Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 158 – Överskattade låtar

Det finns bra låtar, det finns usla låtar och sedan finns det låtar som man inte riktigt förstår hur någon kan tycka är bra. Visst är smaken som baken, hårig, men det finns ändå gränser. Det är dessa gränser som Tobias och Andreas utforskar. De ställer sig i frontlinjen för att få mänskligheten att förstå vilka låtar som är överskattade och bör dömas till evig tystnad!

Låtlista
Main Theme – Bubble Bobble
One Winged Angel – Final Fantasy 7
My Patch – Little Big Planet
Main Theme – Super Monkey Ball
Kraid – Metroid
Main Theme – Gears of War
Ryu´s Theme – Street Fighter 2
The Great Bath – Turrican 2
Dr.Wily Castle – Mega Man 2
Hikari – Kingdom Hearts

Nästa veckas tema: Underskattade låtar (enligt oss själva)

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-09-24

6 Kommentarer

2012-09-24, Gazimaluke säger:

Det var liiiite mer ”låtar vi är trötta på” än överskattade. Men det var kul att höra på ändå. Och jag njöt av både Dr. Wily’s Castle och One Winged Angel även om de är ganska mycket överanvända.

Tema banan önskar jag och inga låtar från Donkey Kong eller Monkey Ball-spel ;)

2012-09-26, Staffan Bengtsson säger:

Efter att nu hört NES versionen av Bubble Bobble fick jag maratonlyssna på SIDvarianten för att rena mig. O_o

2012-09-26, Olol säger:

Jag håller med er båda om att Dr. Wily’s Castle och One Winged Angel är överskattade, för det finns ju så många andra bra låtar att lyssna på från de två spelen, men de är lite sköna att lyssna på ibland.

Jag är riktigt nyfiken på vad ni kommer att gräva fram för låtar till nästa avsnitt, kan där vara några guldkorn tro? ^^

Om det är ok så kan jag erbjuda en låt till nästa avsnitt som jag tycker är underskattad.

Calling From Heaven från Castlevania: Bloodlines
http://www.youtube.com/watch?v=YrLlj6VONcY&feature=plcp

Hade velat höra en ny version av denna i ett spel, kommer det fler Metroidvania spel så hoppas jag att denna kan få vara med på ett hörn.

2012-09-27, ChrisX säger:

Min personliga input om dessa låtar.

Main Theme – Bubble Bobble
- Jag tycker tema låten till Bubble Bobble känns ganska tidlös och funkar ofta, ang. Hillbilly varianten tycker jag den är mer latjo än originalet :D Fun Fun!

One Winged Angel – Final Fantasy 7
- Tycker VERKLIGEN att detta är en överskattad låt.. alla är ALLTID så hypade över låten, jag själv gillar den inte men jag älskar Final Fantays 7 annars men ser inte poängen med denna pampiga låt..

My Patch – Little Big Planet
- Spelet mer överskattat.. ;D haha Gooo Krysslådan!

Main Theme – Super Monkey Ball
- jag vet inte om jag vill säga att någon musik ifrån Super Monkey Ball är överskattad alls, tror detta mer är på ett personligt plan av Hiro, då jag själv inte hört talas om spelet innan hans Gorilla helger.

Kraid – Metroid
- Verkligen en överskattad låt! jag själv tycker den är riktigt usel >..< Detta är nog den mest överskattade låten denna veckan!… gå och dö någon gång Wily… Finns många som jag tycker är sjukt bättre!.. *host* Storm Eagle *host*

Hikari – Kingdom Hearts
- Mycket Kingdom Hearts musik är allt för pampig vilket gör den överskattad.. det är disney också vart är den lite mer avslappande och roliga musiken?!

2012-09-28, Grullman säger:

Ujujuj, brukar kunna uthärda låtar som jag tycker är mindre bra men just när ni slängde på One Winged Angel så fick jag av ren självbevarelsedrift hoppa över den. Det är kanske så att det hjälper en hel del att verkligen gilla FF VII för att gilla One Winged Angel. Jag har inte klarat FF VII (spelade väl bit in på tredje skivan har jag för mig) och jag sätter exempelvis del VI och IX som betydligt bättre spel i den spelserien. För en utomstående betraktare är One Winged Angel inte bra…utan bara anus.

Turrican låten var lite småmysig och Mega Man låten är ju bra (har nog inte hört den tillräckligt mycket än för att den ska bli tjatig).

2012-09-30, Tobias säger:

Olol> Tyvärr hade vi redan spelat in avsnittet innan du önskade din låt. Men vi sparar den för framtiden :)

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.