Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 117 – Nu är det snart Game Over

screenshot2Visst finns det spel som vi bara rent utsagt hatar? Det innehåller en bana eller en boss som vi bara inte kommer förbi. Vi sitter i dagens program och delar med oss av upplevelser som vi gärna hade varit utan. Vi blir aggressiva och deprimerade på samma gång. Men så var vi också riktigt nära att få Game Over.

Låtlista
Pinna Park Roller Coaster – Super Mario Sunshine
Battle Theme – Quest for Glory
Mana Beast Battle Theme – Secret of mana
Concrete Man – Mega Man 9
Chemical Plant – Sonic the Hedgehog 2
Quick Man – Mega Man 2
Cave – Zelda II: The Adventure of Link
Stage 1 – Ghost´n Goblins
M.Bison Theme – Street Fighter 2
Guardando Nel Buio – Kingdom Hearts

Nästa veckas tema: Mat

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-08-22

3 Kommentarer

2011-08-22, Tiduas / Peter säger:

Riktigt kul avsnitt att lyssna på det här, hat är ett starkt och bra ämne att prata om. :)

I Secret of Mana rekommenderar jag verkligen att spöa alla bossar i mana skeppet för att sedan bege sig ut att spara. Det tar kanske tio minuter att springa ut genom allting men det är värt det istället för att bli avtänd och inte vilja spela om hela spelet, sen är det bara ruscha in i skeppet igen och ge Mana Beast en rejäl däng av manasvärdet ^^

För Kingdom Hearts del tåls det att nämnas att sista bossen heter Ansem och Sanctum inte är en benämnings som ens finns med i spelet vad jag vet. Cloud är nog bara en vanlig boss i spelet och Sephioth finns med som hemlig slutboss i både ettan och tvåan. Rät ska vara rätt :) (och Ansem är lätt ;D)

Jag har en önskelåt till nästa veckas tema ”Mat” också. Mina föräldrar och jag var enormt stora fan av Blizzards ”The Lost Vikings” till SNES och hade förhandsbokat uppföljaren. När dagen som väl kom hade modern min även med sig en pizza som hon och jag skulle dela på när vi spelade. Pizzan var Calzone och VARJE GÅNG jag ser den pizzan är det bara till vikingarna mina tankar går, vilket gör spelet till en stark förknippelse med mat för min del.

Min önskelåt från spelet finnes i denna länk: http://www.youtube.com/watch?v=PYbFst57yZ4

2011-08-24, pixelviking säger:

Vat ni om att ni just nu leder inom er kategori för årets svenska podradiopris? Det är jämnt, men fan vet om det inte kan gå? :)

2011-08-24, Tiduas / Peter säger:

Passar på att länka till det Pixelviking pratar om, nämligen det svenska podcastpriset.

http://www.daytona.se/podradiopriset/2011

Just nu ligger spelklassiker först i sin kategori med sju röster, mer än så kan det väl bli? ;)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.