Radio Speltorsk

Avsnitt 142

141I en direkt fortsättning på gårdagens avsnitt debatteras spelrecensioners krångliga livscykel.

Innehåll:
- En spelrecensions utformning med tillhörande bihang fortsätts diskuteras.

Medverkande:
Johan Eklund
Andreas Ljungström
Sebastian Magnusson

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-09-28

2 Kommentarer

2011-09-28, Aloysius säger:

På Wikipedia har någon (oklart vem) skrivit såhär om kritik: ”Den nya kritiken har på annat sätt sin motivering i en teoretisk reflektion, som oftast är postmodernistiska, specifikt språkkritiska, nyhistoriska och genusanalytiska.” Och det sammanfattar väl saken ganska bra. Med spelmediets mindervärdeskomplex så bemöts varje försök i den riktningen med helgonförklaringar och vuxna män som gråter öppet i kommentarsfälten. Om du som recensent ska lägga enorm tyngd på en detalj i spelet som en förkrossande majoritet av den tänkta målgruppen inte bryr sig om så gäller det alltså att det är rätt åsikter du framför. Att vara emot ”sexism” är alltid rätt, medan att till exempel ge Tekken 3 en överkorsad geting för att man kan sparka på någon som ligger ned är helt fel. Ska du alltså gör dig ett namn på att sätta ett tokroligt betyg så se till att det handlar om ”klass”, ”kön” eller möjligen att USA är dumma.

2011-09-30, Mayhemic säger:

Maken till svammel, men inte helt utan poänger…. vått bröd, I like. :D

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.