Radio Speltorsk

Avsnitt 174: Demon’s Souls och Dark Souls

rs174I veckans avsnitt diskuteras det demoniserade och mörka själar. Med Andreas i utvisningsbåset tar Sebastian hjälp av själsfränderna Angelica Norgren och Kristoffer Gustafsson för att dissekera vad som gör From Softwares oinbjudande duologi så magisk.

Låtlista:
Dark Souls – Ornstein & Smough
Demon’s Souls – Theme
Dark Souls – Gwyn, Lord of Cinder
Dark Souls: Prepare to Die Edition – Dark Knight Artorias

Länkar:
Dark Souls Wikidot Wiki
Dark Souls Wiki
Köp Dark Souls: Prepare to Die Edition
P3 Spel
Xboxflickan & Nikke
Kristoffers Twitter
Angelicas Twitter

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-11-01

8 Kommentarer

2012-11-02, SvenneFenne säger:

Mycket bra avsnitt som vanligt! Blev skitpepp på Dark Souls nu :)
Har kört igenom Demon´s Souls och älskade det från start till slut. Vilken plattform kör ni Dark Souls på? Eller snarare, vilken anses vara den bästa?

2012-11-05, Mayhemic säger:

Mycket bra, mycket bra. Även underhållande för mig som vart för skraj för att fortsätta efter att ha stött på de skrämmande och kanske onödigt efterhängsna skeletten på kyrkogården i Dark Souls…. Blev sjukt sugen nu att så småningom börja nöta, och för en gångs skulle bli så där tufft hardcore som ni… så nu åker det upp i skämshögen igen. ;) Får väl erkänna att jag är en av dom så går och hoppas på en easy-patch, var barmhärtig!

2012-11-05, Fleischer säger:

Sjukt bra avsnitt! Souls spelen är verkligen i en klass för sig. Dom har fått mig att bli mer intreserad av rouge like liknande spel. Miyazaki har ju berättat om hemligheten med amuletten nu också http://www.eurogamer.net/articles/2012-11-05-dark-souls-director-hidetaka-miyazaki-reveals-the-pendants-true-purpose.

Det jag verkligen gillar med Souls spelen är att om du kan skada något kan du döda det. Det finns filmer på yputube med folk som spelar utan att levla och bara kör på sina egna skills.

Gillar tema avsnitten ni börjat med, mycket bra! Fröken Nordgren är en toppen gäst också!

2012-11-06, SpJ säger:

Bra avsnitt! Till och med jag som inte är så intresserad av Dark Souls satt och mös när ni berättade om spelen =) *Tumme upp*

2012-11-10, Ina säger:

Har spelat typ en timme av Demon’s Souls och det är min enda erfarenhet av ”serien” :P Men är ganska pepp på att försöka mer och det enda som hindrar mig är att jag inte har någon möbel att sitta i framför TVn. Ska förhoppningsvis åtgärdas inom kort.

Nåja. Håller med om det där med karaktärskaparen. Den är väldigt lik Oblivions som jag (innan jag testade DS) ansåg var den västa jag någonsin stött på :P
Men blev faktiskt hyfsat nöjd med min karaktär ändå. Nån chans att man kan få se era? http://instagram.com/p/PMxo_/

2012-11-12, Kristoffer Gustafsson säger:

@SvenneFenne: Någon definitiv version finns egentligen inte. PC-version blir med grafik-modden den klart vackraste upplevelsen men du måste ha en handkontroll, tangentbord- och muskontrollerna är horribla. Jag har spelat och spelar fortfarande på samtliga versioner. Den stenhårda communityn och flest Japaner spelas PS3 utgåvan dock, pga Demon’s Souls var exklusivt till Sony. Kul att du gillade avsnittet ^^

@Fleischer: Hade på känn att Miyazaki trollade oss, och lo and behold XD

@Ina: Du, du är en mästare på karaktärsgeneratorer. Mina ser inte ut i närheten så fina utan är mer smutsiga medeltida råttfångare. Tack och lov är utrustningen i spelet så fin och framförallt omfattande att man sällan ser ansiktet. Kanske får ordna med några bilder på mina tingestar och posta till dig på twitter.

2012-11-20, Angelica säger:

Kul att ni gillade vårt snack! :)

SvenneFenne: Som Kristoffer säger, ska du lira på PC koppla in en kontroll. jag kör med en trådad Xbox 360-kontroll, funkar prima! Har ingen preferens direkt, tycker alla format funkar. Dock tänker jag mig att det kan finnas fler fuskare på PC, men väldigt osäker på hur utbrett det är.

Ina: Sjukt snyggt! Man ser ju sällan sin karaktär i levande form ändå, så oftast ser man ut som skräp. Jag har ingen direkt faceshot, men det ifnns lite bilder i det här facebookalbumet: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151200194832437.504173.645917436

2012-12-12, HADOKEN | En spelblogg, i alla i enkelhet. Recensioner samt artiklar & krönikor om spel säger:

[...] Radio Speltorsk - Avsnitt 174: Demon’s Souls och Dark Souls [...]

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.