Radio Speltorsk

Avsnitt 133

superbrotherstorskNär Sebbe är borta dansar Iphone-nördarna på bordet! I veckans andra avsnitt tipsas det om IOS-spel i mängder när vår Iphone-expert Jesper Mattsson gästar.

Innehåll:
- Tips på bra Iphone-spel
- Spekulationer kring nästa Iphone

Länkar:
Appshopper
Alla våra tips sammanfattas

Medverkande:
Andreas Ljungström
Jesper Mattsson

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-09-13

11 Kommentarer

2011-09-13, Gazimaluke säger:

Mycket trevligt avsnitt. Och så var det väl på tiden att jag skrev en kommentar till ett avsnitt. Lyssnade på Radio Speltorsk för första gången för 2 år sedan eller var det tre.
Det slutade med att jag spenderade en stund i App Store för att handla in lite spel, som jag aldrig kommer att ha tid att spela. Flashback bland annat, som jag vet att jag inte kommer att spela mer än 5 minuter. Men det var kul att se att de hade löst kontrollen bra.

Sen vill jag otacka Andreas för att Wordfeud nämndes förra veckan. Jag brukade läsa böcker på lunchrasten på jobbet, så är det inte längre.

2011-09-13, Mayhemic säger:

Niiiice, ser gärna återkommande iphonerapporteringar. Fick snappat upp en del bra tips, även om man borde ha vett nog och beta av några fler av de +150 man redan har drällandes i telefonen. ;)

Att inte iphonelir och spel till bärbara konsoller inte har i närheten av samma prissättningar ser jag inte alls något konstigt i (ign ska ju jämt och ständigt tjata om detta), den tyngd och djup som bärbara ofta har har jag svårt att tänka mig på en iphone, där är det ju mest ströspel och kortare tidsfördriv och ofta utan den där precisa kontrollen och för att inte tala om den svårslagna känslan av att äga spelet i fysiskt format, man vill ju liksom ha in skiten i hyllan. Sen att DS/psp-spel borde få sig en rejäl prissäkning till en sisådär 2-300 är en helt annan historia. Minns nu inte ens huruvida ni ens diskuterade detta i avsnittet, men det är ju en ständigt pågående diskussion. :p

2011-09-15, velourpappa säger:

Många spel blev det. Tack för tipsen.

Jag hör inte riktigt vad spelt heter som Andreas tipsar om 22:45 in i avsnittet. Har försökt leta i länklistan utan framgång.

2011-09-15, Jesper aka @hadirajan säger:

Är det kanske Contre Jour som du tänker på. Både Andreas och jag hade problem med att uttala?
http://appshopper.com/games/contre-jour

2011-09-15, Stossi säger:

Tack för alla tips! Blir till att kolla in ett par från er lista.
Ett av mina favoritspel på Ipaden är Plants VS Zombies, tror inte ni nämnde det, men det är ju sjukt beroendeframkallande.
Tycker också Pictureka är ett mysigt spel att köra tillsammans med någon.

2011-09-16, Ina säger:

Riktigt bra avsnitt! Fick inte så många nya tips själv då jag både följer herr hadirajan på twitter och dessutom är en mycket flitig randomsökare i appstore… så jag hade helt enkelt redan snappat upp de flesta :D Men jag håller verkligen med er om det mesta ni sa om de spelen och ett par enstaka spel hade jag faktiskt missat.

Ni har f.ö. en mycket bra ”podcastpersonkemi” (eller vad sjutton man ska säga) ni två. Låter riktigt bra när ni babblar ihop ^^

2011-09-17, Jesper aka @hadirajan säger:

Tack för de vänliga orden Ina!! Och vem kan inte ha bra kemi ihop med pod-Sveriges egen krambjörn, Andreas :-)

2011-09-19, velourpappa säger:

Tack @Jesper. Undrar om det var rätt… jag fick med mig var att spelet liknade The Incredible Machine och hette någon liknande ”my blast mooky”. Det blast-spelet i länklistan ser inte ut att vara rätt.

2011-09-19, Andreas säger:

@velourpappa: iBlast Moki ska det vara! Jag hade visst missat att skriva upp det i listan. Här hittar du det: http://appshopper.com/games/iblast-moki-2

2011-09-19, Jesper aka @hadirajan säger:

Ja jisses.. det glömde man att skriva upp.. som sagt det blev en del :-)

2011-09-20, velourpappa säger:

Tack! Förstår att det var svårt att minnas alla.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.