Radio Speltorsk

Avsnitt 156: Elder Scrolls-special

Elder-Scrolls-V-Skyrim-200x200Med Skyrim inför dörren fördjupar vi oss i The Elder Scrolls, och seriens historia och storhet granskas. Till hjälp har vi tagit in de djupt sakkunniga Lars Jensen och Ina Nordquist.

Länkar:
The Literary Achievement of Morrowind
Omslaget till Arena
Karta över Tamriel
Unofficial Elder Scrolls Pages
The Elder Scrolls Nexus
The Imperial Library
Literal Skyrim Trailer
Skyrimtrailern med svensk text
Morrowind Overhaul
Morrowind Code Patch
Morrowind Patch Project
Oscuros Oblivion Overhaul
Planet Elder Scrolls

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-10-27

7 Kommentarer

2011-10-28, Mayhemic säger:

Fantastiskt trevligt avsnitt detta.

Det här värmde mitt Elder Scrolls-hjärta. Är inte i närheten lika nördig som Ina, Lars och Sebastian, men jag har på mitt samvete iaf 150h vardera i Oblivion och Morrowind. Inte det minsta bekant med moddvärldenl, då jag uteslutande kört på konsoll… Men är ganska övertygad om att jag i sinom tid kommer vilja ta mig tillbaka, ska då kika närmre på hela moddskitet… men blir ju fan bra sugen, fasligt många timmar som hamnar i riskzonen bara. ;)

2011-10-28, Andreas säger:

Äntligen!
Så här ska Radio Speltorsk låta.
Måste dock säga att efter ~200h i Oblivion så ledsnade jag på sk*ten, tacka vet jag Morrowind (äger colletors ed. så klart) som jag nog är svensk rekordhållare i efter att ha spelat bara det i 1½ år när det kom. Är lite skeptisk till Skyrim efter allt hypande men efter den generella nedgången på spelmarknaden så kanske självaste Bethesda har behållit sin integritet.

2011-10-29, Gustav säger:

En av mina absoluta favoritserier! Mycket trevligt avsnitt.

Har tillbringat halva min barndom med omoddat och på senare tid moddat Morrowind och ca 300h med moddat Oblivion. Skyrim ser jag definitivt fram emot, mest på grund av alla underbara moddar som kommer börja dyka upp efter några veckor. Det blir återigen PC-versionen, men planerar att använda TV:n som datorskärm och spela med 360-kontroll för att få det bästa ur alla världar.

Någonting jag hoppas se i Skyrim är uppdrag liknande stronghold-bygget hos ”The Great Houses” i Morrowind eller ”Raven Rock-bygget” i Solstheim-expansionen om ni minns den. Det är en viss känsla att se en stad byggas upp från grunden och att utföra uppdrag för att förbättra denne :)

2011-10-30, MaTachi säger:

Roligt avsnitt måste jag säga. Jag blev faktiskt lite sugen nu på att plocka upp Obilivion igen, som jag bara spelat cirka ett par timmar.

Den svensktextade versionen av Skyrim trailer var ju änna för rolig. :D Måste visa den för brorsan imorgon. x)

2011-11-01, Fleischer säger:

Riktigt kanon avsnitt! Speltorsk specialerna är dom bästa!

2011-11-18, Micke säger:

Jättebra avsnitt! Så kul att höra att jag inte är ensam med att ha haft problem med de tidigare spelen (Daggerfalls trasighet och Oblivions levlande fiender).
Tack och bock för en grymt bra podcast!

2011-11-28, Mikael L säger:

Håller med Andreas på slutet, förstår inte ett smack utav moddning men det var riktigt roligt att lyssna på.

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.