Radio Speltorsk

Avsnitt 173: Pyttipanna

Hotline-Miami-logo-200x200Gästlöst och planeringslöst återgår Radio Speltorsk till ett klassiskt upplägg med spelintryck och lyssnarfeedback. Avnjut ett potpurri intryck från bland annat Hotline Miami, Chu Chu Rocket, Sonic Jump och Enchanted Arms.

Låtlista:
Sonic the Hedgehog (Master System): Bridge Zone
Lufia The Ruins of Lore: Prologue

Veckans fråga:
Nästa vecka pratar vi Demon’s Souls/Dark Souls – har du tankar om denna spelserie så hör av dig kommentarerna!

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-10-25

2 Kommentarer

2012-10-26, En spelrelaterad svamp säger:

…! Jag var skitnöjd med min kommentar angående LIMBO. I mitt huvud så klingade klockan med en precision som fått den mest inbitna audiofilen att le. Det finns bara ett LIMBO, men det kändes som ”Best of LIMBO”. Nog om detta.

Demon´s/Dark Souls är spel jag borde spela, men av någon anledning inte har lust med. Ni kan fråga mig varför det är så, utan resultat, jag har nämligen frågat mig själv samma sak sen det första kom ut.

Angelica, jag gillade din toplista av skräckspel du körde via press2play för ett par hundra år sedan. Fruktansvärt lik min egen lista.

Fan det här får mig att inse att mysiga skräck och jrpg´s är av en svunnen tid. Nu vet jag att ni båda tycker bra om Demon´s/Dark Souls (iaf Dark), som nästan kan beskrivas som skräck-rpg´s vad jag har förstått, men hur tycker ni det ser ut annars för dessa typer av spel efter storhetstiden med PS1/2?

Själv så tycker jag att jrpg´s föll när Atlus slutade göra Shin Megami Tensei till stationära konsoler och FFXIII satte spiken i kistan. Skräck har förlorat sin udd, nu när man med dagens teknik kan se mer än två meter framför sig (inte riktigt, men jag tycker inte det är lika kul längre).

2012-10-30, Oldgast säger:

Tänkte bara säga att det känns förbaskat gött att ha Radio Speltorsk tillbaka. Särskilt när Retroresan lagt ner så känns det skönt att i alla fall ha en gammal favorit kvar!

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.