Radio Speltorsk

Avsnitt 132

132Veckan startar med lite eftertanke kring Radio Speltorsks nya format, i samråd med våra lyssnare. Därefter avtäcker Sebastian en hemsk händelse som inträffat i helgen.

Innehåll:
- Lyssnarfeedback
- Tankar kring sparfilers flyktighet

Medverkande:
Andreas Ljungström
Sebastian Magnusson

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-09-12

7 Kommentarer

2011-09-12, Mayhemic säger:

”Speltorskens svar på Duke Nukem Forever”, genialt. ;D

Gillade diskussionen om sparmedier, där sitter man och trycker på en del riktiga skräckhistorier. Joytechs minneskort ala ps1, det är hädelse av sällan skådat slag och gör ingen människa glad.

Ser fram emot iphone-avsnittet.

2011-09-12, Sebastian Magnusson säger:

Nej, tredjepartsgrejer är alltid av ondo. En av få rena axiomer inom spelvärlden.

2011-09-12, Vargavaka säger:

Ouch, tråkigt att höra om inbrottet :S Det måste vara ganska mycket dyrare att reparera rutorna än att skaffa en ny Dreamcast?

Min allmänna reaktion på den första veckan av den nya speltorsken är att upplägget har mycket potential (så länge ni inte bränner ut er). Måndagsavsnittet fungerar väldigt bra som ett allmänt avsnitt för att reflektera över förra veckan, feedback och att blicka fram mot den kommande veckan. Dessutom kan ni definitivt göra intressanta saker med att det helt enkelt inte känns som om ni båda måste vara med i varje avsnitt. Missförstå mig rätt, ni är ett bra radarpar men att Andreas kan göra ”sitt eget” NHL 12-avsnitt gör det faktiskt bättre. Det var f.ö. ett riktigt kul avsnitt att lyssna på även för mig som inte spelar NHL-spelen…

eh, det här blir en random kommentar men angående NHL 12-avsnittet undrar jag hur du (Andreas) känner för de årliga uppföljarna. Helt löst från valuta-för-pengarna-argumentet som är sjukt orelevant så undrar jag om du ser fram emot när de spelmekaniskt rör om i grytan eller om du tycker att det är jobbigt att behöva ”lära om dig” spelet? Jag kan tänka mig att det inte är helt positivt varje gång (även om den allmänna utvecklingen är mot bättre spel).

2011-09-12, Andreas säger:

@Vargavaka: Tja, jag har börjat se flera problem med ett par av NHL 12:s nya features faktiskt. Så även om jag oftast välkomnar de flesta av spelseriens innovationer så är det, som du är inne på, inte alltid av godo. Det finns stora problem med att de försöker att tvinga in funktioner som förstör flytet i spelet bara för att göra det mer verklighetstroget, kosta vad det kosta vill.

Jag är nästan alltid för realism i sportspel men det kan ibland gå för långt och i vissa fall så långt att det kan förstöra njutningen i själva spelandet. På flera plan känner jag faktiskt att jag måste spela ”med” NHL 12 istället för att bara gå in och spela mitt spel som jag egentligen vill uppleva det. Jag lät väldigt positiv i NHL-avsnittet men ju mer jag har spelat, desto fler sprickor har jag stött på i den till synes robusta fasaden.

Jag hoppas inte mitt svar blev allt för luddigt. :P

2011-09-13, Stossi säger:

Förstår inte hur man kan bryta upp en bil full med elektronikprylar och endast ta med sig en Dreamcast. Undrar om förövarna var fanboys, sett konsolen och brutit sig in endast för den, eller om de var vanliga tjyvar och trodde att det fanns cash eller andra värdesaker. Oavsett, jättetråkigt med bilen, men allt ont har något gott med sig: Det blev trots allt en kul historia av det =)

Btw, har man tredjepartstillverkat skräp får man nästan skylla sig själv… Lite surt på original GC-kortet dock, de är ju riktigt dyra också!

2011-09-16, Ina säger:

Det där med bilinbrottet låter så… konstigt. Det är för mig helt obegripligt att nån bara skulle ta med en enda grej.
Man får väl vara glad för saker som att du inte blev av med allt iaf :)

Jag har f.ö. ett tredjepartsminneskort till PS1 som jag använde flitigt mellan 2000 och 2006. Det lever än idag :D Den tredjepartskontroll jag använde under samma period överlevde också, medan mina två originalkontroller (som inte användes lika mycket) började glappa och fick lagas av min far :P
Efter det har jag dock hållit mig borta från alla typer av tredjepartsgrejer.

2011-09-17, Fleischer säger:

Har man Playstation Plus så sparas väl sina sparfiler i molnet i.a.f 150mb om jag minns rätt?

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.