli de del två av ”en kopp kaffe” (vilken var go).

2011-07-17, Kletet säger:

Riktigt, riktigt bra avsnitt! Kul att det blev lite diskussioner när det kom till Postal också, det var intressant att lyssna på! :)

Personligen hade jag velat se Darren Aronofsky göra film av Braid.

2011-07-19, Vargavaka säger:

Trevligt program. Det kändes mer som kaffekoppsavsnittet än jag hade förväntat mig.

Jag har varken spelat Postal eller sett någonting av Uwe Boll men baserat på Linneas argumentation för Postal skulle jag nog våga mig på att rekommendera Funny Games (eller remaken Funny Games U.S. som jag har sett). Den filmen är verkligen byggd på liknande argument som Linnea för fram, och den är bra. Fast jävligt obehaglig. Inte en film man gärna ser mer än en gång.

2011-07-22, Daniel Jonsson säger:

Bra avsnitt! Intressant diskussion ni hade.

2011-07-24, velourpappa säger:

Bra avsnitt!

Håller helt med om Linneas resonemang om Postal vs andra actionfilmer. Men eftersom jag inte bryr mig om hur det går för någon av karaktärerna, så blir den ganska tråkig.

Tycker också som Vargavaka: att Funny Games är sevärd (US-versionen ska i princip vara identisk men den österrikiska). Den fokuserar bara på övervåldet, medan Postal sparkar åt alla håll. Sen är Funny Games en mycket mer välgjord och ”bättre” film än Postal.

2011-07-24, Tobias säger:

Var riktigt kul att lyssna på. Gillade också att det blev lite gnabbande när det kom till Postal.

Sen måste jag motsäga Andreas, den gamla FF-filmen ÄR verkligen inte bra. Den är rörig, finns ingen vettig handling och ärligt talat var det inte så snygg även den när den släpptes.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.