Radio Speltorsk

Avsnitt 134

xenobladeMitt i alla teman och specialare kommer lite spelintryck av klassiskt upplägg.

Innehåll:
- Inledande intryck av Xenoblade Chronicles
- Fortsatta reflektioner kring NHL12

Medverkande:
Andreas Ljungström
Sebastian Magnusson

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-09-14

6 Kommentarer

2011-09-14, Gazimaluke säger:

Jag har inte mycket för varken jrpg eller hockeyspel efter NHL 99, men det var som vanligt trevligt med era stämmor.

2011-09-14, Mayhemic säger:

det var hemskt vad det musklickades i bakgrunden, är Sebastian den som bör ställas till svars? ;)

Ett Oblivon utan fasttravel, det är en smått ångestframkallande tanke… hua, vad man hade slitet sitt hår. På tal om det så är det ju lite skön skadeglädje när man man får reda på att folk inte ens uppfattat att det finns ett sådant system och dom träget envisats med att ta sig alla dessa långa sträckor, där är Red Dead Redemption ett lysande eeampel där man väl knappt en fick sig en genomgång att det var möjligt? Fyfan vad många onödiga timmar ränandes ute på slätterna.

Är själv i full sjå med ds-klassikern The World Ends With You, riktigt sketabra jrpg när man väl kommit förbi de för trevande timmarna och lärt sig kontrollgrunderna, detta spel har väl inte herr Sebastian och Andreas för den delen ”missat”?

2011-09-14, Fleischer säger:

Det tar ca 6 timmar innan man har fullkoll på stridssystemet och det nått sin fulla potential. Men det är riktigt bra och extremt kul när man väl greppar allt.

Precis som med ett mmo så behöver man inte fördjupa sig i gathering och smida gems eller dylikt.

Vyerna efter första startstället är enorma och riktigt härliga. Områdena är väldigt stora och om man bara bryr sig om main storyn kommer du bara se en liten del av varje område när man springer igenom dom.

Ett riktigt härligt spel som ser både bra ut och med härliga miljöer samt intressant main story. Ett spel olika andra.

2011-09-14, Fleischer säger:

Den här videon visar verkligen hur grandiost Xenoblade är http://www.youtube.com/watch?v=iAYBui5ghJ0

2011-09-16, Ina säger:

Trevligt avsnitt. Jag gillar spelintryck :)

Mayhemic: Själv använder jag aldrig Oblivions fast-travel och jag har spenderat runt 400 timmar i det spelet hittills. :D Av nån anledning använder jag det mycket oftare i Fallout 3 och New Vegas, men det beror nog på avsaknaden av hästar/andra färdmedel. Använde det heller aldrig i RDR. Tog ju bara ett par minuter att rida från ena sidan kartan till den andra. Typ… 5? Det var ju så sjuuukt vackert också :)

2011-09-17, Mayhemic säger:

Ina: Du är ju ”lite” speciell också, tummen upp för det… :D Klockade själv in på runt170timmar med expansioner etc inräknade, kände att det var ganska lagom. Får inte direkt ut något av att vandra genom samma snårskog och över samma träiga (grusiga lite nog närme till hands. ;)) grusvägar en tusende gång, även om det säkert bidrar till att hålla upp en liten annan mer enhetlig känsla.

Jo det är sant, men just i red dead är det ju rätt skönt att bara hoppa in fram till uppdragen direkt efter en fail istället för att behöva rida samma sträcka ytterliggare en gång, hur vacker den är är… vilket den är. Och gtas taxibilade är inte att förglömma, det hade ju i princip blivit ospelbart annars. summa summarum, fasttravel är bra skit. ;)

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.