Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 149 – Prideparaden

Gissa om vi fick en utmaning som heter duga från vår lyssnare Chriska. Han och en gäng vänner har startat upp en ny spelsajt som heter Queernerds, och för att fira detta ville han att vi skulle tillägna ett helt program åt prideparaden. Så vi fick helt enkelt leta upp låtar som det är mycket fest och flärd runt. Många remixer blev det och vi hoppas att Chriska har fått lite uppslag för vad som kan spelas medan det partajas loss i paraden.

Låtlista
Wily Castle Techo-Rock remix – Mega Man 2
Main Theme Remixed – Super Mario Land
Dark World (Willrock Remix) – Zelda: A Link to the Past
Snakey Chantey – Donkey Kong Country 2
That´s Paradise – Rhythm Heaven
Big Boss Remix – Adventures of Batman & Robin önskad av Skullbox
Push the Item Link FAN Remix – Mario Party 3 – ChrisX Remix
You Look Sick, Mate – Dr.Mario
Where´s the Exit – Dance Dance Revolution: Mario Mix
Gyromite – Super Smash Bros Brawl
Ken Hado Remix – Street Fighter 2
Monkey Island 8-bit Remix

Nästa veckas tema: Avsnitt 150!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-05-28

8 Kommentarer

2012-05-28, Musik till en nördig del i paraden! | Queer Nerds säger:

[...] Detta är vad de kom fram till: (lyssna på avsnittet här) [...]

2012-05-28, Peter säger:

”Ska det vara party ska det vara Street Fighter!”
AWESOME!

2012-05-28, Peter / Tiduas säger:

Kanonavsnitt! Fanns en massa bra grejer där och förlåt för att jag kommenterat så dåligt på sistonde, nu hoppas jag att jag är tillbaks på riktigt! :)

Ser ashårt fram emot ert 150-avsnitt med gästspel av DAVE och EKKen. Gör det nu långt och våga släppa loss på tjötet mellan låtarna, nu hör vi er inte på evigheter igen så det får ni allt ge oss.

Jag vill requesta musik också! Har på sistonde sjungt mer karaoke än vad halsen orkar med (Level: Asian snart… kanske) och då har öppningstemat till serien Aquarion gått varmt. Givetvis ska jag inte be er spela anime-musik här utan låten finns i en riktigt trevlig non-lyric version från spelet ”Super Robot Taisen Z” till PS2. http://www.youtube.com/watch?v=8EfwX1DrHwQ

2012-05-28, Nate Traveller säger:

Haha. ”Nu ska vi inte vara taskiga…” Sweet. Jag gjorde intryck! ^^

Får faktiskt säga att jag diggade det här avsnittet stenhårt. Det kändes omöjligt att komma på någon bra låt tyckte jag, men efter det här avsnittet får jag säga att det var klockrent. Får nog säga Hiro vann den här gången: både Willys Castle (jo, jag diggade den…. Surprise!) och Street Fighter-låtarna krossade motståndet!

Till nästa avsnitt vill jag bidra till att göra ett riktigt, riktigt långt avsnitt så eftersom jag missade framtidstemat och ingen hade den goda smaken att bidra med någon Mass Effect-låt, så önskar jag Credits låten av Faunts från det första spelet. Intressant sidfakta: mitt inköpta exemplar av soundtracket från iTunes specificerar låten som ”Credits”, medan Spotify kallar den M4, Part II, vilket torde vara det korrekta namnet eftersom det finns en Part I som inte har något med spelet att göra (länk till den här: http://www.youtube.com/watch?v=1B0wxjnmwOg).

2012-05-29, Micke säger:

Tjena, Tack för ett bra program (missade det sista jag önskade låt, pga att man inte var särskilt nykter) tänkte önska en klassiker ”Metroid – kraid’s lair” till NES. sen kan ni ju kolla in ”ID theme” till Xenogears finns en tribute på youtube kolla om ni gillar den :) så kan ni ju spela den om ni gillar den!

2012-05-29, Micke säger:

glömde länken… http://www.youtube.com/watch?v=OAJctw9MGEE

2012-05-29, Micke säger:

Tjena, Tack för ett bra program (missade det sista jag önskade låt, pga att man inte var särskilt nykter) tänkte önska en klassiker ”Metroid – kraid’s lair” till NES. sen kan ni ju kolla in ”ID theme” till Xenogears finns en tribute på youtube kolla om ni gillar den :) så kan ni ju spela den om ni gillar den! http://www.youtube.com/watch?v=OAJctw9MGEE

2012-05-30, Olol säger:

Coolt avsnitt som vanligt med sköna låtar och visst har Super Smash Bros Brawl ett maffigt soundtrack! Undrar om det får ett officiellt släpp någon gång eller det kanske det redan har? Har någon av er koll på det?
Längtar efter avsnitt 150 då det kommer att vara intressant att få höra vad era gäster DAVE och EKKen gillar för spelmusik.

Jag vill requesta Legendary Air Ride Machine ur Kirby Air Ride, det spelet har också ett skönt soundtrack synd att spelet i sig inte är lika bra som soundtracket.

http://www.youtube.com/watch?v=tP4Y_v3TY-s

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.