Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 138 – Ryslig musik

Visserligen går vi mot ljusare tider, men än är det fortfarande mörkt om kvällarna. Därav kan det vara mysigt att fortfarande burra upp sig i soffan med en filt över sig och lyssna på riktigt ryslig musik. Då pratar vi inte om ryslig som i den kassa musik vi hörde förra veckan, nej utan sådant som verkligen får det att krypa under skinnet på oss.

Låtlista
The Chosen – Eternal Darknes: Sanity’s Requiem
Ceremony – Secret of Mana
Title Theme – Metroid Fusion
Lavender Town – Pokemon Blue/Red
I Dream of You – Deadly Premonition
Greenvale – Deadly Premonition önskad av Anna Ström
Cave Theme – The Binding of Isaac önskad av DAVE
The City Without Hope – Resident Evil 3 önskad av Nate Traveller
Wraithmarsh – Fable 2
Shadowgate remix – Death Theme
River Twygz Bed – Super Paper Mario
Ganon Dungeon – The Legend of Zelda
Twinkle Twinkle – Dead Space

Nästa veckas tema: Robotar

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-03-05

7 Kommentarer

2012-03-05, Tiduas / Peter säger:

Jag hade ju sett fram emot att lyssna på avsnittet nu men så öppnar ni med att det ska lyssnas på natten, som den trogne lyssnare jag är så skjuter jag i alla fall upp det tills det blir mörkt ;)

2012-03-05, hiro säger:

Bra där! (: Hoppas du kan somna sen bara!

2012-03-07, Tiduas / Peter säger:

Det blev en liten specialare, i måndags la jag mig i badet med mitt PSP bredvid mig, släckte ner allt ljus som fanns så det var helt kolsvart, stämning blev det allt under avsnittet!

Till nästa veckas robottema så bara måste jag önska en låt från Super Robot Taisen-serien, spelet blir Super Robot Taisen K till DS. Låten är Active Mind och är huvudpersonen Mist’s temalåt. Låten fullständigt banar väg för hur musik på DS ska låta, lägg märke till hur låten varierar sig hela vägen igenom, helt galet bra!

2012-03-07, Tiduas / Peter säger:

Och så låten givetvis: http://www.youtube.com/watch?v=Omi5eJD8lGQ

2012-03-07, ChrisX säger:

Tema tips : Finn Fel

Tema på musik som varit så opassande till spelets givande känsla eller möjligtvis bara musik ifrån ett jätte bra spel som tyvärr kom i helt fel tid och försvann på grund av det.

2012-03-11, Robert Jonsson säger:

Rysligt bra avsnitt! Det var precis vad jag behövde: lite bekant, lite jag glömt bort och lite ny inspirationsmusik. Tobias hade helt rätt vad jag ville ha från avsnittet och nog fick jag det. Stort tack också för namedroppingen av Bortom. <3

Nu var jag så driven av Mass Effect 3-släppet att jag helt glömde att önska låt till nästa avsnitt. Men jag håller tummarna för någon önskade en härlig Mass Effect-låt. Fullproppat med Reapers och Geths! *håller tummarna tills på måndag morgon*

2012-03-11, Micro säger:

Men vad sägs som ett wasteland tema då?

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.