Radio Speltorsk

Avsnitt 159

159Denna vecka bjuder vi in David Westerlund som är högaktuell med sin konsertturné Gamers X-mas. Spelmusik i allmänhet och konserter i synnerhet är förstås ämnet på tapeten, och det bjuds även på lite a capella-sång. Rent spelmässigt så serveras det definitiva beskedet om Uncharted 3, men även Rayman Origins, Aliens: Infestation och The Legend of Zelda: Skyward Sword utforskas. Det hela avrundas med en intervju med David Luoto som är creative director för kommande Kingdoms of Amalur: Reckoning.

Låtlista:
Chrono Trigger – Truce (Gamers X-mas version)
Duck Tales – Intro (Gamers X-mas version)
Mega Man 2 – Ending (Gamers X-mas version)

Länkar:
Gamers X-mas
Gamers X-mas på Facebook
God Hand-outrot i original
Sebastians intryck från Gamers X-mas

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2011-11-17

5 Kommentarer

2011-11-17, Mayhemic säger:

Det här var lika välsmakande som pepparkakan till glöggen. ;) David verkar vara en genuint skön snubbe, och tänkte som av en händelse inhandla biljett så sent som inatt… nu när löningen så lägligt trillar in. Vore en skam att missa. Så Andreas fatta vett och pallra dig nu ner till götet så bjussar jag på öl och gott sällskap innan. ;)

Skyrim är fantastiskt, och känns så här 30-talet timmar (2dagars idogt spelande) in nästan skadalöst obuggigt. ;) Så det kan man med gott samvete köra redan nu utan att behöva invänta moddar, patchar etc… Kan väll tillägga att jag kör till 360, och den där savebuggen till ps3 lät onekligen som en styggelse. Har ju varit en del likande skit med senast fallout-spelen, då de laggat ur totalt om man spelat för länge.
Bered er på att bli överrumplade. Likt ett Morrowind i Oblivion-skrud, inte det sämsta av omdömen.

2011-11-19, Laserbreak säger:

Jag kan bara instämma med Sebastian det var grymt bra. Om det är någon som tvekar gör inte det. Chrono Trigger medlet på slutet fick jag stå päls av.

2011-11-21, Jonas Andreasson säger:

Blir att boka biljetter och åka till götet. Tacl för tipset, hade missat det annars. Skönt att slippa åka till hufuvdstaden varje gång det är nått !

2011-11-23, Nate Traveller säger:

Tack för ännu ett trevligt avsnitt. Inblickarna som vi fick i Gamers X-Mas var mycket trevlig och möjligheten att de svänger förbi Örebro glädjer mitt hjärta. Det vore på tiden att vi närkingar också får avnjuta lite härlig spelmusik och inte bra stockholmarna. :)

En sak som slår mig kring dissandet av Zeldas enformighet så kan jag förstås hålla med Sebastian. Storyn känns som den har stannat av sen länge (Link ska rädda Zelda från ondska – som ofta visar sig vara Ganon – om och omigen), men det hindrar inte en från att avnjuta spelet likväl. Ibland är det just något härligt att återvända till något tryggt och jag ser inget självändamål att allt måste utvecklas. Ta till exempel det nya Assassin’s Creed: Revelations (som jag till skillnad från Radio Speltorsk gillar) så är det de invanda mönstren och kontrollerna som är bra, medan de nya momenten i sig är vad som drar ned spelen.

Sen fann jag Andreas tvärsäkra svar på gästen i ett avsnitt för väldigt, väldigt länge sen mycket charmig – även om det var totalt fel. Mer sånt!

(Nu blev jag sugen på att snickra ihop Spelnördbatalj åt Andreas och Sebastian om Radio Speltorsk…)

2011-11-24, Therese säger:

Kul att höra era intryck av nya Zelda, men även Alien: Infestation som verkar småtrevligt. Rayman såg helt fantastiskt ut på E3 så det är jag mycket sugen på, även Uncharted egentligen men jag har ju ingen PS3 =(

Gamers X-mas är ett skitbra initiativ och de verkar ha lagt ner mycket krut på detta. Skall se om det går att planera in ett besök i Göteborg… Btw, jag hade kommit på en Chrono Trigger Only konsert alla gånger!

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.