Radio Speltorsk

Avsnitt 174½ – Gamex 2012

gamexbildI ett outannonserat bonusavsnitt avhandlar Sebastian Gamex tillsammans med Åsa Modén. På tapeten står Wonderbook: Book of Spells, Instrument Champ, Wii U, Epic Mickey: Power of Illusion och mycket mer!

Låtlista:
Fantasy Zone – Opa-Opa (Round One)
Epic Mickey – Dark Beauty Castle

Länkar:
Gamex
Gamex på Skillpoint

Lyssna på avsnitt

Spela i popup - Ladda ner
2012-11-05

8 Kommentarer

2012-11-06, artfox säger:

Roligt att höra Åsa! Kan ni inte ta med henne fler gånger?

Jag råkade ha en elgitarr i källaren som jag aldrig lärde mig spela på (kvarleva från mina rockstjärnedrömmar) så jag passade på och köpa BÅDE Rocksmith och Instrument Champ :-) för att utvärdera vilken som var bäst.

Stor varning för Rocksmith! De har glömt att inkludera CD keys i sina utgåvor, så nu är deras support spammad med tusentals kunder som inte kan starta spelet överhuvudtaget. På grund av extra trycket har de varnat för att det kan ta veckor innan de överhuvudtaget svarar på mailen.

2012-11-06, Åsa M säger:

Kul att du skaffat båda spelen. Jag känner igen det där med rockstjärnedrömmar … kanske därför som de här spelen känns så intressanta :-)

Tyckte som sagt, när jag såg det, att Rocksmith kändes mer som ett spel och Instrument Champ mer som ett ”lär dig spela”-program, men det ska bli jätte-kul att höra dina åsikter så jag hoppas att du kan rapportera tillbaka här sen vad du tyckte om de båda spelen. Jag har ju som sagt bara en akustisk gitarr så jag kan ju inte spela Rocksmith, men det skulle i alla fall vara kul att höra lite åsikter om det också. Instrument Champ kommer i alla fall bli ett definitivt köp :-D

2012-11-07, En spelrelaterad svamp säger:

Trevligt. Åsa gjorde sig bra i radio.

2012-11-07, En spelrelaterad svamp säger:

Eftersom jag kommenterar ett avsnitt du är med i så kanske jag ska säga, du gjorde dig bra i radio Åsa. :)

2012-11-07, Åsa M säger:

Jag tar båda som en trevlig komplimang, så tack tack :)

2012-11-11, zatoishwan säger:

Litet sen kommentar, men jag tänkte peppa lite för Rocksmith.

Det är helt sant att det utseendemässigt direkt för tankarna till Guitar Hero och liknande spel. Jag antar att man gjort det valet för att så många är van vid det upplägget och att det då ska vara enklare att komma in i det riktiga spelandet.

Och visst finns det inslag som påminner om spel – men man kan lika gärna likna det vid hur man lär sig på musikskola. Du kommer inte vidare till ett mer avancerat stycke förrän du lärt dig ett enklare.

Detta innebär att om man skulle vara fullständigt grön så kan det ta ett tag att ”levla” och komma vidare till andra stycken.

Eftersom jag redan spelar bas så stör det mig en del med alla dessa ”blå sträng, gul sträng” samt att det markeras exakt vilket band jag ska trycka på.
Men jag köper det då hela paketet är så pass välgjort.

Jag är basist, och var innan jag köpte Rocksmith lite orolig att basdelarna skulle vara styvmoderligt behandlade, men det var de inte alls. Jag upplever att spelet är lika givande både för bas och gitarr. Det fanns till och med ett upplägg där man kunde simulera en bas genom att använda fyra strängar på en gitarr. Prövade inte det själv då det känns väldigt främmande då man redan har en riktig bas och det måste bli riktigt svårt att få till vissa anslag m.m. i det läget. Men om man skulle vara nyfiken på att spela bas och redan har en gitarr så kan det säkert vara en bra prova-på-variant så man slipper köpa en bas som sedan kanske aldrig används.

Jag provade med att spela väldigt mycket fel för att se vad som hände, och då sänkte programmet svårighetsgraden markant så att det blev mest helnoter och enkla notskiften – men som fortfarande passade med övrig musik. Det var fortfarande jag som spelade basstämman. Sedan då jag började spela rätt så kände den av det så att svårighetsgraden höjdes igen och nu spelade jag en mycket mer avancerad basstämma i samma stycke. Klart trevligt med den sortens adaptiv programmering.

Även för en som redan kan spela så är det här mycket roligare än att spela mot CD-skiva om man inte har möjlighet att spela med andra på riktigt. Och samtidigt lär man sig några nya stycken utantill vilket aldrig är fel.

2012-11-20, Ramiro säger:

Mera Åsa!!! Hon var grym att lyssna på.

2012-11-20, Nate Traveller säger:

Ramiro: Då kommer du att älska avsnitt 176! :)

http://radiospeltorsk.se/2012/11/15/avsnitt-176-baten-kaitos/

Kommentera

Om Radio Speltorsk

Radio Speltorsk är en svensk podradio om dator- och tv-spel. I programmet analyserar Andreas Ljungström och Sebastian Magnusson de senaste spelen, diskuterar indie och retro samt bjuder in spännande gäster från spelbranschens alla hörn. Nya avsnitt lanseras varje torsdag.

Radio Speltorsk på iTunes Prenumerera på iTunes-uppdateringar. feedback@radiospeltorsk.se För all form av feedback.