Radio Speltorsk

Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar 161 – God vs. Ond

Ursäkta dröjsmålet men sajtens leverantör tyckte att det var en bra ide att göra lite uppdateringar samtidigt som vi ville lägga upp vårt program. Att de inte kan förstå att Spelklassiker Musik ft. GamingGrannar gör världen till en bättre plats och därför behöver komma upp i tid är riktigt ondskefullt av dem! Och när vi ändå är inne på temat, så är det precis vad veckans program handlar om. Kampen mellan gott och ont.

Låtlista
Kakariko Village – The Legend of Zelda: 25th Anniversary Symphony
Mawoo! – What did I do to Deserve This My Lord 2
K.K Bossa – Animal Crossing
Music 1 – Mighty Final Fight
Dark Lich – Secret of Mana
Home, Sweet Home – Beyond Good & Evil önskad av Nate Traveller
Sailor Song – Black & White önskad av ChrisX
Mother, I’m Here – Bastion önskad av Micro
Level 1 – Target Renegade önskad av Jemy M
Saren – Mass Effect
The Little King – Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King
Dancing Mad – Final Fantasy 6
Fable Theme – Fable
Promise – Silent Hill 2

Nästa veckas tema: Pytt i Panna

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-10-17

3 Kommentarer

2012-10-18, Gazimaluke säger:

Dagens lärdom är att god musik är lite tråkigare än ond ;)

2012-10-18, JemyM säger:

”Största Fantasy Fantasy Ondingen” rent bokstavligt måste vara Sin ur Final Fantasy X. Det är också ett av de mest filosofiska/religiösa koncepten av onding jag sett i ett spel. :)

Kruxet med god är väl att godhet är så subjektivt men de flesta spel har en god hjälte och dessutom har ett gott slut. Men man kan ju slänga med personer som reder upp situationer de råkar hamna i som Nathan Drake.

2012-10-20, Grullman säger:

Hade i mina tankar för temat att rollen att plocka dem ”onda” låtarna var självskriven för Hiro. Har dock inte gjort ngn djupare analys varför jag tänkte så eftersom Hiro varken har rödlysande ögon eller skövlar landsbygden med jämna mellanrum. Man ska inte gräva för djupt heller ifall man hittar svar på frågor som man egentligen inte vill veta :)

Bra jobbat båda två. Inte helt lätt att gallra fram låtar som ni inte har spelat innan i programmet. Sarens truddelutt var bäst.

Kommentera

Om Spelklassiker Musik

I podcasten Spelklassiker Musik kan du varje vecka höra gamla och nya, okända och kända, stillsamma och fartfyllda låtar från dina favoritspel. Allting leds av Tobias Jensen och Andreas Karlsson som varvar låtarna med lite nördig kuriosa om spelen eller dess musikstycken. Varje måndag släpps ett nytt avsnitt.

Spelklassiker Musik på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. spelklassiker@gmail.com Om man har önskemål om låtar eller teman.