Radio Speltorsk

Avsnitt 143: Team Ico-special

143Team Ico är för tillfället aktuella med HD-samlingen som innehåller deras två redan klassiska spel, Ico och Shadow of the Colossus. Vad passar väl då bättre än att slänga ihop ett special-avsnitt om företaget och deras spel? Nä, just det, inte mycket.

Innehåll:
- Personerna bakom företaget
- Intryck av HD-samlingen
- Ico vs. Shadow of the Colossus
- Förhoppningar på The Last Guardian

Länkar:
Andreas recension av Ico and Shadow of the Colossus HD Collection

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-09-29

5 Kommentarer

2011-09-29, Nate Traveller säger:

Det absolut bästa i hela avsnittet? Sebastian deklarerar kärlek till att få achievements. Som achievementhora gav det mig rysningar i hela kroppen! ;)

2011-09-30, Mayhemic säger:

Ska bli svinskoj att köra igenom dessa två favoriter igen. Det är bra härligt med alla dessa HD-återsläpp som ger än fler anledningar att uppleva spelen pånytt och fortfarande få ut en något fräschare upplevelse och inte enbart damma av en gammal hyllnötare.

Vad minnet säger så tog Ico ett stadigare grepp om hjärteskrutten, även om Shadow of the colossus var bättre rent spelmässigt… får väl se huruvida detta stämmer eller inte. Men det går över mitt förstånd hur man inte kan älska Ico, skäms Sebastian! ;)

2011-10-02, Therese säger:

Stort tack för ett underbart specialavsnitt! Det förhöjde verkligen min dag att bli påmind om dessa mästerverk. Ico och Shadow of Colossus är fantastiska exempel på hur stämning skall vara i spel (håller dock även med Andreas om Metroid-serien). Verkligen mäktiga spel båda två! Tycker som Mayhemic att Ico var mer känslomässigt med Yorda men att Shadow var mer kul som ”spel”. När man skulle upp på ryggarna på kolosserna, shit vilken upplevelse, storslaget och häftigt men det funkade också som ett väldigt kul spelmoment minns jag. Men man tyckte faktiskt synd om dem, för de flesta var ju fredliga och de som blev arga påminde mest om djur som försökte skydda sig själva och sitt revir.
Det måste göras fler sådana här spel, för dessa två är helt unika och liknar inget jag tidigare eller senare sett. Är det några spel som skall kallas konst så måste det vara dessa, så -ursäkta språket- satans vackert, så subtilt men samtidigt så storslaget och episkt.

2011-10-06, Ina säger:

Jag fastnade faktiskt aldrig för ICO jag heller. Kunde inte alls bry mig om Yorda och tyckte precis som Sebastian att hon var irriterande. Men jag var nog på ”fel humör” (hoppas jag) och ska ge det en ny chans snart.

SotC spelade jag på ett ganska speciellt sätt. Jag dödade nämligen inte en enda koloss, det var min sambo som skötte den delen. Jag red istället runt och samlade groteskt många ödlesvansar och frukter. Jag skötte allt ridande och han skötte allt kolossdödande, helt enkelt. Det var väldigt trevligt att samarbeta på det viset. Jag älskade transportsträckorna och jag kände verkligen för min fina häst med egen vilja :D
…så SotC är bäst ;)

Mycket bra avsnitt!

2011-10-10, Fredrik säger:

Har inte spelat något av spel än, måste köpa samlingen så fort jag får möjlighet. Men har lyssnat på soundtrack från Shadow of the Colossus i ett år och det är ett av dom bästa jag har hört.
Tack för en bra pod..
/Fredrik

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.