Radio Speltorsk

Avsnitt 137: Gamecube-special

gamecube_logoMed anledning av Gamecubes födelsedag så passar vi på att gratulera och minnas tillbaka. Med tio år under bältet har Nintendos lilla kub fått oss att glädjas många gånger, i det här avsnittet berättar vi varför.

Innehåll:
- Sebastian sjunger!
- Vi diskuterar maskinens genomslagskraft
- Vi delar med oss av våra egna favoritspel

Medverkande:
Andreas Ljungström
Sebastian Magnusson

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-09-20

7 Kommentarer

2011-09-20, Ugo säger:

Ett spel som jag antingen missade att ni pratade om (kan ha haft en brainfart då) eller så missade ni att nämna det är Eternal Darkness som jag tycker är en utav höjdpunkterna på konsollen.
När förresten blir en konsoll retro? Jag ville säga att jag gillar när man pratar lite retrogaming men är gamecube retro redan?

2011-09-20, SpeLinnea säger:

Hur kunde jag missa att Gamecube fyllde år? Hurra hurra!

Gamecubekontrollen är en av mina absoluta favoriter. Ligger sjukt skönt i handen. Men sladdlängden, som ni nämner, är helt dödskort!

Det är konstigt att jag inte spelat mer gamecube överlag, jag älskar verkligen konsolen. Nu ska jag fan koppla in den igen.Ska nog börja med Billy Hatcher, blev förtjust i det efter att ha prövat det på en spelträff.

2011-09-21, Gazimaluke säger:

Jag tror att ni nämnde mer Gamecube-spel än jag hört talas om. Trots att jag ägde maskinen så var det bara Mario Sunshine, Metroid Prime, Zelda: WW, Zelda: TP, Pikmin, Crystal Chronicles och Super Monkey Ball som snurrade i den. Försöker förtränga att första spelet jag köpet var Rouge Leader, fy fan.

2011-09-22, Therese säger:

Jättetrevlig läsning!
Insåg att kuben ligger mej riktigt varmt om hjärtat faktiskt. Även om det inte fanns så stort utbud som PS2n tex, var det högkvalitets titlar. Håller med era lovord om flertalet spel: Tales of Symphonia, Baten Kaitos, Mario och Zelda. Metroid-serien är helt fantastisk och har blivit en storfavorit för mig. Pikmin var en mycket trevlig bekantskap med, åh vad jag skulle vilja se ytterligare en uppföljare! Ni hoppar över två spel som jag tycker är värda att nämnas, de är det otroligt bra Star Fox Adventures som jag haft jättekul med och det lite tokiga och annorlunda Chibi-Robo!
Så ett fyrfaldigt leve för kuben!

2011-09-22, Mckorv säger:

Det var faktiskt (kanske tyvärr) Gamecuben som fick mig tillbaka i tv-spelandet. Hade hållit mig borta i ett par år men köpte en begagnad GC 2-3 år efter release och njöt kungligt ett par år. För min del var det mest Soul Calibur 2, Monkey Ball, Mario party och Sega soccer slam som rullade.

Har precis som er dåliga erfarenheter av minneskort, finns få grejer som gör en så ledsen som när allt upplåst mariokart-skräp försvinner. :(

Bra avsnitt!

2011-09-22, Mayhemic säger:

Ni lyckades pricka in det mesta faktiskt, bra jobbat. Det enda jag egentligen saknade som hade förtjänat ett lyriskt ord eller två är den fantastiska remaken av Resident Evil 1, och när även det är på tal kan man lika gärna flika in med RE0 även om det på långa vägar inte var en lika fin upplevelse men en trevlig romp likväl. Och så även Eternal Darkness, även om inte riktigt levde upp till den enorma hype som kavlades ut.

Tackar för tipset om Billy Hatcher, ska kika upp detta. Chibi Robo verkar också vara lite av en doldis som fler borde spana in.

Nog talat, ett fyrfaldigt leve för kuben!

2011-09-23, Ina säger:

Jag hade en GameCube ett tag innan jag köpte PS2, och innan dess hade jag bara haft Playstation och GB/GBA. Dock blev inte GameCuben speciellt spelad på av mig, jag spelade fortfarande hellre på mitt gamla Playstation O:

Enda jag verkligen spelade var nog Super Smash Bros. Melee med lillebror, Mario Kart: Double Dash med dåvarande pojkvännen och hans syskon och Wind Waker för mig själv.
Missade totalt spel som Chibi Robo, Pikmin, Tales of Symphonia, Paper Mario, Skies of Arcadia och Eternal Darkness… spel som jag nu i efterhand försöker hitta och spela :) (sjukt dyrt!)

Vet inte varför jag inte fastnade mer för den lilla lådan med den underbara kontrollen. Kanske för att Mario, Metroid och Zelda (förutom WW) aldrig varit min kopp te, och det var sådana spel som tog all plats på hyllorna i butikerna jag besökte? Humhum.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.