Radio Speltorsk

Avsnitt 152

152Veckans första avsnitt innehåller feedbacksnack, åsikter om den nya webserien Dragon Age: Redemption och fortsatt tjat om Star Ocean: The Last Hope.

Innehåll:
- Feedback
- Dragon Age: Redemption
- Intryck av Star Ocean: The Last Hope

Länkar:
Dragon Age: Redemption

Medverkande:
Andreas Ljungström
Sebastian Magnusson

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-10-17

7 Kommentarer

2011-10-18, Mayhemic säger:

På tal om ingenting, vad har egentligen speltorskarna för åsikter och tankar kring Deus Ex: Human Revolution? Ni drog väl, om jag inte missminner mig, igång säsongen precis när allt snack och alla hyllningar precis börjat lägga sig… Sträckspelade hur som igenom detta fantastiska spel som besatt under 3dgr häromveckan, det är fan sällan spelvärldar är såpass uppslukande då det i princip är omöjligt att lägga ifrån sig kontrollen… är väl egentligen bara fallout 3 och new vegas som nått upp i samma höga höjder. Har ni några liknande personliga favoriter?

2011-10-18, Sebastian Magnusson säger:

Andreas den gamle token har nog fortfarande inte rört någon del i Deus Ex-serien. Mina tankar ventileras ju i en timme i avsnitt 129 http://radiospeltorsk.se/2011/09/06/avsnitt-129/

Men i korthet ja, nästan i klass med det legendariska originalet (som jag håller som tidernas bästa spel!). I år hittills är det bara The Witcher 2 som kan mäta sig, även om Skyrim och Uncharted 3 kan bli utmanare.

2011-10-18, Nate Traveller säger:

Okej, jag får erkänna att jag nog alltid favoriserat Andreas som den stora torsken i Radio Speltorsk. Fram tills någon gång efter avsnitt 100, då Andreas var borta för första gången, såg jag Sebastian som jämnbördig. Men nu är måttet rågat! Andreas bad ju om skrik i kommentarerna så det är dags för det nu.

Fy Andreas! Hur vågar du dissa Felicia Day. Dags att ta fram tjärna och fjädrarna. Jag hoppas att Sebastian tar sig tillfället i akt och ser den och sedan ger den kärleken som den förtjänar. ;)

Det märks att det är lågbudget (så Andreas gör faktiskt inte allt fel), men det känns ändå som om vi befinner oss i världen. Så hemskt är inte heller all kostym och smink. Vi behöver bara ta oss tillbaka till ”stora” Hollywood-filmer på åttiotalet för att se lägre kvalité. Med tanke på vad man har för tillgång till budget så känns det verkligen som man lyckats väl. Klippningen känns stabil och dialogen tycker jag, till skillnad från Andreas, faktiskt är rapp och go. Jag ser fram emot fler avsnitt. :)

2011-10-19, Andreas säger:

@Sebbe: Jag har faktiskt spelat både originalet och Human Revolution ett antal timmar men har fortfarande inte tagit mig helt igenom någon del i serien, nej.

@Nate Traveller: Dissade jag serien så hårt? Jag gillar faktiskt konceptet med webserier även om de ibland kan té sig lite lågbudget. Jag ska också tillägga att jag inte hatar Felicia Day men jag älskar henne heller inte, och jag har väl inte riktigt förstått vad som ligger bakom hennes popularitet. Men hon är definitivt inte värdelös även om jag fick det att framstå så, långt ifrån faktiskt. Även om jag kanske var lite överdrivet hård mot serien i avsnittet så kommer jag nog förmodligen att fortsätta följa den.

Såååå, gillar du mig åtminstone yttepyttelite nu igen trots allt? ;)

2011-10-19, Mayhemic säger:

Visst fan ja, svårt att minnas allt som diskuterats i den brokiga podcast. ;) Tok var ordet. Kan ju meddela Andreas att han utan problem kan hoppa rakt in i Human Revolution utan att ha kört de tidigare, även om alltid är trevligt att köra spelen i den ordning de släppts lösa och få lite stadiga grunder. Annars var HR betydligt enklare att sätta sig in i, inte allt lika sprängfyllt med småplock, men möjligt att detta var för att man redan var bekant med formulan. Slutsumma: Din tok, vad väntar du på? kör igenom hela. :D

Agreed, Skyrim kommer snärta det mesta på fingrarna.

2011-10-19, Nate Traveller säger:

@Andreas: Men awww… Klart man inte kan vara upprörd på dig särskilt länge. Du är ju en älskvärd krambjörn! *kramar*

Jag vet inte om du faktiskt var hård eller om det lät som hårt för du brukar vara så glad och positiv till mycket. Så jag blev mest chockad. Hade jag druckit kaffe så hade jag troligen fått en chock och sprutat kaffet över hela väggen, så nästa gång får du varna att du ska ta fram storsågen. ;)

2011-10-21, Andreas säger:

Felicia Day….hubba, hubba, hubba. Bilden säger allt.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.